Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja nájomní pátrači sú na stope tomu istému chlapovi - Indiánovi. Najprv ide každý z nich svojou cestou, ale napokon sa dajú dohromady a pokúsia sa hľadať ho spolu. Ale prečo po ňom pátrajú? Majú obaja ten istý dôvod? (RTVS)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (570)

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Není to tak dobré jako Hodný, zlý a ošklivý, ale pořád je to skvělý a nadprůměrný film. Kdo ví, třeba ve mě do té páté hvězdičky nakonec nějak dozraje, ale zatím jen solidní čtyři. Typicky Leonovské heroické charaktery, divoký západ divočejší, než jaký by vůbec mohl být, a všechno to dohromady dokonale funguje. Jen už to dokonale funguje poněkolikáté a vždy na stejném principu. Ještěže je to stále tak zábavné. Možná jsem udělal špatně, že se na slavnou Dolarovou trilogii dívám pozpátku... ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Trocha slabšie ako Dobrý, zlý a škaredý (1966), ale stále čo sa westernov týka jasný nadpriemer. V tomto prípade musia dvaja lovci ľudí spojiť sily aby dolapili obávaného banditu. Clint Eastwood bol vynikajúci, ale podobne ako v už zmienenom Dobrom, Zlom... ma viac zaujal Lee Van Cleef. Film určite odporúčam, pekný dobrodružný a napínavý príbeh, plný slnka, potu, špinavých košieľ a drsných tvárí s prstom na spúšti. 85/100 ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Jo tak tohle byl spravne hustej western, jeden z nejlepsich. Akorat mi prislo, ze Pro par dolaru melo krapet lepsi pribeh, nicmene tenhle se postune zamotava, takze to je v pohode. Jinak je v podstate vsechno lepsi nez v prvni dile. Eastwood se vratil v jedne ze svych nejlepsich roli, navic tu ma partaka Lee Van Cleefa, kterej dostava zhruba stejne prostoru a skvele se doplnujou. Hudba je naprosto uzasna, misty sice trosku moc vresti, ale to bylo spis kvalitou zaznamu. Prestrelek tu je taky spoustu a jsou hezky drsny, zadnej priteplenej Vinnetou se nastesti nekona a pribeh hezky odsejpa az k zaverecnemu stretnuti, pricemz se tu mezitim stane i par zvratu. Premejslel jsem jesli dat 5* nebo ne, na jednu stranu je film vypravnejsi a lip natocenej nez prvni dil, ale na druhou stranu bych si 5* rad nechal az uvidim i treti dil. Jenze postupne me Leone utvrdil v tom, ze i tenhle film je mistrovsky dilo. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Morriconeho z hlavy těžko vyhnatelná melodie kapesních hodinek (La resa dei conti), ikonické kamerové záběry, 27 tisíc dolarů v mrtvolách a Gian Maria Volonté, jenž si jako ukázkový psychopat El Indio ukradl minimálně jednu třetinu filmu pro sebe. Leoneho "Al dente" western se rozjíždí pozvolna, aby vás nakonec mazáckým závěrem vcucl jak Makarón špagetku. Pan Mistr zkrátka uměl.. „Any trouble, boy? - No, old man. Thought I was havin´ trouble with my adding. It´s all right now..“ ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

V druhej casti pribudli hned dvaja slavni herci navyse - Lee Van Cleef, ktory je rovnako dobry a rychly pistolnik, ako aj Eastwood, takze sa mi vynarali hned 2 otazky, ci bude bojovat proti Eastwoodovi a ci ma sancu Clint zvitazit. Ale nakoniec sa to vsetko ubralo inym smerom, mne sympatickejsim, ze sa obaja radsej spoja proti zlocincovi menom El India a jeho bande, ktori chcu vykradnut banku. A v tej bande je aj druhy slavny herec Klaus Kinski, ktoreho nebezpecny pohlad som si vychutnal potom, ako si Lee Van Cleef dovolil na jeho obleku zapalit zapalku :-) Z mojho pohladu je druha cast lepsia ako jednotka, dnes som uz zvedavy len na tretiu udajne najlepsiu cast. Sergio Leone je proste majstrom westernov... 17.12.2008 ____ Clint Eastwood - (Monco) +++ Lee Van Cleef - (Douglas Mortimer) +++ Gian Maria Volontè - (El Indio) +++ Klaus Kinski +++ Maria Krupp - (Mary) +++ Luigi Pastilli - (Groggy) +++ Hudba: Ennio Morricone +++ ()

Galéria (190)

Zaujímavosti (43)

  • Postava herce Aldo Sambrella se jmenuje "Cochelio", což je anglická výslovnost španělského termínu "cuchillo" = nůž. (džanik)
  • Clint Eastwood popsal svou roli „Muže beze jména“ těmito slovy: „Moje postava byla přesně tím typem antihrdiny, který dělá to, po čem všichni ve skrytu duše touží... takový Bogart v sedle, který se nebojí být sám sebou, ať už v dobrém či ve špatném.“ (ClintEastwood)

Reklama

Reklama