Reklama

Reklama

Päť nocí u Freddyho

  • Česko Pět nocí u Freddyho (viac)
Trailer 10

Nechceli by ste byť v koži Mikea (Josh Hutcherson), hlavného hrdinu filmu Päť nocí u Freddyho. Sám sa stará o svoju desaťročnú sestru Abby a doteraz sa nevyrovnal s nevysvetliteľným zmiznutím druhého súrodenca spred viac ako desiatich rokov. Čerstvo bez práce s vyhliadkou na stratu opatrovníctva Abby sa zamestná ako nočný strážnik v zatvorenej pizzerii Freddyho Fazbeara. Na prvý pohľad sa môže zdať, že ide o pohodovú a nenáročnú prácu, ale Mike čoskoro zistí, že Freddyho reštaurácia skrýva množstvo prekvapení, z ktorých väčšina vôbec nie je príjemná. Nevysvetliteľné udalosti, do ktorých sa Mike čoraz viac zamotáva, ho postupne privedú do situácie, ktorá pripomína tú najdesivejšiu nočnú moru, akú si dokážete predstaviť. Zdanlivo nudná nočná zmena sa zmení na boj o život, v ktorom jeho protivník nehrá podľa pravidiel. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 10

Recenzie (233)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Pět nocí u Dyznyho je sice poměrně slušně natočený, ovšem zcela anemický, přiteplený, unylý a totálně nezáživný kindelholol, který možná vyděsí leda tak několik otylých školou povinných oligofreniků, co špatně spinkají, protože mají panickou hrůzu z toho, aby je v noci náhodou nepřišli opíchat Medvídek Pů s Prasátkem. Vlastně se určitě odporem ošije i pár estétů s nároky na herce, neboť hlavní roli ke vší té otravě osadili snad nejslizštějším a nejtopornějším prasorypákem současného Holého údu, navíc s charizmatem chcíplé kapybary. Čili pokud se obvykle poserete ze strašidelného zámku v Dyznylendu a xmrti rádi sto minut fascinovaně čumíte na ochrnutou, povadlou prdel s očima, jedná se o filmeček přesně pro vás! ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Vyčítať Five Nights at Freddy's, že v ňom nie je žiadna krv je ako vyčítať disneyovke, že v nej sú princezné, takže to, ako poniektorí užívatelia v komentároch, robiť nebudem. Vzhľadom na to, že sa jedná o filmovú adaptáciu hry, ktorú väčšinou hrajú deti do dvanásť rokov (aspoň čo som postrehol z môjho okolia), tak filmový Freddy musí zákonnite cieliť na túto vekovú skupinu. Veď pre koho iného by mal byť určený? Dospelý divák nemá dôvod siahať po tomto námete. No a to je v podstate aj celý jeho problém. Emme Tammi sa síce občas darí budovať aspoň nejaký náznak atmosféry, ale v tomto námete z toho jednoducho dobrý horor upliesť nemohla, ani keby sa akokoľvek veľmi snažila. Na to je Freedy až príliš neškodný, neustále odľahčovaný humorom, hororový iba do takej miery, aby ho mohli sledovať rodičia aj so svojimi deťmi, a s happy end záverom, aby po zhliadnutí náhodou nemali nočné mory. Vyslovene zle to natočené nie je, a úprimne som čakal omnoho horšie, len sa to musí neustále musí držať v tak neškodných mantineloch a nedovoliť si ponúknuť čokoľvek odvážnejšie, šialenejšie (a teraz nemyslím vyslovene po stránke brutality), že to nemá šancu viac menej potešiť nikoho mimo fanúšikov hry. Neškodný horor takmer ako z Disney Channel. CELKOVO: 4/10 ()

Reklama

YumiOkami 

všetky recenzie používateľa

I always come back.“ … five nights at freddy’s bylo moje dětství. s filmovou adaptací jsem spokojena. příběh mi připomněl fnaf: sister location (která je mojí nejoblíbenější hrou z celýho fnaf universe) a samozřejmě i originál z roku 2014. jsem ráda, že si matpat zahrál cameo jako číšník v restauraci. nijak jsem ho nesledovala, ale youtubeři na proslavení fnafka měli hodně velký podíl. škoda, že nemohl dorazit i markiplier... lore dodržen, bite of 87 jsme dostali (more like bite of 00 lol), co jinýho si přát? a matthew lillard byl dokonalej! ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Stretli sa tu talentovaná režisérka, fajnové herecké obsadenie a ideálna kombinácia CGI a praktických efektov, ale akosi to do seba celé nezapadlo. Na vine je jednoznačne PG-13 rating, ktorý totálne ničí výborne vystavané sekvencie, ktoré vyvrcholia vraždami mimo záber kamery. Pre takéto blbůstky v štýle Goosebumps mám ale slabosť, takže ma to celkom bavilo a rád by som videl aj pokračovanie. ()

Wade Wright

všetky recenzie používateľa

„Přežít pět nocí může být neskutečná dřina,“ říká oficiální text distributora. A já, souhlasím. V Blumhouse se chopili adaptace oblíbené videohry a jak se ukázalo, vytáhli si tentokrát zlatou kartu. Mohl to být zábavný zážitek, což naznačovalo mnoho faktorů. Rád bych řekl, že pravidlo videoherních adaptacích se znovu porušilo, a že Freddyho podnik otevře novou kultovní slasher sérii po boku Halloweenu, Vřískotu a dalších. Pravdou, ale je, že Pět nocí u Freddyho je neskutečná nuda.  (Více) ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (15)

  • Film je adaptací stejnojmenné hry „Five Nights At Freddy's“ od Scotta Cawthona. Hra byla původně dostupná pro PC, Android a iOS. V roce 2019 se pak stala dostupnou i pro herní konzole Nintendo Switch, Playstation 4 a Xbox One. (Raichu.Cz)
  • Natáčení začalo 1. února 2023 v New Orleans a skončilo 3. dubna téhož roku. Natáčení celkově trvalo 61 dní. (DIO)

Súvisiace novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (viac)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (viac)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (viac)

Reklama

Reklama