Reklama

Reklama

Mia a biely lev

  • Česko Mia a bílý lev (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kráľ prírody, majestátny lev ako ten najlepší kamarát a domáci miláčik? Prečo nie? Jedenásťročné dievča Mia sa s rodinou presťahuje na farmu v južnej Afrike, kde sa jej v leviej rezervácii splní dávny sen snáď všetkých detí sveta. Dostane malého levíka, mláďa vzácneho bieleho leva. Charlieho. Počas pár ďalších rokov sa z nich stanú nerozluční priatelia, parťáci na celý život, ktorých puto a láska stiera rozdiel medzi svetom ľudí a zvierat. Z mláďaťa, ale vyrastie naozajstné zviera, z roztomilého levíka sa stane skutočný úžasný silný lev. A Mia zistí, že rodinnej farme sa až tak dobre nedarí a otec musí obetovať jej jedinečného bieleho leva ako trofej pre lov turistov. Mia a biely lev nemajú inú možnosť, než utiecť, a vydať sa spolu na úžasnú cestu do africkej savany, aby v divočine ďaleko od pušiek lovcov našli pre Charlieho bezpečné miesto a levie kráľovstvo. Priateľstvo totiž nie je iba slovo, ale záväzok a skutočné dobrodružstvo. (Bontonfilm SK)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • Behom záverečných titulkov hrá pieseň "The Lion Sleeps Tonight", ktorá sa mimo iné objavila aj vo filme Leví kráľ (1994). (ČSFD)
  • Na rolu Mii bola Daniah DeVilliers vybraná na konkurze z 300 iných dievčat. Podľa Kevina Richardsona bolo najzložitejšie nájsť rodičov, ktorí by svoje dieťa dobrovoľne nechali zúčastňovať sa pri takom nebezpečenstve. (Astonko)
  • Rezervace Timbavati, do kté se Mia (Daniah De Villiers) snaží dostat bílého lva, leží na západní hranicích Krugerova národního parku v Jihoafrické republice. Název rezervace Timbavati znamená „místo, kde něco posvátného přišlo na Zemi z nebes,“ a odkazuje právě na vzácné bílé lvy z této lokality. (Posheidon)
  • Výjimečný film z africké přírody vznikal plné tři roky a během nich se z filmového příběhu stal skutečný. Jedinou možností, jak film natočit bez filmových triků, totiž bylo, aby spolu malí bílí lvi a dětští herci vyrůstali a stala se z nich jedna smečka. Přípravy a natáčení probíhalo pod dohledem Kevina Richardsona známého po světě jako „Zaříkávač lvů“. „Bylo to úžasné. Kevin a oba dětští herci byli se lvy jedna rodina. Mohli s nimi dělat cokoliv kdekoliv, být s nimi. My ostatní jsme museli myslet na to, že točíme s divokými zvířaty a predátory, museli jsme mít nějakou ochranu, držet se za plotem. Ale oni tři měli to nejdokonalejší zabezpečení. Lásku,“ vzpomíná s dojetím režisér Gilles de Maistre. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Film se natáčel od května 2015 do prosince 2017 (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. října 2018 na festivalu Cinéfilous. (ČSFD)

Reklama

Reklama