Reklama

Reklama

Mia a biely lev

  • Česko Mia a bílý lev (viac)
Trailer 5

Obsahy(1)

Kráľ prírody, majestátny lev ako ten najlepší kamarát a domáci miláčik? Prečo nie? Jedenásťročné dievča Mia sa s rodinou presťahuje na farmu v južnej Afrike, kde sa jej v leviej rezervácii splní dávny sen snáď všetkých detí sveta. Dostane malého levíka, mláďa vzácneho bieleho leva. Charlieho. Počas pár ďalších rokov sa z nich stanú nerozluční priatelia, parťáci na celý život, ktorých puto a láska stiera rozdiel medzi svetom ľudí a zvierat. Z mláďaťa, ale vyrastie naozajstné zviera, z roztomilého levíka sa stane skutočný úžasný silný lev. A Mia zistí, že rodinnej farme sa až tak dobre nedarí a otec musí obetovať jej jedinečného bieleho leva ako trofej pre lov turistov. Mia a biely lev nemajú inú možnosť, než utiecť, a vydať sa spolu na úžasnú cestu do africkej savany, aby v divočine ďaleko od pušiek lovcov našli pre Charlieho bezpečné miesto a levie kráľovstvo. Priateľstvo totiž nie je iba slovo, ale záväzok a skutočné dobrodružstvo. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 5

Recenzie (66)

jafuska 

všetky recenzie používateľa

Konečně jsem se dočkala, takových filmů je jako šafránů a přitom tak krásný, a zároven dojemný, ano přiznám se, brečela jsem u tohoto filmu, protože jakmile se to týká zvířat a ubližuje se jim, tak mě to vždycky dojme, nádherná příroda, příběh úžasný a jak moc jsem té dívce rozuměla, jako kdybych to prožívala s ní. Vřele doporučuji všem milovníkům přírody a zvířat. ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Dvě a to jsem v dobrém rozmaru. Věděla jsem, že film je určený dětem školního věku a právě z toho pramení mé rozčarování. Předvídatelný, naivní příběh s důležitým poselstvím by mě až tak nepohoršil, za našich rodičů byla Elsa, která lízla i nás, v tom problém není, ale nesympatický, nepěkný, nevychovaný, drzý, umanutý a veskrze přiblblý fracek vzorem mých dětí určitě nebude. Koho mi jen ta rároha připomínala? Jo, už vím. Druhou takovou, co nevnímá komplexně. Forma přerazila obsah. ()

Reklama

angel74 

všetky recenzie používateľa

Naivní příběh pro děti? Možná, ale taky nádherná pohádka o odhodlané dívce a jejím přátelství s bílým lvem, která dojemně poukazuje na bezpráví páchané lidskými bestiemi na majestátním králi zvířat. Už od pradávna je mým snem navštívit divokou Afriku, takže jsem si tenhle film opravdu užívala, zvlášť když ani o napětí a veskrze příjemnou hudbu nebyla nouze. Skoro se nechce věřit tomu, že se natáčelo se skutečnými bílými lvy a ne s nějakou jejich digitální náhražkou. Jde o úžasný tříletý projekt stojící na dokonalém soužití dětí a lvů, který si zaslouží obdiv a musí chytnout za srdce snad každého člověka milujícího přírodu. (80%) ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Dalsi nadherny film odohravajuci sa v krasnej prirode o vztahu cloveka a zvierata,nedavno som videl,ked sa na filmovom platne objavil chlapec a pelikan,tentokrat je to dievca a biely lev,musim vyzdvihnut herecky vykon Daniah De Villiers,bola perfektna,ale aj samotny pribeh vas chyti za srdce,mile,dojemne,krasne,som rad,ze to moje oci videli,spokojnost nadovsetko...:-) ()

agassi68 

všetky recenzie používateľa

Ako rodinný film je to skvelé. K skutočnosti to má trošku ďaleko, ale načo si kaziť zážitok. Daniah reálne s malým levíčaťom vyrástla a preto ju bral ako člena svorky. Ostatný komparz bezproblémový. tak si vychutnajte cestu za slobodou bieleho leva a vráťte sa aspoň na pár minút do romantickej Afriky z čias minulých.. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (7)

  • Na rolu Mii bola Daniah DeVilliers vybraná na konkurze z 300 iných dievčat. Podľa Kevina Richardsona bolo najzložitejšie nájsť rodičov, ktorí by svoje dieťa dobrovoľne nechali zúčastňovať sa pri takom nebezpečenstve. (Astonko)
  • Behom záverečných titulkov hrá pieseň "The Lion Sleeps Tonight", ktorá sa mimo iné objavila aj vo filme Leví kráľ (1994). (ČSFD)
  • Film se natáčel od května 2015 do prosince 2017 (ČSFD)

Reklama

Reklama