Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický dobrodružný príbeh sa odohráva v 14. storočí a rozpráva o túžbe človeka zmeniť vlastný osud. Neurodzený William Thatcher (Heath Ledger) sníva už od detstva sen o rytierskom živote, rytiermi sa však môžu stať iba muži šľachtického pôvodu. William a jeho priatelia - dobrosrdečný Roland a Wat sú svedkami smrti svojho pána, rytiera Hectora, tesne pred víťazstvom v turnaji. William sa navzdory hroziacemu trestu rozhodne obliecť brnenie mŕtveho bojovníka a v mene prežitia dokončiť boj. Tým začne Williamova premena na urodzeného sira Ulricha von Lichtensteina z Gelderlandu. Cestou na prvý rytiersky turnaj stretnú čudáckeho spisovateľa Geoffa Chaucera, ktorý sfalšuje Williamov rodokmeň a dopomôže mu tak k urodzenosti. Geoff sa stane členom Williamovej spoločnosti. Pridá sa k nim aj Kate, mladá žena, ktorá po smrti svojho manžela prevzala jeho kováčske remeslo a dokáže Williamovi vyrobiť špeciálne ľahké, ale pevné brnenie. William stretne na turnaji  krásnu šľachtičnú Jocelyn a zamiluje sa do nej. Proti nemu však stojí nemilosrdný vojvoda Adhemar (Rufus Sewell), odhodlaný zničiť jeho sen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (643)

Marius 

všetky recenzie používateľa

To malo byť čo ? Na komédiu málo vtipné, na historický film zas príliš uletené. Scenár, dialógy aj herci (výnimkou je Bettany) o ničom. A tie patetické žvásty o tom "že je rytierom vo svojom srdci ale nie na papieri"... Ony "modernistické prvky" spočívajú v absolútne rušivo použitých rockových songoch .... je to asi ako pustiť do LOTR riadny jazz. Jediná hviezdička za Bettanyho a pekné baby. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Brian Helgeland | Hudba: Carter Burwell | Produkcia: Todd Black, Brian Helgeland, Tim Van Rellim | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Escape Artists | Rozpočet: 41 miliónov $ | Tržby: 117,487,473 $ || Komédia jak má byť. Ukazuje sa tiež, že herci z HW neba nie su vo svojich pozíciách náhodou. Kaliberi jako Heath Ledger majú také široké herecké spektrum, že môžu zahrať čokolvek od blbosti až k šialenosti, a všetko im budete veriť. ()

Reklama

heyda 

všetky recenzie používateľa

Heath Ledger ve své druhé nejlepší roli hned po Temným Rytíři. Ale není to on, který upoutal moji pozornost, ale hlavně suprovej Paul Bettany a Mark Addy. Sice zde lze najít dost klišé či poněkud trapných filmových momentů, ale to se dá překousnout a nechat se unášet středověkými souboji a velice sympatickým humorem a zajímavým filmovým stylem. ()

Payushka 

všetky recenzie používateľa

Tri za Purefoye a Bettanyho (prece jenom sem holka, ze jo). Kazdopadne nic proti oddychovkam, komplikovanym smesicim vseho "oblibeneho, znameho a povedomeho" (juhu, dame tam Chaucera a lidem se to bude libit!). Vadi mi ale ta radoby dojemnost, osudovost, dramaticnost, pateticnost a vsecky -osti, co vas napadnou. A navic, popcornovou jizdu si predstavuju jinak nez dve a ctvrt hodiny ... ()

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Slušná a vtipná romantická oddechovka, i když mohla být kratší. Zvláštní spojení moderní hudby s minulostí vůbec nerušilo. Williamovo "služebnictvo" bylo jak parta HIC, moc se mi líbil Mark Addy. Záporák Rufus má na to ten správný ksicht. Ale nejvíc to jiskřilo mezi rytířem a Jocelyn, slušelo jim to. A ta líbací scéna nakonec....!! ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (37)

  • Když se Will (Heath Ledger) učí tančit a Chaucer (Paul Bettany) dostane ránu do nosu, tak má poté vatu v jednotlivých záběrech střídavě v pravé a levé nosní dírce. Vata se navíc začala vyrábět až někdy v 18. století. (Terva)
  • Gelderland zmiňovaný jako místo původu "sira Ulricha" (Heath Ledger) je skutečná provincie Nizozemského království, jejímž hlavním městem je Arnhem. (Chufu)

Reklama

Reklama