Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V čase rozkvetu Napoleonovej vlády sa François Vidocq (Vincent Cassel) stal legendou. Slávnemu zločincovi sa podarilo dvadsaťsedemkrát utiecť z najznámejších väzení vo Francúzsku. Po svojom poslednom veľkolepom úteku zmizne z očí podsvetia i verejnosti, žije inkognito ako obchodník s tkaninami a všetci ho považujú za mŕtveho. Zločinecká minulosť ho však dostihne vo chvíli, keď ho bývalí spoluväzni očiernia z vraždy, ktorú nespáchal. Aby dokázal svoju nevinu a dobré úmysly, dohodne sa s políciou, že vstúpi do jej radov a využije všetky svoje poznatky a schopnosti, aby vyčistil parížske ulice od zlodejov a vrahov. Výmenou za svoju slobodu sa zaviaže bojovať proti zločinu. Z odsúdenca sa stane hlavou francúzskej polície a skutočným vládcom Paríža. Začína sa príbeh plný tajomstiev na najvyššej úrovni moci, brutálnych vrážd a temnej atmosféry Paríža počas napoleonskej éry. (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (117)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Tak od “Vládcu Paríža” som teda očakával o čo si viac. Mám rád tieto “ufúlané”, historické krimi, no tu akoby sa dejová linka prepadávala a zároveň trápila vo svojej vlastnej podstate. Až na poslednú 20 minútovku, útlm striedali ešte hluchšie, (nie len) nič neriešiace politické pasáže, pričom keď sa konečne niečo udialo, trvalo to tak 2 minútky a opäť pád do starých koľají. Fakt škoda, lebo “old skúl” Paríž je rovnako ako Londýn, veľmi lákavá destinácia pre obdobné príbehy. Čo ma mrzelo ale najviac, je príbehová obsiahlosť. Na mňa príliš veľa konfliktov z každej strany, až som “netušil”, čo je samotnou podstatou príbehu. Taký nápad okolo “Grófa M.Ch.”, je proti tomuto ďaleko väčšia zábava. ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Udělat kozla zahradníkem bývá velmi účinná metoda. 1) Prodělečný snímek (rentabilita necelých 13 %) je dobrodružná šestákovka s haprující logikou (DaViD´82****), žádný skvost, ale rozhodně ne průser (C0r0ner****)._____ 2) Filmaři se snažili Vidocqa prezentovat jako nevinnou oběť v duchu tradičního vnímání tak, jak jej zobrazovali např. Hugo (Bídníci), Balzac nebo Dumas._____ Ve skutečnosti tento zloděj, bohém, bezzásadový egoista a velmi schopný organizátor (ano, to vše dohromady) se zapsal do dějin tím, že vytvořil účinnou a funkční policii a později i soukromou detektivní agenturu. Používal především zaměstnance s kriminální minulostí a tím dosahoval vysoké úspěšnosti._____ 3) Podrobné informace uvádí francouzská Wiki, další pak německá Wiki. ()

Reklama

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Richet občas trochu moc spěchá, jindy se zbytečně patlá ve snaze protlačit do filmu trochu těch "jakože umělečtějších záběrů", ale Cassel a jeho parta jsou fajn drsňáci, Paříž je nádherně hnusná a má to fajn dobrodružný feeling dumasovských příběhů. Když se Vidocq vrátí s nějakým sequelem, budu rád. ()

bearmeedek 

všetky recenzie používateľa

Moc mě potěšilo, že jsem mohl zase jednou vidět nový, ale přitom starý historický francouzský film. Dobrodružný příběh, přímočarý, krásně kostýmní, intriky, násilí a povedený Vincent Cassel. Ten název sice může působit lacině a odpudivě. Ale podstatný je výsledek. Velice příjemná změna v současné nabídce. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Možno objektívne aj za štyri, ale ani neviem prečo, som očakával skôr detektívku s vyšetrovaním nejakého krvavého prípadu v historickej Paríži. No ale máme tu drsnú historickú politickú drámu, kde sa až príliš často mení pozícia figúrok na šachovnici, vrátane "kráľa a kráľovnej". Vidocqua by sme mohli v tejto partii označiť za vežu. No a popri úžasnej výprave a prvotriednom obsadení tu máme množstvo intríg, predovšetkým však obrovské kvantum mŕtvol, až som mal obavy, že už ani niet koho zabíjať, vraždiť a podrážať. V tomto smere na mňa Vládca Paríža pôsobil časom dosť monotónne, až ubíjajúco násilne, pričom postavy na strane zákona mali vždy omnoho presnejšiu mušku, rýchlejšie reflexy, prípadne umierali pomalšie, než ich protivníci. 70% ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (10)

  • Natáčet se začalo 25. září 2017. Nejdelší období mezi 19. říjnem a 10. listopadem strávil štáb na letecké základně 217 Brétigny-sur-Orge, kde se pořizovaly záběry z exteriérů. Interiéry pro natáčení pak poskytly mj. zámky Vaux-le-Vicomte a Fontainebleau v Seine-et-Marne, jakožto i katedrála Saint-Maclou de Pontoise. (Komiks)
  • Řád čestné legie (francouzskyOrdre national de la Légion d'honneur“), který je během filmu několikrát udělen, je nejvyšší francouzské státní vyznamenání, založeno v roce 1802 Napoleonem Bonapartem. Uděluje se jednotlivcům nebo organizacím jako uznání za vojenský, kulturní, vědecký nebo společenský přínos Francii. (noelcoward73)

Reklama

Reklama