Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 4

Recenzie (79)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Carella som v poslednej dobe jakživ v dobrom filme nevidel. Marwen môžeme brať v dvoch rovinách. Dejovej a trikovej. Dejová stránka, no príbeh, zápletka, chudáčika na opätkoch dobila pred barom banda zlých náckov a on si teraz robí diorámy, fotí si to ako príbeh a ľudia si na to že je trošku mimo zvykli a žerú mu to. Triková, tam som sa len zamýšľal, ako to dokázali natočiť. Jasné, v dnešnej dobe kde sa dá natočiť hocičo by to nemal byť problém, ale aj tak ma to zaujalo. Pripomínalo mi to tie youtube videá, kde maníci sa hrajú s legom a robia z toho príbehy. Tu to bolo povýšené ešte o úroveň vyššie. Pačil sa mi ten presah do vojnového Belgicka, figúrky vojakov a vybudované mesto. Verím, že keby niekedy takto strihlo mne, tiež by som to asi robil. Muselo ho to stáť nenormálne peniaze. A keď tieto dve roviny spojíme, dostaneme celkom konzistentný, aj keď trochu dlhší film, ktorý je skvelý na vyplnenie času bez potreby sa nad tým zamýšľať, alebo to brať nejak vážne. 3 z 5 ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Zemeckis vždycky rád zkoušel nové věci, ale tentokrát totálně narazil. Film takřka nikdo v kinech neviděl, a na VOD to nebude o moc lepší. Ani se mi k tomu nechtělo psát komentář. Přitom to tak špatné není a Carella mám rád, Welcome to Marwen se mi ovšem do vkusu příliš netrefilo. A otázka, zda-li vůbec někomu...6/10 ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $39miliónovTržby USA $10,763,520Tržby Celosvetovo $12,908,865Tržby za predaj Blu-ray v USA $860,181Tržby za predaj DVD v USA $160,979║ Zemeckis sa s týmto barbie úletom zas prekonáva, je to také iné, nezvičajné, dejovo uletené ale má to šťavu a šmrnc, dokonca aj taký umelecký nádych, ja som si na tomto pozérstve pošmáknul. Sadli mi vizuálne prechody medzi bábkami a živými hercami, dobre sa s tým tvorcovia vyhrali, toto veru nie film pre široké publikum. /80%/ ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Zhltol som to ako malinu. Oldschoolovo, typicky Zemeckisovsky (aj ked tentoraz omnoho komornejsie) vyrozpravany skutocny pribeh s paradnou stylizaciou. Je to silne v myslienke, pribehu a forme (aj ked mozno nie kazdemu sadne). Navyse je tam lietajuci stroj casu, coolove kosenie nackov a aj mila brutalita. Carell samozrejme vynikajuci. Tieto vazne polohy mu sadnu viac nez tie komedialne. Ten hejt kritiky vobec nechapem. Alebo uz je vazne zakazane rozpravat podobne pribehy od srdca? ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Nikdy bych nevěřil, že to řeknu, ale jediné zajímavé na tomto filmu byly panenky. Díky nim a akčním scénám zasazených do prostředí druhé světové války mne film i celkem bavil a já tak po půl hodině nabyl docela vysokých očekávání. Bohužel jsem se však za žádnou cenu nedokázal ztotožnit s tím ustrašeným troubou, který si s nimi hrál a už vůbec ne s ním soucítit. A tak když dostal v druhé půli více prostoru, celkový potenciál filmu tím pohřbil. S tím jak akčních scén ubývalo, mi dokonce začalo dělat problémy dílo vůbec dokoukat. Mé hodnocení: Panny: 4*, Trouba: 1*, Celkově: 50% PS: Vidím v tom jistou podobnost s filmem Sucker Punch. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (8)

  • Stroj času má podle požadavku umět odletět 15 milionů světelných let. Jenže světelný rok je jednotka vzdálenosti, tedy by nešlo o stroj času. (jujec)
  • Pro inspiraci k filmu posloužil oceňovaný a strhující dokument Marwencol z roku 2010, jehož režisér Jeff Malmberg se stal součástí filmu Vítejte v Marwenu jako výkonný producent. (Jamal)
  • Při první návštěvě Marwenu lze na hospodě s názvem „The Ruined Stocking“ vidět logo Pilsner Urquell. (MartinS96)

Reklama

Reklama