Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myersa

  • Česko Halloween 4: Návrat Michaela Myerse (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (225)

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Ten years ago He changed the face of Halloween. Tonight HE'S BACK! Ano, Michael se vrátil ve velkém stylu... Tenhle díl se opírá o perfektní atmosféru, která přebíjí i pár nedomyšleností. Vlastně celá série Halloween (kromě odpadové trojky) se může spoléhat na tuhle vlastnost, narozdíl od Pátků 13., či Nočních Můr, které se po čase zvrhly v zábavné, ale ne nijak zvlášť působivé vyvražďovačky. Takže jediné, co mi trochu vadilo na čtvrtém Halloweenu, byl až podezřele rychlý konec - čekal jsem, že se Michael prosadí trochu víc. (historie série) ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Návrat Michaela Myersa nadväzuje na koniec druhého Hallowenu (1981) aj keď  na druhý diel nadväzoval aj H:20 (ktorý bol podľa mňa lepší) páčilo sa mi aj (chronologicky) toto prvé pokračovanie, aj keď je bez Jamie Lee (pravé preto je lepší diel H:20). Laurie tu teda nemáme, no nechýbajú ďalšie slávne tvare ako starí dobrí Myers a jeho doktor Loomis. Štvrtý Halloween ma niekoľko dobrých scén, nápadov, štýlových vrážd a nechýba ani prekvapivo šokujúci koniec. Jeden s tých lepších dielov s tejto Halloweenskej série. 65% - 3* ()

Reklama

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Po katastrofálnej trojke sa na scénu chvalabohu vracia "dynamický a večne behajúci" Michael Mayers ako aj Dr. Loomis. Režisér má dobre napozerané prvé dva diely a štvrtým pokračovaním sa snaží nastoliť (okopírovať) ich atmosféru. Aj sa mu to celkom darí, nebyť toho, že mu jeho snahu výrazným spôsobom degraduje infantilita scenáristu a zlé herecké výkony. Plusom je samozrejme opäť Carpenterov úchylný hudobný motív. Celkovo priemer, hoci už je zreteľné, že celá séria sa uberá smerom do shitu.. ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Trvalo šest let, než se všichni vzpamatovali z příšerného třetího dílu této série. Nicméně když se producenti vzpamatovali z toho zhnusení, uvědomili si, že už nějaký ten rok nenatočili žádné pokračování. Tak spojili hlavy dohromady a poučeni z chyb raději Michaela vzkřísili. Teda, on vlastně nikdy nebyl mrtvý, ale to se vše dozvíte v tomto díle. Upřímně jsem měl nutkání dát i vyšší hodnocení, hlavně kvůli celkem dobré atmosféře a pár skvělým vraždám, nicméně když se ke konci Michael začne objevovat na místech, kde prostě být nemohl, aniž by ho někdo viděl, to ne. Michael není duch nebo ninja, a když se podíváte na předchozí díly (ne trojku!!!) tak zjistíte, že se pohybuje pomaleji a nikdy scenáristé nešli sami proti sobě, aby se vyskytoval na několika místech prakticky najednou. Ale to už se v tom moc pitvám. Zkrátka a dobře, tohle pokračování je slušné a konec je nečekaný a lahůdkový. I kvůli tomu mě mrzí, že zkrátka a dobře nevykouzlím lepší hodnocení než 60 %. P. S. A mladá Kathleen (pro ty co neví, je to "ta holka" z Odpadlíka) opravdu potěšila, byla to fakt kočka. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Stvrte pokracovanie hororovej serie Halloween sa dockalo roku vzniku az 1988. A konecne ide o nadpriemernu hororovu jazdu. Michael Myers je desivy, jeho maska tiez, Donald Pleasence je v plnej forme, strasidelna atmosfera jednicky sa uz sice nikdy nezopakovala, ale je tu pritomna, a je opat drsna a brutalna. Reziser Dwight H. Little sa rezii rozumie, a nie je za lamu ako bol Tommy Lee Wallace v trojke. Klasicka a stale slusna hororova jazda. 76 % ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (27)

  • Původně měli být Jamie (Danielle Harris) a doktor Loomis (Donald Pleasence) uvězněni ve škole, kde by se Jamie schovala ve třídě pod lavicí, načež by se Michael dostal dovnitř a ve snaze ji najít začal lavice odhazovat. Na natočení této scény již nezbyl čas, ale výkonný producent Moustapha Akkad ji později zařadil do pokračování Halloween: H20 (1998) (HellFire)

Reklama

Reklama