Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvorcovia:

Stephen J. Cannell

Hrajú:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(110)

Obsahy(1)

Reno Raines (Lorenzo Lamas) bol skvelým sandiegským policajtom - ibaže spáchal „ultimatívny hriech", keď sa rozhodol vypovedať na súde proti svojim kolegom, ktorí sa nechali zlákať na zlé chodníčky. Tí sa ho na oplátku pokúsili zlikvidovať, no namiesto toho zabili ženu, ktorú nadovšetko miloval! Nespravodlivo obvinený z vraždy je teraz štvancom, no nevzdáva sa - naďalej bojuje proti zločinu a chytá iných štvancov, ktorých potom odovzdáva do rúk spravodlivosti veriac, že jedného dňa sa jej dostane i jemu a skutočná pravda o pôvodcoch jeho trápenia vyjde najavo a oni budú náležite potrestaní. Stal sa z neho lovec ľudí, odpadlík menom Vince Black, ktorý v kalifornskom Bay City pracuje pre kanceláriu jedného z najznámejších lovcov ľudí Boobyho Sixkillera (Branscombe Richmond), ktorý mu ponúkol miesto i novú identitu, keď spoznal jeho temné tajomstvo a stali sa z nich verní priatelia. Súčasťou skvele fungujúceho tímu detektívov bola dlho i krásna Bobbyho sestra, Cheyenne Phillipsová (Kathleen Kinmont), ktorú však o niekoľko rokov neskôr vystriedala nemenej pôvabná Bobbyho nová asistentka Ashley (Shauna Sand). (TV Dajto)

(viac)

Recenzie (385)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Bol policajtom. Dobrým policajtom. Potom sa ale postavil proti svojim skorumpovaným kolegom. Chceli ho zabiť, namiesto toho zabili jeho ženu. Falošne obvinený sa teraz túla krajinou. Štvanec loviaci štvancov. Lovec ľudí. Odpadlík.“ Toto nie je žiadne béčko, ale solídny akčný seriál na spôsob Utečenca, s charizmatickým Lorenzom Lamasom v titulnej úlohe. Aspoň tak sa mi to zdalo v 90. rokoch, kedy som chodil na základku, frčalo to poobede na Nove a vždy som zo školy utekal domov, aby som stihol nový diel. K tomu vtipný Indián (Branscobe Richmond) a štíhla karate baba s oholenými lýtkami (Kathleen Kinmont). Plus Hummer, Harley Davison, slnečné okuliare, kvalitná akcia, neuveriteľné úvodné titulky (zimomriavky!) a zápletky rovnako nenápadité, ako poctivé a fajn. Keď som bol malý, možno som chcel byť smetiarom aj kozmonautom, ale tiež som chcel byť svalnatým lovcom ľudí. Rútil by som sa na motorke vyľudnenou krajinou a občas by som asi niekoho ulovil, aby sa nepovedalo. A mal by som vlčiaka. Určite by som mal vlčiaka. Len neviem, či by to za mnou stíhal. ()

Zagi20 

všetky recenzie používateľa

Seriál mého mládí. Reno Raines s jeho typickým culíkem a pověstným kopem z otočky, který by mohl konkurovat samotnému Chucku Norrisovi. Auta, motorky, zbraně všechno co jsem jako malý potřeboval k televizní spokojenosti. A hlavně, seriál s pravděpodobně nejlepší úvodní znělkou, která se mi navždy zaryla do paměti. ()

Reklama

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Lorenzo Lamas rovná se Odpadlík. A nijak jinak:) Tehdejší seriály nebyly vždy dokonalé, perfektní a hlavně vyumělkované, ale právě proto na ně tolik vzpomínáme. A taky kvůli těm dobrým časům, kdy se člověk staral jedině o to, aby stihl své oblíbené seriály. Kde bychom my, filmoví fanoušci před léty znali výrazy jako "herecký výkon", "scénář", "kamera" či "režie.":) Kde, že. Stačil ovladač a udělané úkoly do školy. Případně obráceně. Vlastně nejdřív byl asi důležitý ten seriál:) Kdybych mohla vrátit čas, tak bych absolutně kašlala na nějaké případné csfd, Youtube či F*ckbook. Minimálně měsíční maraton u staré televize, VHS a nekonečného programu:) "Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance, lovec lidí. Odpadlík." ()

Movie Gourmet 

všetky recenzie používateľa

No sledoval jsem to, sledoval, pravda... Nějak se to prostě dalo i když nic světoborného to nebylo, v té době nebyla ale zas na druhou stranu taková nabídka seriálů jako dnes. Co potom takový seriálový závislák jako já měl dělat? Dnes něco takového sledovat znovu by byla už naprostá ztráta času, v určité fázi mého života jsem to ale viděl jinak. Verdikt: 2 1/2* a 65 %. ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Renegát honí renegáty, oh, ano. Bylo to naprosto vzrušující vidět pravého renegáta na skvělé mašině valící to Americkou stepí na cestě za spravedlností. Bohužel jsem během seriálu stihl dospět, takže vám ani nemůžu říct, jak to celé skončilo, ale doufám, že se Lorenzo nakonec přeci jen očistil a stal se zněj zase slušný občan USA. ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (10)

  • Lorenzo Lamas (Reno Raines) a Kathleen Kinmont (Cheyenne Phillips) boli v rokoch 1989-1993 manželia. Rovnako bol ženatý s herečkou Shauna Sand (1996-2002). Tá stvárnila v piatich dieloch seriálu postavu menom Lake Bradshaw. (m.a.t.o.)
  • Tento a předchozí film (1993) byly v některých případech uvedeny také jako samostatné epizody v seriálu Odpadlík (od r. 1992), a to jako 20., 21. a 22. díl druhé řady. (CANNIBAL)
  • Hlavného záporáka, Donalda "Dutcha" Dixona, si zahral autor a producent seriálu Stephen J. Cannell. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama