Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Krimi
  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

tento film je pohladením po duši. nemá slabé miesto. je romantický a zábavný a zároveň aj smutný. toľko príbehov a pritom to celé dáva zmysel. je to sladké, ale tak akurát. má to neuveriteľnú hudbu a perfektné herecké obsadenie a výkony. má to humor - úžasný anglický. no a ešte je tam Rowan Atkinson.

Pomáda

Pomáda (1978)

môj najobľúbenejší film. treba povedať viac?

Rómeo a Júlia

Rómeo a Júlia (1996)

je to najlepší film, aký som kedy videla. je to dramatické a vášnivé. má to nadsázku a prehnanú výpravu. keď sa objavia na obrazovke Leo a Claire, na televízore by som v pohode zohriala vodu na čaj. mám rada réžiu Baza Luhrmana. mám rada, keď sa v tých najmenej vhodných momentoch dejú tie najneočakávanejšie veci. ten jazyk je úžasný (dabovanú verziu som vydržala pozerať iba raz). nikdy Willymu neodpustím, že ich nechal zomrieť a zakaždým, keď tento film pozerám, dúfam, že tentokrát sa nenapije.

Červená, bílá a královsky modrá

Červená, bílá a královsky modrá (2023)

Film je oproti knihe v niektorých momentoch skratkovitý, čo je pochopiteľné. Na druhej strane sa mi páči vizuálne spracovanie long-distance vzťahu na začiatku filmu. Kniha sa trochu viac venuje aj predvolebnému boju  a kráľovskej rodine, ale vplyv oboch na vzťah Alexa a Henryho bol zobrazený dostatočne, aj s tým málom. Veľmi sa mi páčilo obsadenie Stephena Frya do role kráľa. Uma Thurman krásne balansovala medzi matkou a najvplyvnejšou ženou sveta. Aj keď najlepšia bola Sarah Shahi. Tento film je ale v prvom rade o láske, nečakanej a komplikovanej. A príbeh je vo všetkých momentoch vyrozprávaný krásne a so srdcom. Chémia medzi hlavnými hrdinami funguje na jednotku. Balans medzi emóciami a túžbou zvládnutý dokonale. V každom momente bolo možné sledovať, kde sa postavy emocionálne nachádzajú a bolo tak jednoduché im držať palce a súcitiť s nimi a tešiť sa s nimi a trápiť sa s nimi. Mala som očakávania aj strach, očakávania predčili a strach sa nenaplnil. Viac takýchto heartwarming filmov, prosím.

Vtáčia klietka

Vtáčia klietka (1996)

tento film ma vždy rozosmeje. neuveriteľne dobre vybraní herci hrajú neuveriteľne dobre svoje úlohy. všetci sú skvelí, ale najradšej mám aj tak Hanka Azariu :) je to komédia ale zároveň tu príde na pretras téma rodičovskej a detskej lásky a akceptácie. môžete sa na tom iba smiať. ale taktiež sa môžte popri tom smiechu aj zamyslieť.

Najväčší showman

Najväčší showman (2017)

Na film som sa veľmi tešila a mala som veľké očakávania. A on ich prekonal. So šarmom, kúzlom, srdcom, krásou, smútkom, nádejou a neuveriteľnou silou. Mal postavy, ktoré som si obľúbila v okamihu, ako sa zjavili na plátne a veľmi som im fandila. Vizuál bol vskutku magický. Herci, ach herci. Tí si to užívali aspoň tak ako ja. Ak nie viac. Ale hlavne hudba. Úžasná hudba. Pre mňa je znakom dobrého filmu to, keď sa pri odchode z kina vznášam. A tento mi bude dávať krídla ešte dlho.

Sezóna Titanov

Sezóna Titanov (2000)

milujem tento film. každé jedno jeho políčko. každú jednu postavu. každého jedného herca. nie som fanúšikom behania po tráve za šišatou loptou, ale tento film je o niečom inom. o niečom dôležitejšom. o niečom o mnoho krajšom. o niečom, čo by malo byť samozrejmé a nie je. bol to priamy ťah na bránku, to nepopieram, ale výsledkom bol excelentný gól. nie touchdown, lebo we all should remember the Titans!

Princezná Nevesta

Princezná Nevesta (1987)

keď som ten film videla prvý krát, neuveriteľne som sa pobavila. odvtedy s márne snažím si to zopakovať, aby som si tento dojem potvrdila. ale prvý dojem je za 5*. a druhý dojem mi to len potvrdil.

Klaus

Klaus (2019)

Toto bolo tak neskutocne krasne. Aj zabavne, ale hlavne krasne. Po vsetkych strankach. Pribeh, vizual, postavy, hlasy. No a ten koniec...

Encanto: Čarovný svet

Encanto: Čarovný svet (2021)

Vizual, hudba, pribeh. Nemaju jedinu chybu. Tie postavy, farby, casita, priroda. Aj keby bol ten film len tie postavy tancujuce po ulici a dome, tak by to stalo za to. Hudba je prenadherna. Kazda piesen je ina, ale spolu vytvaraju uzasny celok. A Dos oruguitas je punch in the gut. A Colombia, mi encanto je letny hit ako vysity. Postavy su krasne nakreslene aj vykreslene. A ten pribeh. Generacna trauma, citit sa, ze nenaplnate naroky na vas nalozene, byt ciernou ovcou rodiny, a ako vyliecit vsetky tie rany. Nadhera. Encanto, indeed.