Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nicole (Scarlett Johansson) a Charlie (Adam Driver) sú manželmi stojacimi pred rozvodom, ktorý na začiatku obaja nechcú riešiť právnou cestou. Majú syna, o ktorého sa striedavo starajú po odsťahovaní Nicole k mame v Los Angeles. Neskôr sa Nicole rozhodne využiť právnu pomoc pri rozhodovaní o opatrovníctve syna. Trpký príbeh je zrkadlom osobnej skúsenosti režiséra, ktorý si prešiel rozvodovým konaním na vlastnej koži a scenáristicky obohatil snímok dialógmi zo života bez príkras a bez servítky. (Biopler)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (454)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Do morku kostí obnažená rozvodová záležitosť dvoch mladých ľudí z hereckého prostredia vyniká britkým čiernym humorom na jednej strane a vážnou rozvodovou eskaláciou napätia na strane druhej. Ako to už býva v lepších filmoch, prím hrajú hlavní predstavitelia ( Scarlett Johansson a Adam Driver ), ktorí sú excelentní a môžu sa oprieť o kvalitný scenár plný autentickosti a reality života. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

S komentárom k Marriage Story som chcel počkať, kým si pozriem všetky minuloročné oscarovky dvakrát. Ešte mi zostáva zopakovať Once Upon a Time in Hollywood a Malé ženy - dve mne najmilšie, ale už to asi môžem napísať: Film roku. Neplakal som pri tom. Baumbach to odo mňa nechcel. Celý čas si drží odstup, a aj keď sa to tam emóciami len tak hemží, na konci vás nepohltí. Nie, pretože toto nie je váš príbeh. Ste iba divák na súde. Nemusíte si to s nimi pretrpieť, len nezaujato pozorovať, nehodnotiť kto má pravdu. Sú to cudzie problémy. Skvostne napísané, úchvatne zahrané. To je to samý Scorsese a Mendes a človek si takmer nevšimne, že nám tu rastie nový Mike Nichols. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že Noah Baumbach natočil svoj momentálne najlepší film. Úprimne tvrdím, že toto je v súčasnej chvíli asi jeho najsilnejší moment. Neviem čo by som na tomto filme dokázal vytknúť. "Marriage Story" je úprimnou sondou do života rozvádzajúceho sa páru. Nemôžem sa na nikoho v tomto filme pozerať ako na zloducha. Ani Nicole ani Charlie reálne nie sú zlí. A je tu veľké množstvo momentiek kedy je to vidno. Osobne si myslím, že skutočná nenávisť medzi pármi nastane v momente ako sa do celej veci zamontujú právnici. Ich nezaujíma čo je osobné a čo nie. Použijú čokoľvek, kedykoľvek a akýmikoľvek prostriedkami budú bojovať za to, aby ich klient vyhral. Otázkou však ostáva, či sa víťaz skutočne stane víťazom, alebo či sa obaja v tomto konflikte stanú reálne porazenými. Lebo všetky peniaze reálne zhltnú právnici. A reálne si potom obaja uvedomia, že sú na tom úplne rovnako. Sú tu 2 vynikajúce scénky, ktoré sú podľa mňa úplne perfektné. Záverečná momentka, keď Charlie číta list je podľa mňa nádherná a vytiahla zo mňa veľkú dávku emócií. A úprimne poviem, že je to jeden z mála filmov, ktorý to tohto roku dokázal. Takže v tomto smere Noahovi Baumbachovi gratulujem. Druhá silná momentka je hádka, ktorú majú medzi sebou Nicole s Charliem. A hovorím hádka, lebo reálne je v tomto filme len jedna skutočná hádka. Možno by sme mohli počítať ešte aj ten telefonát... to bola taká menšia konfrontácia. To čo hodnotím ako hádka je skutočne perfektná scénka. Emócie v nej strieľajú napravo naľavo a pritom sa nedokážete postaviť nikomu na stranu, lebo najradšej by ste sa im postavili obom na stranu. A ukazuje to jednu vec. Keď sa všetky negatívne veci dostanú von a neostane už nič čo by malo byť povedané, dokážeme viac počúvať a vnímať realitu. Nikto nie je v tomto filme zloduch. Obe strany len cítia, že ďalej takto už nemôžu ísť. A emócie sú potom ako výbuch sopky. Som skutočne nadšený. Noah Baumbach natočil jeden zo svojich najlepších filmov. A pre mňa tu je jeden z najlepších filmov roku. Už sa teším, ako si ho doživotne budem pripomínať na svojej tohtoročnej nástenke. Môžem iba odporúčať. Silné, úprimné, skutočné a prežité. Hodnotenie: A+ ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Asi nebudem sám komu to pripomenulo Kramerová versusu Kramer, ale nevadí to. Ono totiš takýchto filmov zo života nebude nikdy dosť. Oceňujem skvelé obsadenie i menších úlohách - Alda, Liotta..., ale zaujal ma hlavne Adam Driver, ktorý môže zapadnúť do kategórie "nie fešák, ale skvelý herec" ako napr. DeNiro, Pacino, Hoffman. Ukázal, že na to má. Film mal drive hlavne v momentoch, keď sa to toho všetkého začali montovať právnici a obidvom to začalo prerastať cez hlavu. Vadilo mi pár drobností, akože obidvaja pracujú v divadle, prípadne tv, Ray Liotta ako slizký hajzlík si doslova pýtal nejakú scénu naviac, ale čo ma štvalo asi najviac, že som ani po 5 minútovom vykladaní (rozhovor medzi Scarlet a Laurou Dern) celkom nepochopil dôvod rozvodu, ja viem ono je to dnes moderné, ale v minulosti by Adam bol rozhodne zvolený za otca storočia. Aspoň tak bol ich vzťah vykreslený. Žiadny alkohol, žiadne násilie, Adam sa zdal byť pozorný, poriadkumilovný, chlapcovi čítal knižku na dobrú noc..., takže prečo rozvod? Aha, znova sme pri tom, dnes je to moderné a feminizmus je dnes cool...PS. , škoda, že sme sa nedočkali nejakého dodatku "2 roky po" kde by zistila, že ten "nový" je ešte väčší magor, než si myslela o svojom bývalom. Často je to tak. Film 80%. ()

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Velmi silný filmový zážitek, kterému nemůžu dát plný počet jenom kvůli tomu, do jakého mě poslal rozpoložení, až beznaděje. Při všem tom nátlaku ohledně svatby a rození dětí, kterého se mi během vánočních návštěv - jakožto na třicítku mířící, dlouhodobě zadané holce - dostalo, se mi teď do myšlenek vkrade ještě hrozba rozvodu. Díky, tohle mi chybělo. Možná jsem až moc sdílná, co se mého soukromí týče, ale z velké části za to může tenhle film. Nejen dialogy a rozlišný postoj muže a ženy ve mně vzbudily spoustu emocí. Je to skvěle zahrané, napsané i natočené, ale taky svým způsobem vyčerpávající... 4,5* ()

Galéria (135)

Zaujímavosti (12)

  • Ve scéně hádky v Charliově apartmá není ani kousek improvizace. Celé to bylo takto napsané ve scénáři. Scéna se natáčela na 50 záběrů během dvou dnů. (mi-ib)
  • Když se na Halloween převleče Nicole (Scarlett Johansson) za Davida Bowieho, splete si Charlie (Adam Driver) její outfit se zpěvákovou érou „Station to Station“. Nicole jej opraví, že se jedná o éru „Let's Dance“. Nikdo z nich však nemá pravdu. Nicole má na sobě Davidův kostým ze „Serious Moonlight Tour“ z roku 1983. V textu samotné písničky „Let's Dance“ (1983) se však výraz „Serious Moonlight“ objevuje. (TammiLargo)

Súvisiace novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (viac)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (viac)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (viac)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (viac)

Reklama

Reklama