Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myersa

  • Česko Halloween 4: Návrat Michaela Myerse (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (225)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Prvý z poloremakových "legasequel" pokračovaní (ďalej H20 a H2018), ktorý zachováva rovnakú štruktúru ako originál. Hej, originalita ide bokom, ale treba uznať, že tieto pokračovania sú objektívne najlepšie z celej ságy. Od začiatku do konca to má krásnu temnú atmosféru, napätie i násilie sú dobre nadávkované, Jamie dobre spája postavy Laurie a detí z filmu 1978 a kritizovaná maska mi až tak nevadila. A pravdaže koniec je fantastický. Z "tŕňovej trilógie" (H4-6) jednoznačne najlepší kúsok. PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Ten začiatok ako ušiel Michael to bolo inač dementné.Pozabíjal veľa ludi a oni ho prevážali v sanitke za doprovodu 2 zdravotníkov a bavili sa o nom ako o zlatíčku.Lakačky boli parádne a par krát som sa dosť ľakol.Príbeh je neskutočne predvídateľný a všetky okolnosti ako ušiel boli jeden veľký scenáristicky trapas.Bolo tu veľa klišé i náhod.Atmosféra niekedy slušná a mrazivá ale film je bez náznaku originality.Bolo tu aj veľa nezmyslov.Tento film ma inač vytáčal svojou neskutočnou nelogickosťou,čo sa tyká postav,scenára aj spracovaním.Pointa bola slušná ale celkový dobrý zážitok z filmu my to nenapravilo. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

První půlhodinka má solidní atmosféru, herci nejsou k smíchu, nad jednotlivými scénami někdo docela přemýšlel. Dekádu po událostech v Haddonfieldu převážejí Michaela z místa na místo, z osazenstva sanitky ovšem nikdo nepřežije. Bledá tvář bez emocí má jediný cíl – neteř Jamie. Překazit mu jej chce opět jeho psychiatr dr. Loomis. Hromadění mrtvol je velmi pozvolné a nakonec mnohé proběhne mimo záběr kamery a na slasher je těch mordů prostě málo a mnohé jsou (na Michaela) takové „nijaké“. Sám Michael by sice v chůzi na olympiádě neuspěl, nicméně i tak se (když se to tvůrcům hodí) pohybuje bleskurychle. Domobrana tvořená samými „ostrými hochy“ nám nějak selhala, rozuměj vyměkla, finále na korbě auta je hodně jalové a vycucané z prstu, samotný závěr naopak docela zvrácený. Přesto rozhodně jeden z těch lepších dílů série. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak tu je zrejmé, že sa tvorcovia chceli navrátiť k atmosfére prvého dielu. A zároveň dať večné rovnítko medzi pojmami Mike Myers a Halloween. Funguje to však iba napoly, pretože Myersova maska je úplne smiešna a proste tu nevyvoláva taký strach, ako v prvých dvoch dieloch. Ale je fajn, že okrem nožíka využíva aj fantáziu a slasher sa z toho v podstate stane až v rozuzlení. Škoda, že sa niektoré veci nedotiahli viac do konca, záver taktiež nebude voňať každému fanúšikovi série, ale navnadí na to, čo by sa tak mohlo odohrávať v ďalšej časti. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Snaha o budovanie atmosfery sa cení. H4 má v podstate podobný štýl ako jednotka, ale pokračovania predsa nemôžu fungovať na rovnakom princípe ako prvý diel! Keď sa Myers len tak bezúčelne zjavuje, nemá to už želaný mrazivý efekt a v podstate sa dosť dlho nič (reálne) nedeje. Film sa snaží stáť na finálnom účtovní a aj keď to samotné je slušné, opäť ide o opakovanie niečoho, čo tu už bolo. Záver filmu má síce jeden dosť zaujímavý moment, ale to, že nepodstatné postavy sa vybíjajú až po hlavnom súboji s hlavnou hrdinkou, je trochu divné. Celkovo obstojný slasher, ktorý mal naviac, keby tvorcovia lepšie pracovali so žánrovými pravidlami... ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (27)

  • Nákladní auto patřící Earlovi (Gene Ross) je Ford F-100 z roku 1971. (ČSFD)
  • Po zhlédnutí hrubého sestřihu bylo rozhodnuto, že bude do filmu přidáno více krve. Na plac se dostavil tvůrce speciálních efektů John Carl Buechler a vytvořil scénu se zarytím palce do hlavy a ukroucením hlavy. (HellFire)

Reklama

Reklama