Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adar a jeho armáda táhnou na Ostirith. (Prime Video)

Videá (1)

Ukážka z filmu

Recenzie (119)

Kritik. 

všetky recenzie používateľa

Popísaného toho bolo naozaj dosť. Tu na ČSFD aj na najrôznejších diskusných fórach. Áno, máme tu najepickejší diel. Ale mne nejde iba o akciu a konverzačky určite nenazvem "zbytočnosťou". Čiže z tohto sa radosťou nezbláznim. To načasovanie a strih sú neatmosferické (dedinčania sú šikanovaní - prezradenie divákom, že vojsko už hrdinsky cvála na pomoc! - dedinčania sú ďalej šikanovaní a začnú umierať a pomoc vlastne nestihla prísť včas - potom pomoc prichádza a my máme byť z toho paf). Pripomenulo mi to ako apači na čele s Winnetouom prišli na pomoc Old Shatterhandovi vo finále známeho filmu, ibaže to bolo lepšie ako šiesta epizóda tohoto :) Málo postáv, nelogickosti, charaktery si nás ešte stále nezískali... Ako fanúšik žánru to neodsudzujem a budem pozitívny: je to priemerný seriál. ()

Reanimated 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jako objektivně zatím nejlepší epizoda. Ale... to jak je poskládaný děj a ty tupé dialogy, to je prostě furt tragédie. Númenorejci to měli sakra dobře načasované. Přistáli a hned jeli na jistotu. Možná, kdyby odjeli o epizodu dřív, tak tam snad budou brzo :D Jinak to opravdu začíná mít s tolkienovými příběhy vážně pramálo společného. Fanfiction psaná amatéry z literárního kroužku. ()

Reklama

Epero 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Toto už ani nie je možné. Geniálny plán na začiatku, ako prekabátiť orkov je zhodiť na nich vežu. Mohli napríklad zhodiť most a získať tak čas. Takto dostanú pár orkov na nádvorí, keďže sa tam všetci nedostanú. Ale to hlavné je, že veža zhotovená pre vojenské účely, drží pokope len pár lanami. Ani vo fiktívnom stredoveku by do takej veže nik príčetný neliezol. Jeden výstrel a veža je dolu. Ľudia sa presunú do dediny, ktorá im vraj poskytuje výhody. Hoci je v miernom údolí, kde sa nemajú ako brániť, nepostavajú prekážky, pasce, nerozmiestnia hliadky. A diery orkských tunelov založia doskami. Zjavne dedinčania nevideli predošlú epizódu, kde sa orkovia prekopali cez kamene a dosky ich domov. Keď ľudia prehrajú, tak s orkami zatočia numenorčania. Scéna, kde je Isildur pri kráľovnej nedáva žiadny zmysel. Prečo je pri nej, keď je pomocník v stajni? A prečo mu dá zrazu povolenie zapojiť sa, ale ostatní pri nej zostanú čakať? A ako títo začiatočníci dokážu tak ľahko zmasakrovať skúsených orkov? Adar sa dá na útek a falošný Aragorn ho nie len predbehne, nadbehne si ho tak ďaleko, že ho Adar a Galadriel ani nevidia a zrazu cvála oproti nim? Adara zajmú a Galadriel keď ho vypočúva, tak sa mu vyhráža, že bude mučiť orkov, na ktorých mu zjavne záleží. Je to smutné, že nejakú hĺbku tu má jedine darebák na ktorom vidíme, že má odpor voči Sauronovi, záleží mu na orkoch, má cieľ získať pre nich domovinu (hoci ju majú v Mordore), aj keď zlým spôsobom. Povie jej čo sa stalo a tvrdí, že zabil Saurona (čomu samozrejme neveríme a je to aj blbosť, aby bol Sauron tak slabý). Ale vidíme, že Adar je niečo ako antihrdina, zajatý, mučený, týraný, skazený temným pánom, konal pre nich zlo, ale keď Sauron začal obetovávať orkov, Adarove deti, tak sa mu vzoprel a odviedol ich. Áno, robí odsúdeniahodné činy a zaslúži si trest, ale zároveň k nemu človek cíti aj ľútosť. A hrdinka seriálu mu povie, že ho nechá žiť, ale zabije všetky jeho deti, aby trpel ešte viac a potom zabije aj jeho. Egoistka posadnutá pomstou, ochotná obetovať všetkých okolo len pre svoje ciele. A ju máme mať radi. Ju poháňa len pomsta, Isildura snaha o slávu (ideálne bez ťažkej práce predtým), kráľovnú záchrana Numenoru, čarodeja snaha o príčetnosť, hobitov čisté prežitie, čierneho elfa len platonická láska, falošného Aragorna depresia (a potom Galadrielina lož). Adar je tu vážne jediná postava čo má viac vrstiev. Ľudia sú potom nadšení, že majú nového kráľa, keďže falošný Aragorn potvrdí, že je ich kráľom. A oni mu to len tak veria a tešia sa, hoci sme doteraz ani nevedeli, že na nejakého kráľa čakajú. Úžasné efekty na záver. Zjavne tie peniaze nesypali do scenára, alebo nejakú jeho kontrolu. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Příznivci akce se konečně dočkali, tedy kromě odpaďáků, kteří to přirozeně ani neviděli. A vždy mě pobaví, jak někteří nikdy neslyšeli o literární či filmové zkratce, tedy žádný teleport. A byli by to právě oni, kdo by si stěžovali na rozvleklost, pokud by měl seriál všechno zachytit v reálném čase....což by nejspíš bylo delší než Dallas. Za mě tedy spokojenost. Gore při bojových střetech by Jackson mohl jen tiše závidět. Dokonalý vizuál, a je to prosím seriál, nikoliv film, masky, kostýmy, lokace, výborná hudba a samozřejmě konflikty. Dobývání věže, útok jezdců a samozřejmě epické vyvrcholení. A jestli má někdo pocit, že je zbytečné zachraňovat jednu vesnici, pak asi nikdy nečetl Pána prstenů, jelikož tam to je. Na konci. Ve filmové trilogii ovšem ne. Jen tak dál. ()

Tomo 

všetky recenzie používateľa

Dějově se to konečně hýbe výrazněji kupředu, z hlediska napětí a atmosféry mělo jít o vrchol toho, co nám zatím bylo představeno. Ale řemeslně se jedná zatím o nejhůře zvládnutý díl. Nechápu, proč režii svěří stárnoucí kikině, která za celý život nic slušnýho nenatočila a která si myslí, že když třetina záběrů bude zpomaleně, tak to přidá na epičnosti. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (7)

  • Jeden z orků při útoku na Ostirith řekne „Gimbatul“. Fanoušci Pána prstenů mohou toto slovo poznat z nápisu na Jednom prstenu. Konkrétně jde o část: „Ash nazg gimbatul,“ neboli „Jeden jim všem káže.“ (spacemaster)
  • Arondir (Ismael Cruz Córdova) zmíní Valar, který se stará o rostoucí věci. Tato Valar je Yavanna, manželka Auleho, který vytvořil trpaslíky. Yavanna mimo jiné stojí za vznikem entů. (spacemaster)

Reklama

Reklama