Reklama

Reklama

Suddenly, Last Summer

  • Veľká Británia Suddenly, Last Summer
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jediný syn bohaté vdovy Violet Vebable (Katherine Hepburn) odjel na dovolenou se svou sestřenicí Catherine, kde záhadně zemřel. To, co Catherine viděla, bylo natolik strašlivé, že se zbláznila a odmítá o tom mluvit. Proto se Violet rozhodne pro lobotomii, aby konečně odkryla celou pravdu o synově smrti. (Neila__)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (31)

Freemind 

všetky recenzie používateľa

Výtečně natočený psychologický thriller o běsech schoulených v zákoutích lidské duše a zároveň ukázka klasické scénaristické školy Tennesseeho Williamse. Pokud se vám líbil "Tramvaj do stanice touha", tak neváhejte ani vteřinu. Tleskám obsazení - uhrančivé Elisabeth Taylor, sympaticky roztržitému klaďasovi Montgomerymu Cliftovi i démonické Katharine Hepburnové. Po finální, takřka surrealistické gradaci (s lehce přehrávající Taylorkou) nemohu jinak - velmi, velmi silná čtyřka. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Na tento (v rámci čsfd) opomenutý film jsem narazil díky dokumentu "4% filmová tajemství". Když jsem zjistil, že ve filmu hrají takové hvězdy jako Katharine Hepburn a Elizabeth Taylor, a že byl tento snímek ve své době do jisté míry kontroverzní, tak jsem ho prostě musel vidět. Ve výsledku jsem byl velmi mile překvapen. Herecké výkony výše zmíněných jsou naprosto úžasné a samotný příběh je vskutku překvapivý a v závěru velmi šokující. Malou výtkou z mé strany by bylo jaksi mírné nepochopení funkce "vábničky", ale nebudu to zde rozvíjet, protože nerad spoileruji. Zkrátka film, který má něco do sebe a těží zejména z hereckého obsazení a místy dobře vybudované atmosféry (zahrada, léčebna, dovolená). ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Mysteriózna dráma, ktorá je strašne ukecaná, a to na úkor deja. Divadelnosť z nej cítiť na sto honov a z Taylorovej trochu aj teatrálne herectvo. Aj keď sa na ňu pozeralo veľmi dobre - neostýchavá čiernovláska na vrchole svojej telesnej krásy a zvodnosti. Príbeh smeruje k predvídateľnému záverečnému vyvrcholeniu - teda spovede jednej z hlavných postáv, ktorá má šokovať (homosexualita, prostitúcia, amorálne príbuzenské vzťahy, ?kanibalizmus). A ja som sa tak tešil na lobotómiu. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Napriek emormnej snahe tvorcov sa nepodarilo vymazať určitú divadelnosť ( podľa hry Tennesseeho Williamsa, ktorý spolupracoval na scenári ), ale hlavne v závere sa s tým vysporiadali elegantne, a to bolo podstatné. Film ide do morku kostí, odhaľuje zákutia ľudskej duše trýznivým sposobom a ponúka hlboký divácky zážitok. Prím hrajú Elizabeth Taylor a Katharine Hepburn, ktoré ponúkli neuveriteľné herectvo a hoci im statočne sekunduje Montgomery Clift, predsa len jeho postava je viac-menej len nahrávačom. Film v dobe vzniku poodhaľoval tabuizovanú tému, z dnešného pohľadu je to už prežité, ale rozhodne si film treba pozrieť a prežiť emotívny filmový zážitok za asistencie filmových hviezd. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Výživný mysteriózny thriller, ktorý nezabúda ani na duchovnú stránku pointy. Bohatstvo a úspech ešte nutne neznamenajú šťastný a spokojný život... Páčil sa mi hlavne spôsob, akým sa desivý príbeh Catherine postupne vynáral a gradoval až do strhujúceho finále, to všetko v hustej atmosfére. Tiež som nemohol odtrhnúť oči od Elizabeth Taylor, taký charizmatický a podmanivý výkon sa vo filme vidí iba zriedka, samozrejme sekundovala jej výborná Katharine Hepburn. Naproti tomu mužské výkony trochu zaostali, ale možno to bolo len tým, že tie ženské boli niekde z úplne inej galaxie a vyrovnať sa im bolo v tomto prípade nemožné. 85/100 ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (10)

  • Patricia Neal hrála přesvědčivě hlavní roli dlouhá léta na divadelních prknech. Byla poté v šoku, když roli dostala Elizabeth Taylor. (Kulmon)
  • Montgomery Clift běžně jezdil na natáčení kolem věznice Wormwood Scrubs, kde pravidelně zastavoval a křičel na odsouzené za mřížemi. (Kulmon)
  • Hvězdy filmu Elizabeth Taylor a Katharine Hepburn se společně poprvé a naposledy utkaly o Oscara za nejlepší herecký výkon v hlavní roli. Sošku nakonec získala Simone Signoret za roli ve filmu Místo nahoře (1959). (Kulmon)

Reklama

Reklama