Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina pracuje ako dôstojníčka colnej služby, čo sa v prípade ženy, ktorá šokuje okolie zdeformovanou tvárou, môže zdať nelogické. Lenže Tina má neuveriteľný čuch. Dokáže na diaľku odhaliť tých, čo majú strach a v batožine nepovolené látky a materiály. Počas jedného rutinného dňa v službe stretne Voreho, zanedbaného a mastného vlasáča v koženej bunde, ktorého pach nepripomína nič z toho, čo Tina dosiaľ cítila. Vore je kľúčom k jej záhadnej identite. (Film Europe)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (112)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Detektivní schéma, vychýlené festivalovým bizárem s různorodým myšlenkovým klíčením. Přes zdánlivé prvky fantasy zůstáváme pevně v realitě - a o to děsivější a znepokojivé. Tvůrce ji nazývá “Nordic realism”. Psychologický, fyzický, místy pro někoho možná až odpudivý zážitek, vždy ale společensky reflektující a ze všech uhlů pochopitelný. A navíc jednohumorně odlehčený - pokud tedy záměrně. Nejsem si jistej. [Cannes] ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Námet možno napovedá, že by mohlo ísť o príjemnú indie vzťahovku medzi netradičnými hrdinami, zároveň trochu hrozí tým, že by mohlo ísť o jednoducho čitateľnú moralitku o inakosti, avšak nedeje sa ani jedno ani druhé. Tina a Vore skôr upomína na staršie cronenbergovky a atmosférou čiastočne aj na klasické temné kriminálne trilery. Možno by nezaškodilo viac tej explicitnosti, avšak v konečnom dôsledku tu nechýba. Scenár sa časom vydá do pomerne málo predpovedateľných vôd a tá voda nie je myslená len obrazne. Opäť sa filozofuje nad tým, čo robí ľudí ľuďmi alebo iné bytosti inými bytosťami a odpovede nie sú našťastie jednoznačné. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Něco tak odporně, bizarně (ne)příjemného už jsem dlouho neviděl. Ještě teď mi z toho filmu hučí v hlavě. Originální, s překvapivým rozuzlením a některými opravdu hodně syrovými scénami, které se mně jako starému barbarovi vesměs líbily. Chápu, že tenhle film není pro všechny, ale to na štěstí není můj případ a kdyby byl příběh maličko ucelenější, možná bych šel i do plných. ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Odvážný a podivný film, kterým bych mohl strašit malý děcka. Obličeje hlavní hrdinů totiž sympatie zrovna nevzbuzovaly, ale faktem je, že takovýhle příběh jsem nikdy předtím neviděl. Mytologie trollů přenesená do dnešní společnosti je originalita jako prase a i když je tam scéna, ze který bych blil, šoupnu tam s odřenejma ušima čtvrtou pecku. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé, čo všetko si odnesie ocenenie z filmového festivalu v Cannes. Aj keď v tomto prípade sa ten iný uhol pohľadu dá pochopiť a dá sa ho brať za prednosť. Dejová linka ale pôsobí dosť zvláštne, pretože je tu dosť čudných vecí okolo postavičiek, ktoré ako celok tvoria neurčitý a miestami až nepríjemný pocit. Príbeh sám o sebe je veľmi jednoduchý - škaredá Marienka stretne škaredého Janka, do ktorého sa tak zblázni, že jej z toho narastie penis. Do toho potom samozrejme predvídateľný twist na záver. Technická stránka spolu s réžiou však neboli zlé - páčili sa mi najmä exteriéry, kamera, práca so svetlom a to, ako sa v niektorých scénach podarilo réžii vzbudiť dojem umenia. Priemer. 60/100 ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu Cannes. (ČSFD)
  • Eva Melander musela před natáčením přibrat 20 kg. Každý den pak strávila 4 hodiny pod rukama maskérů. (dogma97)
  • V čase 01:03:00, když jede Tina (Eva Melander) autem, hraje píseň „På väg“ od zpěvačky Turid. (pornogrind)

Reklama

Reklama