Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (79)

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Výprava, kombinace reálných scén se scénami panenkovskými to je promakané a dále je samozřejmě smutné, že je film natočen podle skutečné události, ale celkově se mi to místy táhlo. Možná hodnocení v budoucnu vyšroubuji výš, prozatím lepší tři. Každopádně je to počin zajímavý, zemeckisovsky citlivý. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Ve filmu se toho příliš neděje, aspoň ne v jeho reálné části: těžce traumatizovaný muž sbírá odvahu čelit u soudu pohledu na násilníky, kteří ho téměř ubili k smrti a taky zahoří láskou k nové sousedce. V jeho fantazijním světě statečného kapitána a jeho krásných spojenkyň, kteří bojují proti zlým nacistům, se toho děje přehršel. ____ Animovaný a reálný svět se dobře doplňují, navazují na sebe. Vysněná alternativa je sice dětinská a komiksová, ale dává hrdinovi možnost prožít si, na co se v reálu neodváží. SHRNUTÍ: Terapeutické barbíny jdou do boje s nácky. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Toto dielo som si okamžite zamiloval. Tie prechody z animácie do reálneho sveta sú božské. V tomto filme nájdete kombináciu hraného a animovaného bábkového stvárnenia. Musím povedať, že príbeh hlavného hrdinu celkom strká do pozadia fiktívny a strhujúci príbeh bábkových bábik. Bol by som určite radšej, keby tieto príbehy boli oddelené každý v samostatnom celovečernom filme, pretože obaja príbehy si zaslúžia pozornosť. Veľmi podarení film inšpirovaný skutočným životom, ktorý približuje skvelým spôsobom útrapy duševnej choroby. Rozhodne to stojí za zhliadnutie. Plusy - animácie a animačné efekty, spojenie bábok a reálnych tvárí, čo je jedinečné, dobrý herecký výkon Steva Carella a dobrá réžia. Jeden z najlepších filmov roku 2018. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Robert Zemeckis už niečo vo filmovom priemysle dokázal, preto je na prvý pohľad dosť veľkým prekvapením, že jeho nový film ohodnotilo zatiaľ iba 611 divákov. Po zhliadnutí sa ani ja veľmi nečudujem. Mám pocit, že Zemeckis nevedel čo presne chce točiť. Ako životopisný film, je veľmi nepresvedčivý, ako komédia postráda vtip a ako dráma vás za srdce rozhodne nechytí. Po technickej stránke film klape na výbornú a herecky S. Carell odviedol slušný výkon, ale nestačí to. Zaslúžený priemer a nerád to hovorím, ale aj zaslúžený divácky nezáujem. 50%. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $39miliónovTržby USA $10,763,520Tržby Celosvetovo $12,908,865Tržby za predaj Blu-ray v USA $860,181Tržby za predaj DVD v USA $160,979║ Zemeckis sa s týmto barbie úletom zas prekonáva, je to také iné, nezvičajné, dejovo uletené ale má to šťavu a šmrnc, dokonca aj taký umelecký nádych, ja som si na tomto pozérstve pošmáknul. Sadli mi vizuálne prechody medzi bábkami a živými hercami, dobre sa s tým tvorcovia vyhrali, toto veru nie film pre široké publikum. /80%/ ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (8)

  • Po sestřelení snipera z kostelní věže zazní při jeho pádu známý „Wilhelm scream“ (čas 00:20:49). (Puxina)
  • Film je natočen na motivy reálné události, jenž se stala v životě Marka Hogancampa. (iampatrik)
  • Stroj času je výrazne inšpirovaný DeLoreanom z filmovej trilógie Návrat do budúcnosti, ktorú tiež režíroval Robert Zemeckis. (mijec)

Reklama

Reklama