Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adar a jeho armáda táhnou na Ostirith. (Prime Video)

Videá (1)

Ukážka z filmu

Recenzie (120)

Anet21 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

⚪Nie je to o veľa lepšie, a ak niekto tvrdí, že áno, tak iba preto, že päť dielov bolo úplný brak s nulovou gradáciou, toto vytiahlo úroveň asi na ,,level menší brak," keďže sa dej niekam pohol, a hneď to niekto považuje za skvelý počin. Ľudia sa nechajú strašne ľahko nachytať.⚪Tie patetické dialógy plné pátosu, kde každá myšlienka je hlboká pravda sú tak strašne napísané a strašne podané, že je to kombo na bolesť očí aj uší.⚪Trochu lepšia kamera vo večerných scénach určite nezachráni zlé masové scény, ktoré ani masové nie sú - v najdrahšom seriáli na svete vyzerajú masové bojové scény ako akési zfilmovanie nízkorozpočtovej stredovekej bitky niekde na hrade Trenčín, pričom na oboch stranách bojuje tak 30 ochotníkov. Kde je komparz, kde je obrovská masa monštrier, či neboli peniaze na masky pre stovky ľudí? Vážne neboli peniaze? Veď už len to, že aj v tomto dieli sa počítačovo hromadia ľudia na scéne, než aby sa zohnali komparzisti je mimo. Ach.⚪Ďalšia záležitosť je choreografia, tak ako v minulom dieli, aj tu pripomína skôr divadelnú choreografiu bojov, všetko je umelé, neprirodzené, ľudia sa teatrálne zaháňajú rukami, i keď už z diaľky je jasné, že by sa netrafili, všetko je neskutočne neprehľadné, niečo sa deje, no vďaka strihom vôbec nevidno, čo a podobné hrôzy. A áno, v divadle je takýto typ bitiek štandard, vo filme ani náhodou nie, ale to očividne tvorcovia vôbec nechápu. Každá bitka skončí skôr ako začne (moja obľúbená je úvodná scéna bitky, kde elf strhne nejakým záhadným úkonom celú vežu, pričom z luku páli rýchlosťou samopalu), o nejakom napätí nemôže byť ani reč, bitka v dedine je tiež asi nejaká forma paródie, to, že ľudia nespoznali, že pod maskou nie sú obludy, ale ľudia, aj keď majú napr. odlišnú stavbu tela atď., radšej pomlčať. ⚪To, že elf má s krčmárkou natajno rodinu sa dalo vydedukovať už v prvom dieli, spojenie linky dedinčanov a Galadriel je jednak úplne nasilu, keďže neviem, odkiaľ vedeli, kam ísť a jednak ani nedáva zmysel (rýchlosť presunu, to, že v jednon strihu je noc a v druhom jasný deň, čo už je fakt začiatočnícka chyba), no krasojazdkyňa silná žena Galardiel, ktorá na koni robí kúsky ako kaskadérka je highlight dielu :D, rovnako jej vzťahovačnosť a neschopnosť priznať si vinu (scéna s Adarom, kedy sa mu vyhráža a pomaly ona je záporák len preto, že jej povedal pravdu o jej povahe je skvost).⚪Rovnako ako to, že si táto silná žena neskontrolovala, čo je zabalené v handre. Čo sa dá pochváliť je maximálne chorálová hudba, niektoré zábery na krajinu a záverečné cgi sopky (a to, že sme sa zase obišli bez hobitov), inak áno, niekam sme sa pohli, ale to sme sa mali už dávno, kvôli tomu seriál určite chváliť nebudem.⚪ ()

Litvicek 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nejdražší seriál všech dob.. Ale vypadá hodně levně. Tak si shrneme zatím, co se událo. Vlastně vůbec nic a to nic vygradovalo v komorní "epickou" bitvu čítající počet 30ti mužů. A pak se tam stane něco, co by mělo být důležité ale vlastně vás to ani nezajímá a ještě k tomu zapomenete, co to vlastně bylo (seriózně už to nevím), takže o důvod víc v dalším díle sledovat úvodní medailonek. Nechci srovnávat Prsteny moci s Pánem prstenu ale.. Tohle je fakt trapný sledovat. ()

Reklama

swenyx 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že se po PĚTI epizodách konečně něco stalo a divím se, že i skoro celý díl, ale furt to není ono, jelikož mi prostě furt nesedí postavy, furt jsou to NPCčka a furt to má nonsence situace. Asi se opakuju, ale nezažil jsem v žádném seriálu, že bych po šesti epizodách neměl rád alespoň jednu postavu a stopro vím, že se to do konce seriálu nezmění. ()

Tomo 

všetky recenzie používateľa

Dějově se to konečně hýbe výrazněji kupředu, z hlediska napětí a atmosféry mělo jít o vrchol toho, co nám zatím bylo představeno. Ale řemeslně se jedná zatím o nejhůře zvládnutý díl. Nechápu, proč režii svěří stárnoucí kikině, která za celý život nic slušnýho nenatočila a která si myslí, že když třetina záběrů bude zpomaleně, tak to přidá na epičnosti. ()

Paatej 

všetky recenzie používateľa

Kurva já tendle seriál fakt nechápu. Kam doplula flotila Númenorcu? Jak věděli kam maj jet? Proč jedou random směrem tryskem, aniž by předtim někdo vyslal třeba skauta? Proč Galadriel věří, že Halbrand je král, když sám tvrdí že neni? Proč se seriál snaží mluvit chytře a jde jen o květnatý bláboly bez sebemenšího sdělení? Naprosto děravej storytelling bez sebemenšího worldbuildingu. Seriál tráví minuty zpomalenejma záběrama, aby pak přeskočil jakákoliv vysvětlení. Neptej se a čum na nesmysl. Bohužel otázky co mě jako diváka zajímají, nezajímá nikoho jiného. Ani vesničany, ke kterým najednou připeláší stovky cápků na koních, kde ještě předtím sedláci mlátěj sedláky - doprdele vždyť se báli a chtěli utéct a ne zabíjet svoje lidi, co to je za nesmyslnej blábol - aby všichni začli oslavovat krále, kterej ovládá teleportaci, protože jak nadjel Agarovi jinak vysvětlit neumim, a nakonec je prostě protože velkej plán smetla sopka. Jedinej dobrej moment, doufám, že sou všichni mrtvý a že už je konec. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (7)

  • Theo (Tyroe Muhafidin) se ptá Bronwyn (Nazanin Boniadi), jestli si pamatuje, co mu vyprávěla, když jako malý nemohl spát. Odpoví mu moudrem o tom, jak je stín pomíjivý a když najde světlo za jeho dosahem, stín ho nenajde. Tento dialog mohli diváci slyšet na konci filmu Pán prstenů: Dvě věže (2002), ale pochází z knihy „Návrat krále“, kdy Sam (Sean Astin) vidí hvězdu mezi mraky, když se s Frodem (Elijah Wood) nachází hluboko uvnitř Mordoru. (spacemaster)
  • Arondir (Ismael Cruz Córdova) zmíní Valar, který se stará o rostoucí věci. Tato Valar je Yavanna, manželka Auleho, který vytvořil trpaslíky. Yavanna mimo jiné stojí za vznikem entů. (spacemaster)

Reklama

Reklama