Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rozprávka o tom, čo všetko sa môže stať, keď vám sudičky nenadelia do kolísky ani kvapôčku šťastia... Ku kolíske dieťatka chodia tri sudičky. Jedna ho obdarí výnimočnými vlastnosťami, druhá mu postaví do cesty mnohé prekážky a tretia mu poradí, ako napriek všetkému môže v živote nájsť svoje šťastie. Čo sa však stane, ak jedna zo sudičiek nesplní svoju úlohu? V rozprávkovom príbehu plnom napätia, humoru a prekvapení sa o tom na vlastnej koži presvedčí láskavá a múdra dievčina Johanka. (STV)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (220)

katasta odpad!

všetky recenzie používateľa

Za dlouhou dobu opravdu (s prominutím) nejblbější pohádka, co jsem viděla. Nikdo kromě Ondřeje Vetchýho neumí absolutně hrát, postavy jsou divné a otravné. Nic z toho, co se v pohádce děje, nemá žádný nápad ani moc žádný smysl. Přijde mi to spíš jako strašná splácanina hromady jiných pohádek, které jsou samy o sobě dobré, ale v této divné kombinaci je to horor... ()

rakovnik 

všetky recenzie používateľa

Koprodukční pohádky jsem nikdy neměl příliš v lásce, a to především díky dabingu či postsynchronům, takže výsledek vždy zní špatně. Navíc když příběh je nezajímavý, postavy nesympatické a děj se vyvíjí kostrbatě, je výsledek téměř žalostný. Minimálně na úrovni včerejšího Strachova "díla". PS: Milý Ježíšku, příští rok bych chtěl k Vánocům jen jednu českou pohádku místo tří letošních, ale zato pořádnou, s rozpočtem těch tří, aby se na ni dalo dívat. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Solídna televízna rozprávka, ktorá neublíži. Lenže aj tu sa ukazuje, že Nvota ide vždy iba na istotu a zrovna pri rozprávke, kde je možné všetko, mi to vadí akosi ešte viac. Prvá polovica ma ešte príjemne prekvapovala, lenže akonáhle dôjde na turnaj, tak fantázia, hravosť a originalita idú bokom. Veci nepomáha ani jemne povedané vykoľajená Vášáryovej postava, ktorá robí skôr zmätky, akoby pomáhala a mal z toho vyplynúť humor, lenže nevyplynul. Záver, kde sa dalo všeličo zachrániť, však ukázal, ako je Johankino tajomstvo nepôvodné a kde väzí hlavný inšpiračný zdroj. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Panovník, ktorý sa nevie ovládať, je nanič.“ To ale bola poťapenosť! Výnimočne zlá rozprávka. Nočnú moru pripomínajúci Matej Landl, triky ako z roku 1996, agresívne z koľají vyhodený Milan Ondrík, príšerné scény, otrasné dialógy a nezastaviteľne nevydarený scenár búrajúci základné rozprávkové pravidlá (napr. čo sa týka učenia detského diváka slušnosti a férovému správaniu, viď. zákerne zmanipulovaný súboj o srdce princeznej, ktorého sa tu dopúšťajú kladné postavy). Neodpustiteľná Emília Vášaryová. Na jej „pele mele, nech sa to všetko rýchlo takto mele“ nikdy nezabudnem. A Ondřej Vetchý? Neviem, asi mu imponovala možnosť zahrať si kráľa, ale toto fakt nie, nabudúce odporúčam klásť väčší dôraz na scenár. Dievča si dá dlhé vlasy pod čapicu a už ju všetci majú za chlapa (Fantaghiro oproti tomu bola Peter Sellers). Kladne by som ohodnotil snáď len peknú prírodu a vcelku fajn Dominiku Morávkovú-Zeleníkovú. ()

Skuby47 

všetky recenzie používateľa

O letošních vánocích platí, co se pohádek týče, že do třetice všeho zlého. Nesympatičtí herci, jejichž výkony aspirují na Zlatou malinu, za nejhorší filmový počin roku, se sice snažili co mohli, ale bezvýsledně. Nemám představu, jak by to vypadalo, kdyby sudička svými zásahy nepomáhala řešit situace a neposunovala děj této směsice pohádek dopředu. Kostýmy byly pěkné a v levné výpravě vynikaly, i když se zámecký ples od vesnické tancovačky příliš nelišil. Amatérské pojetí závodů a souboje o ruku princezny bylo pro slaboduché. Jediné co stálo za zmínku byli koně. Pokud si vzpomenu na krásné pohádky, které byly natočeny v padesátých letech, je mi stydno, kam to filmová produkce za šedesát let dotáhla. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (16)

  • Hudbu k záverečnej piesni filmu, „Na bieleho koňa“ zložil Martin Kavulič, text napísal Kamil Peteraj a spieva ju Kristína, ktorá vo filme vystupuje v úlohe princeznej, ktorá sa zhodou okolností volá tiež Kristína. (Zdroj: rtvs.sk)
  • Vo filme hrá kôň, ktorý vystupoval aj v americkom veľkofilme Príbeh o rytierovi (2001), kde sa na ňom viezol priamo Heath Ledger. (Zdroj: rtvs.sk)
  • Vo filme sa využilo až štyristo kostýmov. (ambron)

Reklama

Reklama