Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Česko Heavy Trip (viac)
Trailer 4

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvadsaťpäťročný Turo trčí v zapadnutej dedinke na severe Fínska. Jediným svetlým bodom v jeho živote je amatérska metalová kapela Impaled Rektum, v ktorej zastáva post speváka. On a jeho kamaráti už 12 rokov skúšajú, ale dosiaľ neodohrali ani jeden koncert. Potom ich však prekvapí nečakaná návšteva z Nórska – organizátor jedného z najbrutálnejších metalových festivalov Northern Damnation. Chlapci si uvedomia, že je to situácia „teraz alebo nikdy“. Členovia kapely, ktorá sa po pokašľanom zahrievacom koncerte rozpadne, sa dávajú znova dohromady. Ukradnú dodávku, mŕtvolu v rakve z miestneho cintorína, nového bubeníka z liečebne pre duševne chorých a utečú do Nórska. Zatiaľ čo utekajú pred fínskou políciou, musia čeliť nórskej armáde a ich neslávne známej jednotke Delta, aby sa dostali na svoj prvý skutočný koncert. (Film Europe)

(viac)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (262)

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Bohemian Rhapsody po fínsky, alebo grindcorovo death metalový špeciál pre všetkých skutočných fanúšikov oceľovo tvrdej hudby. Fíni týmto filmom u mňa jednoznačne zabodovali, vytvorili komédiu, ktorá ma bavila od začiatku do konca... s perfektným castingom, situačným humorom a množstvom gagov. Tak dobre som sa pri filme už dávno nezasmial. Obrovské filmové potešenie a naviac s kurevsky dobrým soundtracom. Symphonic post-apocalyptic reindeer-grinding - christ-abusing extréme war pagan Fennoscandy metal forever... 80 %!! ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet EUR3milióny ($4milióny)Tržby USA $10,153Tržby Celosvetovo $22,000▐ Tak konečne poriadnu účelová bžunda, iná haluška a to ešte aj z fínska, takže nie sú len majstri na ľade ale aj na pódiu burácajúceho metálu. Neboja sa extrému, zájdu aj za premisu ale všetko to tu sedí, má miesto, sype to, kade tade padá, proste každú chvíľu to niečo trefné utrúsi a pobaví, Heavy metal zostava ako vyšitá. /90%/ ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Pravý norsky deadmetal vo Vládcoch chaosu som si išiel viac. Neni to zlé, Fíni tiež chceli ukázať, že im dobre jebe a ešte si z toho spravili aj srandu. Zaujímavé zo však začne byť až niekde v poslednej 20 minútovke, kde veci naberú spád a vikingská pomoc s koncertom je už len kvalitné ukončenie. Rozhodne sa dá konštatovať, že ten sever pôsobí na ľudí zvláštne. Ale čím to je? 3 z 5 ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Řekněme si to na rovinu - na komedii o symphonic post-apocalyptic reindeer grinding christ abusing extreme war pagan Fennoscandian metalové kapele je to sakra vyměklý a potenciál na nějakou kultovnost tu není ani trochu, takže na metalově komediální klasiky jako Metalocalypse, Spinal Tap, Tenacious D a novější Deathgasm to nemá ty pravé koule. Hlavně ze začátku, který se od obyč melodramatické řachandy o outsiderovi co chce sbalit buchtu největšího kokota v okolí liší fakt jen tím že ten outsider hraje metal na jatkách. Buchta se ale pak dál naštěstí až na vyjímky už moc neřeší a kokot na plátně moc neoxiduje, takže se film začne věnovat spíš těm jatkám a metalu - a hlavně road tripu do Norska, při kterém to konečně začne mít i docela solidní grády. Ale pořád je to film víc pro mainstream než pro metloše. 7/10 ()

LEGACY 

všetky recenzie používateľa

Byl jsem pozván do domu svého kamaráda s tím, že se mám připravit na pořádnou neotřelou zběsilou skandinávskou nakládačku se vším, co jsem u komedií neviděl. Jediná informace byla, že se pojede s metalovou kapelou do Norska, tudíž jsem automaticky naježil uši a byl mírně skeptický, to ze mě ale za pár chvilek oprchalo a no doprdele to, co severní satanisti zplodili za ďábla se mě doteď věřit nechce. Člověk skutečně od začátku umírá od vtipných satirických scén a mlátí do stolu a přitom spolu s kapelou amatérsky řve a hraje si na metalovýho bůžka. Bylo to přehnaná? Bylo to krásně pěkně krasopisně přehnaný, a právě proto, že se zde nikdo ničeho nedržel a nějaký konvence, morálka nebo filmová ústava se hodila za hlavu jsme se mohli pobavit jak už dlouho ne. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (7)

  • V originálním (finském) znění postavy mluví oulským dialektem. (Facillitant)
  • Na náhrobnej doske zosnulého bubeníka Jynkkyho (Antti Heikkinen) je napísaný neexistujúci dátum jeho úmrtia – 31.6.2016. (duridr)

Reklama

Reklama