Reklama

Reklama

Rozum a cit

  • Česko Rozum a cit (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pani Dashwoodová sa po manželovej smrti musí so svojimi tromi dcérami vysťahovať z rodinného sídla a nový domov nájde u vzdialeného príbuzného. O dcéry na vydaj čoskoro prejavia záujem nápadníci - Elinor sa zapáči bohatému Edwardovi Ferrasovi, o Marianne sa zasa zaujíma plukovník Brandon. V skutočnosti je však Ferras tajne zasnúbený s inou a Mariane tiež pred uzavretým nápadníkom uprednostňuje iného ctiteľa. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (407)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ja ani neviem čo bolo na filme najlepšie, či perfektný scenár, podmanivá dobová atmosféra alebo skvelé herecké výkony, hlavne Alana Rickmana a Emmy Thompson. Vlastne to ani nie je dôležité, pretože spolu dohromady tieto tri zložky tvoria nádherný, očarujúci príbeh, plný túžob a ideálov. Keby nie tých občasných prehnaných citových výlevov a miestami až príliš strnulého chovania postáv, hlavne tej Grantovej, tak idem do plna. Nevadí, sú to len také malé chybičky krásy, snímok určite poteší každého nadšenca pre historické filmy s výbornou dobovou atmosférou. 85/100 ()

gilmore_girl 

všetky recenzie používateľa

"Vzdy jen odevzdanost a smireni se situaci, vzdy jen obezretost, cest a povinnost. Kde je srdce?" To je motto celeho filmu. A mozna proto me to neoslovilo tolik jako Pycha a predsudek. Chybi mi tam nejake emoce, nejake napeti, nejake ciny. Tedy az na poslednich dvacet minut, ktere mnou trochu pohnuly. Muzske osazenstvo bylo vyborme (zvlast Alan Rickman a Hugh Laurie), ale to zenske mi nejak nesedlo (vcetne vedlejsich postav, ktere mi byly snad jeste vic nesympaticke nez ty hlavni). Ovsem dobove prostredi skvele. ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

Krásny film s veľkým srdcom. Tradične vynikajúci herci, mne osobne učarovala vzbrklá a sentimentálna Marianne v podaní Kate Winslet, priam bláznivo túžiaca po osudovej láske, schopná pre svoj cit prevrátiť sebe i ostatným život naruby. A v dokonalom kontraste racionálna Emma Thompson kladúca dôraz na rozvážnosť a úsečnosť. Staré Anglicko podtrhnuté predsudkami a konzervatívcami, ktorí sa vyžívajú v každom spoločenskom škandále - obvzlášť scéna na plese je ukážková! Úžasné kostýmy, ktoré vo mne oživujú túžbu aspoň pár hodín prežiť v dobách romantizmu a zabudnúť na toto dnešné moderné a jednotvárne spoločenstvo. Predloha Jane Austen sa mi do rúk ešte nedostala, no dúfam, že ma obšťastní takou istou dávkou melanchólie ako aj film. Nádhera. ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Expresivní Rozum a cit potřebuje rozum a cit pro úplné pochopení a vychutnání. Jsem si vědom velkého kvanta pozitiv (citlivá režie, nádherná hudba, skvělí herci a nadupaný scénář) ale takovou porci hluchých míst, aby divák pohledal! To je jediný a zároveň největší zápor, který mi zkrátka nedovoluje jít s hodnocením výše. Je také možné, že romanticko-historické filmy nejsou pro mě, soudě podle Valmonta a Pýchy a předsudku. Snad mě Ang Lee ohromí něčím jiným. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Jane Austenovú som nebola schopná čítať a pravdepodobne to už nikdy neskúsim. No vydarene sfilmovaná kostýmovka so skvelým hereckým obsadením je tá forma Jane Austenovej, ktorá sa mi páčila. Citlivo, takmer až psychologicky nasnímaný príbeh, ktorého morálka je už síce zastaraná, ale zápletka sa nemení po storočia. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (71)

  • Postava Edwarda bola napísaná špeciálne pre Hugha Granta, ktorý súhlasil s účasťou vo filme napriek nízkemu platu s relatívne malým rozpočtom filmu. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Pomeroy, Plymouth, Salisbury, Montacute, Sheppertone a Londýne (Anglicko, Veľká Británia). Natáčanie sa začalo 19. apríla 1995 a skončilo 7. júla 1995. (Arsenal83)
  • Režisér Ang Lee strávil pred natáčaním šesť mesiacov v Anglicku „učením sa, ako natočiť tento film, ako nakrútiť dobový film z hľadiska kultúry a ako sa adaptovať na filmový priemysel prvej ligy.“ (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (viac)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (viac)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (viac)

Reklama

Reklama