Reklama

Reklama

Mandalorián

(seriál)
  • USA The Mandalorian (viac)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvorcovia:

Jon Favreau

Hrajú:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (483)

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Kým prvá séria mala báječný rozjazd a trochu divný dojazd, druhá na to išla presne naopak, takže práve keď som to v polovici druhej chcel odpískať, začal do mňa Jon Favreau (vďaka režisérom typu Peyton Reed alebo Robert Rodriguez) sypať jeden štvorhviezdičkový diel za druhým. Stále to malo chyby, ale proste bolo by nefér dať tomu menej ako 4*. Z druhej série musím spomenúť niekoľko výborných cameí (alebo skôr slávnych vedľajších postáv), čo vyvrcholí v parádnej poslednej epizóde. Medzi ďalšie pozitíva ako prvej, tak druhej sezóny patrí charizmatický sympaťák Mando (ktorý je tak trochu šmejd, ale možno i práve vďaka tomu je sympatický a uveriteľný) a samozrejme Gro... Baby Yoda. Obe série sú pomerne komorné a akčné scény nie sú nijako zvlášť perfektné (za zmienku stojí azda len finále druhej série s Veď-Vy-Viete-Kým), ale po vizuálnej, i trikovej stránke vyzerajú dobre. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Prvá séria: 7/10 The Baby Yoda Show. Dosť kolísavá kvalita, v najhorších momentoch (Sanctuary) to pripomína moderného Hercula a v najlepších (Redemption) je to epický mix hlášok, akcie, skvelých postáv a mytológie (kiežby Taika Waititi režíroval celú druhú sériu). Zásadným problémom (hlavne v prvej polovici prvej série) je 30 minútový formát, v rámci ktorého je problém vybudovať solídnu zápletku a vyvrcholenie. Naopak jednoznačným vrcholom je "Baby Yoda", ktorý je stelesnená roztomilosť a kradne si pre seba celý seriál. Toto malé zelené ňuňu nemožno nemilovať a nech bude Mandalorian v budúcnosti hocijaká sračka, ak sa tam aspoň na pár sekúnd objaví Baby Yoda, budem to poctivo pozerať. Jon Favreau je génius a Disney mu môže bozkávať nohy. Druhá séria: 8/10 SPOILERY. Druhá séria je oveľa vyrovnanejšia než prvá a poskytuje skvelú televíznu zábavu, pravdou ale je, že ten koncentrovaný fan service na mňa vôbec nefungoval. Skôr naopak. Oživenie Boba Fetta i cameo Luka v závere (ktoré je takmer kópiou záveru Rogue One s Vaderom) pôsobia strašne spiatočnícky a repetitívne. Začínam si myslieť, že kým Gen X neodídu do dôchodku, skutočne dobré Star Wars budú skôr náhodou ako pravidlom (česť výnimkám ako Rian Johnson). ()

Reklama

berg.12 

všetky recenzie používateľa

Někomu od Disneye se musela zalíbit postava rangera z fanouškovských sérií Fallout: Nuka Break. Někomu zase Gremlins, Firefly nebo Stargate.... SW si půjčují filmové propriety, aby podpořily merchandising? Na svém místě býti vše zdá se. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prvej sérii dávam tesných 6,5/10. Hodnotenie som však navýšil vďaka solídnej záverečnej časti. V prípade niektorých epizód ale bola kvalita seriálu priemerná až podpriemerná, čomu sa azda tvorcovia pri druhej sérii vyvarujú. Ak sa poriadne pustia do mytológie sveta Mandalorianov a jednotlivé časti nebudú ako na jedno kopyto (diely týkajúce sa žoldnierskych misií sú fakt prevažne slabé – 4., 5. a 6., naozaj brrr), azda by The Mandalorian mohol stáť za to. Od tohto projektu som ale čakal určite viac. No, uvidíme čo príde nabudúce. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

No ja neviem, ale začínam mať obavy, že bez rodu Skywalkerovcov (alebo aspoň ikonických postáv akou je Han Solo) je pre mňa vesmír Star Wars nezaujímavý. Všetky tie typické gadgety a rasy sa mi síce páčia, ale sami o sebe mi k spokojnosti nestačia. Príbeh bez poriadneho napojenia na staré udalosti ma proste nezaujal. Veľkou mierou kvôli novým postavám. Aj keď vďaka seriálovej stopáži mali tvorcovia dostatok času ich poriadne prepracovať, tak sa im to príliš nevydarilo. Hlavný hrdina je celý čas len málovravný drsniak s bandaskou na hlave, takže sme ukrátený aj o jeho grimasy. Tým pádom sa nedá ani odhadnúť čo v jednotlivých scénach cítil alebo si myslel. No a ostatné postavy sú len do počtu vrátane mončičáka mini Yodu. Vizuál a technická stránka sú špičkové, ale zároveň pôsobia strašne sterilne. Chýba tomu skutočná špinavosť. Celý čas to pôsobí tak divne umelo. Naviac mi nesedela ani gradácia jednotlivých epizód. Vďaka netypickej stopáži sme často vrhnutý do deja bez nejakého vysvetlenia a tým pádom som bol z toho skôr zmätený. Subjektívne mi vadilo westernové ladenie seriálu, keďže to je žáner, ktorý nemusím. Čo asi vysvetľuje väčšinu vecí, ktoré považujem za negatíva. Keby namiesto Manda bol v hlavnej úlohe mladý Obi-Wan Kenobi, tak by ma to pravdepodobne oveľa viac nebavilo. Kvôli tomu začínam mať obavy o jeho seriál. Ďalšie série Mandaloriana s veľkou pravdepodobnosťou vynechám. Pre mňa je to rovnako nezaujímavé dobrodružstvo s nudnými postavami akým bolo Rogue One. Je škoda, že práve parádny Solo tak prepadol a tak sa budú Star Wars najskôr uberať cestou, ktorá sa mi nepáči a už sa jej nezúčastním. 5/10. ()

Galéria (353)

Zaujímavosti (217)

  • Natáčení této série se Pedro Pascal nezúčastnil a Mandalorian Din Djarin tak mluví pouze jeho hlasem. Pod oblekem jsou kaskadéři Brendan Wayne a Lateef Crowder, kteří mají v závěrečných titulcích kredit jako herci. Brendan Wayne vlastním jménem Daniel Brendan La Cava je vnukem Johna Waynea. (Rominator)

Súvisiace novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (viac)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

09.01.2024

Lucasfilm na oficiálních stránkách Star Wars jen tak mimochodem odhalil, co dalšího nás ohledně vesmírné ságy čeká. Pod režijním vedením Jona Favreau a produkčním dohledem Davea Filoniho a Kathleen… (viac)

Reklama

Reklama