Reklama

Reklama

Hlava 22

(seriál)
Trailer 1

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Seriál Hlava 22, natočený na motivy věhlasného stejnojmenného románu Josepha Hellera, vypráví příběh prohnaného a bezkonkurenčního flákače Yossariana (Christopher Abbott), pilota bombardéru amerického letectva za druhé světové války. Ten je celý bez sebe, protože se ho snaží zabít tisíce lidí, které nikdy neviděl. Jeho skutečným nepřítelem je ale vlastní armáda, neustále navyšující počet misí, které musí letci absolvovat, aby splnili povinnost. Pokud se však Yossarian jakkoli pokusí vyhnout svým nelogickým povinnostem, poruší absurdní, byrokraticky vykonstruovaný paragraf známý jako Hlava 22, který udává, že obavy o vlastní bezpečnost tváří v tvář skutečným a bezprostředním ohrožením jsou důkazem racionálního uvažování. Letecké povinnosti může být zbaven ten, kdo je uznán za psychicky narušeného a zároveň požádá o uvolnění. Žádost o uvolnění ale svědčí právě o psychickém zdraví a proto k němu dojít nemůže. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa megacik k tomuto seriálu (6)

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Čo som počul a čítal, vraj je tento seriál super, ale len prvá časť je trošku slabšia. Za mňa prvá časť bola teda des. Raz som sa zasmial, na komédiu mi to teda nepripadá....vojnovo tak trochu. No a drámu psychologicko-satirického typu nemám rád. Skrátka a dobre, nechytilo ma to. Ešte musím dodať, že sa snažili a sú tu veľmi pekné kulisy. Hlavní hrdinovia sú jeden ako druhý, na konci prvej časti poriadne ani neviem, kto je kto, a kto je vlastne ten najhlavnejší. Uvidíme, čo bude ďalej. ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Trochu lepšie, ako prvá časť, takže dám tomu ešte šancu. A jednu hviezdu navyše ešte dávam za toho Majora Major Major Major. To som sa bavil neskutočne. ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

Polku časti sa nič nedialo(niekto tu hovoril, že tento seriál je to ako MASH 4077, ale bez vtipu...a presne tak mi to aj pripadalo), a do toho ešte ten zbabelec, čo sa za každú cenu snažil vyhnúť nevyhnutnému. On si neuvedomoval, že keď je pešiakom v svetovom konflikte, tak je už v podstate mŕtvy, tak či onak. Mal som na toho sebca nervy, a už som to chcel vzdať, avšak, tá scéna na konci mi zase vrátila pozornosť, takže ešte nehádžem flintu do žita, a dám tomu šancu. ()

Epizoda 4 (2019) (E04) 

A tu to už ide zase dolu vodou. Priemerná nuda. Ale premôžem sa, a dopozerám to. ()

Epizoda 5 (2019) (E05) 

Kvalita jednotlivých častí tohto seriálu skáče ako na horskej dráhe. Táto sa mi zatiaľ páčila najviac, a to najmä kvôli tomu akčnému a nečakanému záveru. Už viem, že túto tragikomédiu pozriem až do konca. ()

Epizoda 6 (2019) (E06) 

To je málo, čakal som viac. Minimálne viac vtipu, nie iba jednu, či dve krátke scény...psychologický pohľad ma nezaujíma, bola vojna, mŕtvi boli vtedy len štatistika, a oni tu natočia seriál o ubolenej duši bombometčíka...a takto sa to určite nestalo. Clooney čochvíľa začne na staré kolená natáčať rozprávky typu, Ako išlo romantické varle na vandrovku. ()

Súvisiace novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (viac)

Reklama

Reklama