Reklama

Reklama

Päť nocí u Freddyho

  • Česko Pět nocí u Freddyho (viac)
Trailer 10

Nechceli by ste byť v koži Mikea (Josh Hutcherson), hlavného hrdinu filmu Päť nocí u Freddyho. Sám sa stará o svoju desaťročnú sestru Abby a doteraz sa nevyrovnal s nevysvetliteľným zmiznutím druhého súrodenca spred viac ako desiatich rokov. Čerstvo bez práce s vyhliadkou na stratu opatrovníctva Abby sa zamestná ako nočný strážnik v zatvorenej pizzerii Freddyho Fazbeara. Na prvý pohľad sa môže zdať, že ide o pohodovú a nenáročnú prácu, ale Mike čoskoro zistí, že Freddyho reštaurácia skrýva množstvo prekvapení, z ktorých väčšina vôbec nie je príjemná. Nevysvetliteľné udalosti, do ktorých sa Mike čoraz viac zamotáva, ho postupne privedú do situácie, ktorá pripomína tú najdesivejšiu nočnú moru, akú si dokážete predstaviť. Zdanlivo nudná nočná zmena sa zmení na boj o život, v ktorom jeho protivník nehrá podľa pravidiel. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 10

Recenzie (236)

Sludger 

všetky recenzie používateľa

Na tomto filme by sa dalo prednášať ako nerobiť hororový film. Atmosféra snímku bola neustále rušená zbytočnými odbočkami deja (fingovaná lúpež) alebo si rovno dala gól do vlastnej bránky v podobe scény, ktorá vyzerala ako z detskej rodinnej komédie. Prečo? Tvorcovia sa snažili natočiť horor, ale nič pre to nespravili. Vôbec nevedia predať desivú myšlienku hry (aj tá v tomto podaní nedáva zmysel). O tom, že tam nie je ani náznak krvi nemôže byť reč, pokus o strach končí fiaskom a o hrôze sa nedá ani hovoriť. Ku tomu prirátame ploché postavy a herecké výkony by sa nedali lepšie označiť ako priemerné. Po filme som mal pocit, že sa tvorcovia rozhodli natočiť hororový film, ale všetkým prvkom sa vyhli, vytvorili film pre celú rodinu a kúsok do nej zamiešali bububu. Hnala ich vidina ľahkého zárobku? Mám až chuť dať filmu 0 bodov, ale predsa len za snahu a hororový motív z hry dávam tie dva body. Viac si takýto nepodarok nezaslúži. Vyhni sa mu! ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Keď sa nato pozriem z pozície hráča, tak väčšinu aspektov z hry to trafilo skvelo. Problém je, že v hre na vás vybafli a strašili, tu nie je lakačka ani jedna. Príbeh je poriadne drsný, problém je však opäť ten, že film nič z toho neukáže. Ešte horšie však je, že neukáže ani jedno zabitie a nebyť troška krvi tak v ňom nenájdeme skutočne nič hororové. Ako pardon, ale veľké robotické zvieratá, ktoré sa zrazu objavia, niekoho zabijú a nič z toho nie je na kamere ? To ako horor fakt nie. Postavy fajn, finále priemerné. Nápad dobrý, ale buď sa tu malo ísť do poriadnej krvavej režby alebo to spraviť viac friendly. Takto to nie je ani jedno a je to cítiť. ()

Reklama

PavelVanekArt 

všetky recenzie používateľa

Jestli je hra podobný hovno jak film, tak nechápu ten kult kolem toho. Jasně, jednoduché a hloupé věci pro jednoduché a hloupé lidi, budiž, srát na hru, když se na to podívám jak na horor bez předlohy, tak je to pořád špatný. Cliché za cliché, nudné lekačky, paranormální roboti nejsou extra zajimaví, žádný gore. Na jednu hvězdu stačí akorát průměrný cast a vizualizace. 1* a.k.a 15% ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Ako už spomenul obľubený uživateľ Trevor, film mal nábeh aj na 5*. Nebol to síce najlepší horor príbeh roku ale po tých výplachov na streamovacích službách som už musel ísť na niečo dobré. Fanúšikova hernej adaptácie budú spokojní. Film sa až príliš vydaril nerozumiem niektorým komentárom a tiež nerozmiem tomu hypu ohľadom toho preplneného kina ale tak detské publikum si to získa a neviem asi keď by som mal znovu 12násť možno by som sa bál. Chýbalo trošku gore a happy ending nestačil. 4* ()

Steven47 

všetky recenzie používateľa

Pět nocí u Freddyho trpí mimo jiné na to, že cílí primárně na dětské publikum. Kvůli ratingu totiž odpadá možnost jakýchkoliv brutálních smrtí, pro které by prostor určitě byl a potenciálně by to mohl být asi jediný aspekt, který zaujme dospělého diváka, jenž se takhle bude většinu času nudit. Na vině je třeba přepálená stopáž. Nesmyslná zápletka s odhadnutelným zvratem a nezajímavými postavami by totiž stěží utáhla optimálních 90 minut, fakt ne takřka dvě hodiny. Do toho se film snaží ne moc úspěšně rozvíjet i osobní linky hlavních hrdinů a zapomíná na to, že by měl třeba taky budovat atmosféru. Místy určité náznaky jsou, ale tvůrci jako by nechtěli děti příliš děsit, takže tenhle prvek hodně upozaďují. Animatronici díky praktickým efektům působí opravdu dobře, ale budu se opakovat – kvůli přístupu nenaplňují svůj potenciál. Novinka tak pravděpodobně uspokojí pouze fanoušky, kteří ocení odkazy na hru, případně diváky, kteří moc hororů neviděli a nepocítí častá žánrová klišé. 3/10 ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (15)

  • V závěrečných titulcích zazní píseň „Five Nights At Freddy's“ od kapely The Living Tombstone. (DominatorCZ)
  • Natáčení začalo 1. února 2023 v New Orleans a skončilo 3. dubna téhož roku. Natáčení celkově trvalo 61 dní. (DIO)

Súvisiace novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (viac)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (viac)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (viac)

Reklama

Reklama