Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký by byl Romeo, kdyby se narodil v dnešní přetechnizované době? A co na to panensky čistá láska Julie ve světě neřestí a násilí? Mohl by jejich vztah vůbec přečkat věky, jak o tom vypráví William Shakespeare? Podívejte se na dávný příběh, který scénárista posunul o pár set let blíže atomovému věku. Nenechte se zaskočit, že místo romantických altánů, majestátných rób a ušlechtilých kordů jsou kulisami benzínové pumpy, kožené bundy a plné zásobníky pistolí. Skvělé výkony herců, nádherná hudba a ohňostroj světel vás přimrazí ke křeslu a zanechá tam někde uvnitř nesmazatelnou stopu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (437)

Lynn 

všetky recenzie používateľa

Claire Danes je jako Julie krásná, Leonardo DiCaprio v roli Romea dostatečně věrohodný, modernizace klasických her mám ráda, ale tato mi zrovna nějak nesedla. Samozřejmě se nedá vůbec srovnávat s mojí milovanou Zeffirelliho verzí z roku 1968. Ale problém bude možná právě v té modernizaci - chtělo to vzít za takový konec jako tvůrci Tita Andronica s Anthony Hopkinsnem v hlavní roli. Ovšem originalita se také cení. ()

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

"Kto je tvoj obľúbený režisér?* Baz Luhrmann* Baz Luhrman? To myslíš vážne?* Áno, on. Prečo mi neveríš?* Točí filmy plné klišé, v ktorých hlavný hrdina zomrie.* Človeče, on natáča impozantné milostné príbehy!" Hneď z kraja sa priznám, že nebyť tejto konverzácie a ešte zopár scén a skladieb využitých práve z tohto filmu, ktoré si seriál SKAM vypožičal, asi by som si túto xtú verziu príbehu Rómea a Júlie nikdy nepustila. Ako teda ja vnímam Baza Luhrmana a jeho film po jeho pozretí? Rozhodne ho ku svojim obľúbeným režisérom nepridám, musím však povedať, že sa mi to páčilo. Je pravda, že veľa sfilmovaných verzií Rómea a Júlie som nevidela, pretože žial koniec je vopred daný. Kombinácia moderných prvkov a pôvodného textu ma však bavila a vôbec nepôsobila rušivo a čo je hlavné, chémia medzi Leonardom a Claire fungovala na obrazovke na 100 %. Even mal pravdu, toto je skutočne impozantný milostný príbeh. ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý rozbeh Baza Luhrmanna, ktorý sa naplno prejavil až v Moulin Rogue. Romeo + Juliet má fantastické kulisy (ten neónový kostol!) a kostýmy (panna Mária everywhere + havajské košele ftw), občas fajn soundtrack, dravú kameru a sympatický casting (hlavne ústredné duo) a chápem tú víziu, ale výsledok sa nedostavil. Keď už sa tu veršuje, mohlo sa tu rovno aj spievať a ísť viac do videoklipového vizuálu. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Ono nebylo vůbec marné implantovat starou klasiku do moderního hávu a Baz Luhrmann je tím pravým mužem, který má jasnou představu o celkovém vyznění a nebojí se experimentovat. Tah mu zhusta vychází až neuvěřitelně dobře, ale v mnoha ohledech se utápí v nevkusně pojatém stylu a okázalé bombastičnosti, která prostě k Romeu a Julii nesedí. Herci nemají chybu a především Leonardu DiCapriovi role dokonale sedla a Claire Danes zastínil, jak to jen šlo. Působivé a originální obrazy a kamerové nájezdy, jsou pak opravdu vynikajícím nápadem, a smrt v závěru působí až mrazivě. Mrazení z celého filmu se však nedostavuje. Mé hodnocení: 60% ()

sarume 

všetky recenzie používateľa

Mám dva filmy na kteé se můžu dívat kdykoli, kdekoli a vždy s laskou a obdivem. Je to Romeo a Julie a Moulin Rouge . Až pozdeji jsem zjistila , že jde o stejého režisera. Viděla jsem verzi v českém puvodním dabingu a byla jsem naprosto unesená. VHS jsem vzala do školy a žakum 8 a 9 třídy jsem díky tomu zpřistupnila Romea aJulil a sklidila velký uspěch. Prostě vyborný nápad jak vytahnout starý a již ne moc atraktivní příběh obleknout mu nová kabát a strhnout davy. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (19)

  • Julii si mohla zahrát Kate Winslet, zdála se však režisérovi na roli příliš stará. (ČSFD)
  • Tak jako většina Shakespearových prací, je i Romeo a Julie napsán v jambickém pentametru. Pete Postlethwaite, představitel otce Laurence, je ve filmu jediným hercem, který při řeči používá tuto metodu. (novoten)
  • Film je dlouhý přesně dvě hodiny, aby byla dodržena uvaděččina předpověď. (Hartigan)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (viac)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (viac)

Reklama

Reklama