Reklama

Reklama

Mia a biely lev

  • Česko Mia a bílý lev (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kráľ prírody, majestátny lev ako ten najlepší kamarát a domáci miláčik? Prečo nie? Jedenásťročné dievča Mia sa s rodinou presťahuje na farmu v južnej Afrike, kde sa jej v leviej rezervácii splní dávny sen snáď všetkých detí sveta. Dostane malého levíka, mláďa vzácneho bieleho leva. Charlieho. Počas pár ďalších rokov sa z nich stanú nerozluční priatelia, parťáci na celý život, ktorých puto a láska stiera rozdiel medzi svetom ľudí a zvierat. Z mláďaťa, ale vyrastie naozajstné zviera, z roztomilého levíka sa stane skutočný úžasný silný lev. A Mia zistí, že rodinnej farme sa až tak dobre nedarí a otec musí obetovať jej jedinečného bieleho leva ako trofej pre lov turistov. Mia a biely lev nemajú inú možnosť, než utiecť, a vydať sa spolu na úžasnú cestu do africkej savany, aby v divočine ďaleko od pušiek lovcov našli pre Charlieho bezpečné miesto a levie kráľovstvo. Priateľstvo totiž nie je iba slovo, ale záväzok a skutočné dobrodružstvo. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (66)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Pekný príbeh o vzniku priateľstva medzi bielym levom a mladou slečnou (ktorá vďaka tomu začne viac vážiť to, čo má). Celý je to zakomponované do Afriky, ale až tak veľa z toho nevidíme (až na záver). Záver trošku uťahaný, bez výraznejšieho emocionálneho vybuchnutia. Z hľadiska pozitív sa ešte určite dá hovoriť o tom, ako film vznikol (viac v kolónke Zaujímavosti // „druhá zaujímavosť“) . Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

gumolit 

všetky recenzie používateľa

Podobných filmov nie je veľa.o to viac si príbeh o priateľstve malého dievčaťa a bieleho leva musíme ceniť.Film ako taký nie je až tak príliš prekvapivý ani nejako nápaditý , ale jeho sila spočíva v posolstvu ochrany prírody/hlavne levov samozrejme/ ale i skutočnosti , že bol natočený bez akýhkoľvek trikov a všetko je reálne.Natáčal sa tri roky a herečka vyrastala spolu s levom od jeho narodenia, preto tam cítiť to priateľstvo a silné puto človeka so zvieraťom.Je to o sebe samom rarita, lebo také poctivé natáčanie je časovo náročnejšie.Výsledkom je nakoniec milý film pre všetky generácie.Nie je dokonalý ale má v sebe úžasné kúzlo dobrodružstva. ()

Reklama

cingi.t 

všetky recenzie používateľa

Toľko nesympatických hereckých výkonov som vo filme už dlho nevidela. Možno ich ani nebolo tak moc, ale dosť na to, aby mi to pokazilo dve tretiny filmu. Hudba, zábery africkej prírody, majestátny biely lev a desivé proroctvo tomu dávajú aký taký zmysel, ale kľudne to mohol byť radšej dokument ako dobrodružný film. 2* ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Tie prírodné scenérie a zvieratá boli naozaj krásne. Vlastne, to bolo to najlepšie z celého filmu. Inak to bola absolútne priamočiara záležitosť, o ktorej snáď nikto nepochyboval, ako to napokon celé skončí. Posolstvo príbehu je síce pekné, ale tá neskonalá tvrdohlavosť pubertálnej Mie mi prišla ako totálna nepríčetnosť. By ma zaujímalo, čo by robila keby jej levík roztrhá nejakého z okoloidúcich alebo z rodinných príslušníkov. Tá jej bezhraničná láska k Charliemu mi pripadala skôr ako chorobná posadnutosť, ktorú by som určite nedával za príklad - aj keď áno, v konečnom dôsledku to dobre skončilo (ale stačila malá náhoda či zhoda okolností, a mohlo to skončiť absolútnou tragédiou). ()

Prochy38 

všetky recenzie používateľa

Víc než filmu jako takovému, který nebyl ale špatný ani v nejmenším, tleskám celému projektu. To, jak Kevin Richardson s oběma dětmi a lvem pracoval, nemá obdoby. Nic moc podobného ještě nikdo nedokázal. Neskutečná práce! Film je pohádka pro mladé holky, naplněný ale nádhernými záběry krásné africké divočiny. Nechybí malinko napětí, ale všichni jsme věděli, že to dobře dopadne. Dopadlo :) ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (7)

  • Film se natáčel od května 2015 do prosince 2017 (ČSFD)
  • Na rolu Mii bola Daniah DeVilliers vybraná na konkurze z 300 iných dievčat. Podľa Kevina Richardsona bolo najzložitejšie nájsť rodičov, ktorí by svoje dieťa dobrovoľne nechali zúčastňovať sa pri takom nebezpečenstve. (Astonko)
  • Behom záverečných titulkov hrá pieseň "The Lion Sleeps Tonight", ktorá sa mimo iné objavila aj vo filme Leví kráľ (1994). (ČSFD)

Reklama

Reklama