Reklama

Reklama

Simona Vachálková

Simona Vachálková

nar. 21.01.1969 (55 rokov)
Bratislava, Československo

Biografia

Absolvovala VŠMU v Bratislave, oddelenie scénického a kostýmového výtvarníctva u prof. M. Čorbu a J. Cillera. Vytvorila stovky kostýmov do inscenácií viacerých slovenských divadiel. Intenzívne pracuje s mnohými divadelnými scénami na Slovensku, v Čechách a rovnako s renomovanými režisérmi, ako napr. V. Strnisko, E. Horváth, R. Polák, V. Klimáček, S. Ferancová, J. Ďurovčík, J. Nvota a ďalší.

Podieľala sa na úspešných divadelných inscenáciách v Činohre SND – S mamou, S vylúčením verejnosti, Mária Stuartová, Fernando Krapp mi napísal list, Kráľ sa zábava, Ale, ale pani plukovníková, ďalej v balete SND – Popolvár, Z rozprávky do rozprávky, Carmen ala Gypsy Devils, v Divadle Astorka Korzo '90 – Ujo Vaňa, Meštiaci, Výmena, Narodeniny, Letní hostia, Kentauri a taktiež v Divadle Aréna – Červená čiapočka, Medzi nebom a zemou.

Jej tvorbu však rovnocenne zastupuje aj spolupráca s televíznymi a filmovými režisérmi. Ako kostýmová výtvarníčka sa podieľala na filmoch a videofilmoch, ako napr. Advent, Smutný valčík, Nebo nad Pressburgom, Kovladov dar, Obrazy z malomesta, Najšťastnejší z troch, Vyhnanci, Nedodržaný sľub, Viditeľný svet, Projekt Alfa, Rukojemník či Johankino tajomstvo.

V roku 2010 bola nominovaná na cenu Slnko v sieti, za kostýmovú výpravu vo filme Nedodržaný sľub. Okrem iného spolupracovala aj na reklamných spotoch, s režisérmi ako Marojevič, Johanides, A. Brabec, Hanych alebo Struhár. Žije a tvorí v Bratislave.

Simona Vachálková

Kostymérka

Filmy
2023

Spiaci účet

2015

Johankino tajomstvo (TV film)

2014

Rukojemník

2011

Viditeľný svet

2009

Nedodržaný sľub

2000

Fragmenty z malomesta

 

Okamih pravdy (TV film)

 

Vyhnanci (TV film)

1999

Fiaker číslo 21 (TV film)

Reklama

Reklama

 

Mučivé tajomstvo (TV film)

1998

Kovladov dar (TV film)

1996

Smutný valčík (TV film)

1995

Advent (TV film)

Seriály
2019

Kriminálka 5.C

 

Objav na festivale (E13)

 

Koniec veľkej ryby (E12)

 

Dedo verzus tigrí zub (E11)

  viac epizód (10)
2010

Nesmrteľní

 

Projekt Alfa (E10)

Divadelný záznam
1998

Jawa nostalgická

 

Ujo Váňa

Herečka

Filmy
1996

Smutný valčík (TV film)

Ovládací panel

Reklama

Reklama