Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh dvoch kamarátok Stelly a Magney, najskôr tínedžeriek, potom tridsiatničiek. Stella je výbojnejšia a nemá problém ani s drogami. Naivná Magnea ju obdivuje a je šťastná, keď môže byť v jej prítomnosti. Rodičia sú síce rozvedení, ale dcére pomáhajú a podporujú ju. Netrvá dlho a Magnea sa stane závislou nielen od kamarátky, ale aj od neblahého spôsobu života. Film vznikol podľa skutočných výpovedí drogovo závislých mladých ľudí a ich rodín na Islande. Takmer dokumentárnym spôsobom ukazuje, čo znamená pre narkomanov ďalšia dávka. Sú schopní sľúbiť čokoľvek, klamať, podvádzať, kradnúť i zradiť dôveru blízkych. Postupne sa prepadnú na absolútne dno, až sa z nich stanú trosky. Silná emocionálna dráma skúma otázky a hodnoty priateľstva, lásky a rodiny. Necháva na divákovi, aká je šanca vymaniť sa z tohto pekla, a či je vôbec nejaká. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (20)

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Takto nejako to začína a končí .. v tom horšom prípade. Tisíckrát príležitosť otočiť sa a ísť iným smerom .. a predsa. Nechcela by som to veru zažiť .. ani na mieste závislého, ani na mieste rodiča. Skvelá kamera a hudba, výborné herecké výkony (predovšetkým Kristín ako staršia Magnea) a silný príbeh. 4,5* ()

SniperG1 

všetky recenzie používateľa

Výborně vykonstruované drama o síle drog, která v mnoha ohledech i předčí sílu rodiny. Smutné a zároveň i inspirativní jakožto pro otce od dvou dětí. Severské filmy mám prostě rád pro svoji surovost, kameru a originalitu a tenhle snímek mi dal přesně to co od severu očekávám. Elín Sif Halldórsdóttir se mi moc zamlouvá jako herečka a myslím, že o ni ještě v budoucnu dost uslyšíme... 90% ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Hodně zdlouhavý pád do drogové závislosti, ozvláštněný pouze střihama do budoucnosti, kde vidíme starší verzi postav, již žijící jiný život. To aby se v divákovi vzbudil údiv, jak se to mladým protagonistkám mohlo tak strašne pokašlat. Divácká trpělivost se zde ale vyplatí, z tuctového námětu “drogy jsou špatné, ano?!” se vyklube něco výrazně hlubší. A smutné až depresivní. ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

V porovnaní trebárs s "My, deti zo stanice zoo", sú hlavné aj vedľajšie postavy nesympatické a je ťažké im fandiť. Stopáž 2 a štvrť hodiny je pre mňa za hranicou únosnosti. Nie je tam nič povznášajúce a pozitívne. Lesbické scény bývajú peknou podívanou pre diváka, tu sa stráca ešte aj táto devíza. Viem, že to bol úmysel, ale miera depresie v tomto filme je neúnosná. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Tak to bolo drsné! Drogová tématika už dávno nie je v kinematografii žiadne tabu, takže filmov o drogách je už relatívne dosť. Tých kvalitných je však pomerne málo. Oceňujem najmä realistické prevedenie, ktoré pôsobilo skutočne hodnoverne. Príbeh bol v podstate priamočiary a jednoznačný, no tie prestrihy medzi rôznymi etapami životov Magney a Stelly, čo výrazne pomohlo k tomu, aby to napokon nevyznelo až tak prvoplánovo. Niektoré scény boli fakt silné, až som mal z toho zimomriavky. Takéto filmy by mali byť mementom pre mládež, že tých pár chvíľ "radosti" za to fakt nestoja. Kľudne by som to zaradil do výučby pre 13-14 ročné decká. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama