Reklama

Reklama

Jeruzalém: Brána do pekel

  • Izrael Jeruzalem
Trailer 2

Dvě kamarádky se vydávají na prázdniny do Jeruzaléma. Brzy se zde spřátelí s židovským vojákem, arabským správcem hotelu a také mladým záhadologem. Nikdo z nich však netuší, že ve městě zrovna vrcholí ďábelská aktivita, ulice se plní démony a zombie a všem půjde o život... (TV Prima)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (85)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Aj keď si odmyslím, že found footage žáner zažil svoj vrchol iba dvakrát, občas sa našlo niečo, čo vedelo pobaviť. Aj napriek klišé, že si kameru, je už jednou v akej forme...mobil, klasika, či v tomto prípade brejle...beriete pomaly už aj na hajzel, aby každý videl vylučovanie, prišlo nejaké dielko, ktoré malo aspoň nejaký nápad a dalo fanúšikom porciu poctivej produkcie. V tomto prípade, ale nejde o nič také. ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Jeruzalem se nakonec neukázal v tak špatném světle, jak jsem čekala. Hlavní ženské postavy jsou dokonalou ukázkou toho, že IQ "charakterů" ženských hrdinek v podobných hororech se zřejmě nikdy nezmění:) Dvě kámošky se vydávají na výlet do Izraele, ovšem nikoliv aby podnikly výpravy po historických památkách a krásách poutního místa. Hlavním cílem pro ně je za*ukat si, zahulit si, zapařit a až pak možná to ostatní. V letadle se seznámí s pohledným mládencem, který je přemluví, aby se s ním vydaly do Jeruzaléma. Nabídku od krásného neznámého bez váhání přijímají, tou dobou už mu udělily přezdívku Indiana Jones:) Jeruzalem má potenciál, myslím, že z něj však maximum nevytěžil ani náhodou. Nevím, proč jsem čekala, že "otevření pekelné brány" by mohlo přinést nářezový "Demon Mayhem", tak jak tomu bylo třeba v Chatě v horách. Ze samotných zmrtvýchvstalých tu totiž uvidíme jen trochu. Sem tam nějaký ten okřídlený démon, ale jinak žádná viditelná démonická anarchie se do popředí vlastně ani nedostane. A že by to mohl být mazec, kdyby jo:) I když závěr stojí za to. Google Glass jsou nápaditá vychytávka a nakonec se obě ty pindulíny daly i vydržet:) ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Haha, Izraelci si prostě jen tak natočili ukázkový found footage přesně tak, jako kdyby přijela parta amerických filmařů do Jeruzaléma a natočila tam zdebilněný horor pro západní publikum se stupidně a rozcapeně se chovajícími amíky v hlavních rolích. Srsly, ani bych nepoznal rozdíl. Úvod se trochu táhne, ale posléze udeří hutná nepříjemně neurčitá atmosféra, které found footage formát velmi sluší. Cool je i následný apokalyptický sprint v ulicích, ale jakmile se vleze do jeskyní, tak přichází na scénu i klasický žánrový nešvar - je tam naprosté prd vidět. Zachraňuje to ale zase údernej stylovej konec. Za mě palec nahoru, ukázkové hororové skoro až céčko. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Žiadna pohroma, ale ani nič svetoborné. Prvých 50 minút nuda, potom nastane panika a pobehovanie kade tade, záverečné minúty v tmavých tuneloch celkom OK (aj keď atmosféru takého "As Above, So Below" sa vytvoriť nepodarilo). Občas vyskočí pekný, okrídlený démon, ale to je asi tak všetko. Napínavé to nie je, ale aspoň celkom akčné, takže priemer. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

V Svätom Písme sa píše o tom, že na svete sú tri brány do pekla: jedna v púšti, druhá v oceáne a tretia v Jeruzaleme. Do tohto mesta odlieta aj američanka Sarah (Danielle Jadelyn) so svojou kamarátkou Rachel (Yael Grobglas). Otec Sarah kúpil pre tento trip nové inteligentné okuliare, pomocou ktorých s ním môže Sarah komunikovať a taktiež používať rôzne aplikácie, ktoré v zahraničí potrebuje. Zo začiatku sa dievčatá na svojom výlete parádne zabávajú. Uprostred jednej noci sa však nad mestom začnú objavovať stíhačky, ktoré začnú mesto bombardovať. Sarah so skupinou preživších sa spoja a rozhodnú sa z mesta utiecť. To sa im ale nepodarí, pretože mesto je uzatvorené. Nezostáva im nič iné, ako boj s dávnovekými temnými silami, ktoré sa prebudili počas tejto noci, aby sa pomstili svetu. - Je velká škoda, že JeruZalem sa vydáva za čistokrvný horor, ale prevažujú v ňom skôr akčné prvky. A to je podla mňa dôvod, prečo nenaplnil svoj obrovský potenciál. Príšery vyzerali perfektne a mali výzor, ktorý pôsobil velmi dobre, lenže dostali naozaj velmi málo priestoru. Tvorcovia uprednostnili skôr naháňačky úzkymi uličkami a prestrelky, čo bolo skôr na škodu. Found Footage koncept nepôsobil vôbec zle, keďže technika fungovala dobre a až na pár krátkych momentov bolo všetko prehladné aj napriek tomu, že sa velká časť tohto hororu odohrávala v tme. Postavy sú velmi dobré a zmiešanie kultúr na mňa urobilo fakt dobrý dojem. Yael Grobglas je ohromná kráska a dúfam, že po JeruZalem na horor nezanevrie, a ešte ju niekedy uvidím. Cudzinci mali fakt silné charaktery a pripomínali mi to, keď mi otec hovorí svoje zážitky z Iránu, a nikdy nezabudne dodať yalla, aj keď sa vraj Izrael a Irán nemajú vôbec v láske. Stret kultúr sa mi páčil a musím povedať, že v mestských častiach, v ktorých je tento horor natočený, by som sa nechcel stratiť ani uprostred dňa. Opieranie sa o náboženskú tématiku okrajovo bolo podla mňa dobrou volbou, pretože sa v JeruZaleme stretá množstvo pohladov na vieru a rôzne biblické úkazy, čiže tento kontext nebude podla mňa pôsobiť otravne na ludí, ktorí tieto veci zrovna nemusia. S JeruZalemom som v podstate spokojný, pretože zvolené prostredie ukázalo v horore znovu niečo nové, a štýl natáčania bol taktiež velmi zaujímavý. Počas tohto týždňa sa to na hororovej scéne celkom slušne rozbehlo, takže mám velkú radosť. ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama