Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Když se ovdovělému chirurgovi ztratí dospívající dcera, začne odkrývat temná tajemství sousedů z bohaté čtvrti, kde žije. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (74)

Don82 

všetky recenzie používateľa

Jak moc znáte lidi kolem sebe? Své přátele, blízké, rodinu...? Safe si zakládá na prověřených tématech, vybírá si z různých dramat to nejpříhodnější a balí to do zajímavého vyprávění, kdy sledujeme postupné pátrání po nových odhaleních. Divák je záměrně veden do různých příběhových odboček a slepých míst ale rozhodně jsem neměl pocit, že by si scénárista nevěděl s postavami rady a různě si navymýšlel kličky, ze kterých by nebylo úniku. Vyšetřování je napínavé od začátku do konce a nabízí nejedno nečekané překvapení. ()

BlackHood 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Bez přestávky to jede až do konce, pořád to odhaluje nové souvislosti a tajemství. Boží! Jinak všechno bylo v posledním díle vysvětleno. Pokud bude 2. série, tak o něčem jiném. A od stejného autora bych uvítal plno dalších věcí, protože Safe je geniální. Určitě by si to zasloužilo větší pozornost. Jsem zhnusený z toho, že nějaký Most s 90% anebo Killing (který mě bavil) jsou oproti tomuhle strašně roztahované, ale o tolik lépe hodnocené. ()

Reklama

vnimatkrasu 

všetky recenzie používateľa

Látka na rozbor. Na jedný straně neskutečně úchvatnej střih a práce s flashbacky, díky kterejm se divák za a) nenudí, za b) nemusí lovit v paměti každej nepodstatnej ksicht. Na druhý straně bitka seriózního dramatu z ranku The Missing a černý anglický komedie s mrtvolama v mrazáku. Safe namísto nadšení spíš překvapuje. Odsýpá, kupí zvraty a udivuje Hallovou angličtinou. A stačí to. Na ⭐⭐⭐⭐ určitě. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Na konci tak divného roku nebude hriechom prihodiť zopár percent aj poslednému seriálu, ktorý som si pred finálnym odpočítaním desaťročia pozrel. Napínavé od, no povedzme že druhej epizódy až do konca. Množstvo zvratov, ale aj slepých uličiek a nakoniec aj viac vrstevnaté rozuzlenie. Perfektní herci, kde úplne zabudnete, že sledujete Dextera a manželku Watsona, minimálne títo dvaja herci sa do svojich úloh absolútne položili a povedal by som, že svoj tieň vrhnutý spomínanými ikonickými postavami možno aj prekročili. Možno je problém práve s tými slepými uličkami, ale minimálne tematicky, keď už nie dejovo, majú s hlavným prípadom niečo spoločné. Skrátka minulosť sa poprieť nedá, niekde tam stále drieme a čím skôr sa s ňou vyrovnáme, tým menej budeme trpieť jej následkami. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Rovnakí tvorcovia, rovnaká šablóna. “Safe” šliape na totožnom princípe, ako “The Stranger”, čiže odkrýva tajomstvá obyvateľov jedného “sídliska”. Opätovne je k dispozícii solídny scenár, akurát v tomto prípade (oproti “The Stranger”) sa divák všetko dozvedá priebežne, respektíve v úvode každej epizódy. Nebolo to zlé, miestami je to síce opäť absurdné, a i keď mi “The Stranger” prišiel ako väčšia zábava, “Safe” stále spĺňa kritéria lepšieho priemeru. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (5)

  • The Guardian napísal: „To, čo sa v jednom bode zdalo, že by to mohol byť Broadchurch Netflixu – zmiznutie tínedžera, trápenie rodičov, vplyv na komunitu, policajné vyšetrovanie – sa čoskoro začne podobať Zúfalé manželky." (Arsenal83)
  • Písně použité při úvodních a závěrečných titulcích jsou „Glitter and Gold“ a „Fire“ od Barnse Courtneyho. (jezurka42)
  • Vetšina scén se natáčela v Manchesteru a jeho blízkém okolí, scény z gated community (tzv. uzavřený rezidenční objekt) však pochází z městečka Alderley Edge v hrabství Cheshire. (jezurka42)

Reklama

Reklama