Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
  • USA Yellowstone (viac)
Trailer
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrajú:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(53)

John Dutton bráni svoj ranč pred nemilosrdnými developermi, indiánskou rezerváciou a inými nepriateľmi, ktorí chcú získať jeho pôdu. Toto všetko na pozadí rodiny, politiky a jeho odkazu. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa elanius k tomuto seriálu (6)

Season 1 (2018) (S01) 

Výborná prvá séria, zdá sa mi, že Taylor to má celé slušne premyslené. Trochu mi to rozjazdom pripomína Breaking Bad. Postavy sú to najlepšie v celom seriály. (8/10) ()

Rozbřesk (2018) (S01E01) 

Nezvyknem často komentovať epizódy seriálov, ale tentoraz urobím výnimku. V prvom rade som trochu prekvapený z tých 74%. Pár minút navyše a bol by z toho takmer dokonalý samostatný film. Sheridan vie dokonale namixovať tempo, či už akcie, dialógov, príbehu. Raz dominuje to raz, iné ale dokopy to super šlape. Prostredie a nastolenie atmosféry je kapitola sama o sebe. Montana a kovboji, samozrejme na hony vzdialený svet, ale aj tak som mal po pár minútach pocit, že som tam vyrastal a dokonalo poznám tie reálie. Herecky hlavná úloha neni o čom, Costnerovi stačí nasadiť si klobúk, skočiť na koňa a hneď to je u mňa za 8/10:). Celkom prekvapili Wes Bentley a Kelly Reilly. Na prvý pohľad trochu zvláštny výber, ale nakoniec je to práve ten fresh vietor. Ale taký Jeremy Renner tomu nejako podvedome chýba:). Ja len dúfam, že táto moja nekritickosť sa mi v ďalších dieloch/sériách nevypomstí, ale pre mňa jeden z najlepších pilotov seriálu čo si pamätám. (9/10) ()

Season 2 (2019) (S02) 

Predpokladám, že kľudne mohlo ísť aj o vrchol seriálu. Je vidno ako dôležité je poriadne vypracovať postavy a na pevných základoch prvej série je už potom radosť písať príbeh. A ani to nemusí byť nič extra komplikované. Z tohto podľa mňa ťaží celý ten seriál, jednoduché efektívne emócie a priamočiary dej. Teším sa na tretiu sériu. Bude to ale čím ďalej ťažšie. (9/10) ()

Season 3 (2020) (S03) 

O nič horšie ako druhá séria. Záver dokonca ešte lepší. Ťažko niečo navyše komentovať. Topková, v niečom krásne oldschoolová zábava. Yellowstone je presne ten seriál, kde sa bez rozmýšľania púšťa ďalší diel a maratón zvyčajne ukončujú len neskoré nočné hodiny. (9/10) ()

Season 4 (2021) (S04) 

Stále výborne, postavy bavia, ale trochu seriál stratil to podvedomé napätie, ktoré tak zdobilo prvé tri série. Alebo ako so všetkým, už sme si na to zvykli. Línia s Kaceyim...what? Totálne pochovaný charakter. Toto si mal Sheridan ustrážiť. (8/10) ()

Nůž a žádné drobné (2023) (S05E08) 

No. Uvidíme, kedy sa vlastne dočkáme pokračovania keďže, za prvé máme tu stávku a za druhé Costner sa "pohádal" so Sheridanom. Piata séria si do svojej polky našla svoje tempo a teda rýchle neni. Mne to ale vyhovuje, čím ďalej viac je Yellowstone osobnejší, melodramatickejší a pomalší. Mne to úplne v pohode vyhovuje. Úžasný relax pomaly už v rodinnom kruhu. (9/10) ()

Súvisiace novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (viac)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (viac)

Reklama

Reklama