Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Listopad 1973, Connecticut, USA. Každý z Beatles točí sólové album, manželská nevěra je součástí života většiny rodin, sex přestal být tabu. V rodině Hoodových zrušili všechny zábrany. Rodičům i dětem vyhovují jejich vlastní představy sexuální revoluce. Před setměním, kdy se každý člen rodiny připravuje na svůj noční život, přichází nejhorší ledová bouře za posledních sto let. Po noci nemorálních událostí a jedné tragédie se rodina v mrazivých ranních hodinách po bouři sjednocuje, aby zachránila téměř zpřetrhaná pouta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (241)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý film o rozpade hodnôt a vzťahov v konkrétnom časovom úseku 20. storočia. Američania majú veľmi zvláštnu morálku, ktorej odlišnosť vystúpi na povrch najmä pri zmenách, a v ktorej sa pravidlá a hranice určujú konvenciou. Film má veľmi dobré herecké obsadenie, pričom ženské predstaviteľky (Joan Allen, Christina Ricci a Sigourney Weaver) u mňa bodovali viac, ako ich mužské náprotivky. Aj keď ma film zaujal, tri hviezdičky sú výrazom sklamania nad tým, že režisér sa postavil do úlohy pozorovateľa života, ktorý nezaujíma k videnému takmer žiadne postoje. Ako vedec, ktorý sa iba tak kochá obrázkami v mikroskope, lebo je momentálne bez výskumnej úlohy. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Mám silné podezření, že Ang Lee tenhle příběh vzal hlavně kvůli tomu, že se mohl vyřádit na ledové bouři a cinkajícím ledu, který pokryl všechno jako v zámku Sněhové královny. Vizuálně perfektní, zima zalézá i pod nehty, kluzko zraňuje chodce smrtící nejistotou, vzduch je křišťálově čistý a mráz svírá do krunýřů přírodu i lidi. ____ Studená a nehostinná krása ale charakterizuje i děj o monotónních nevěrách bez špetky citu a dokonce i bez většího zájmu o milostné vzrušení. Nevěra je jen způsob, jak zabít čas a zpestřit nudu v zaměstnání nebo v domácnosti. Ani v tomhle ale neuspokojuje, je to jen další z činností, které člověk musí vykonat, aniž by ho bavily. ____Jen málokdo se ze zoufalého ustrnutí ve stereotypu (stejně jako větvičky zamrzlé v ledu) dokáže vymanit. A téměř vždy musí jít takové vzrušení zevnitř, z charakteru člověka - jen to dokáže způsobit tání ledu. Takový je otec, kterého jeho práce baví a možná i děti, u nich je to ale spíše věkem plným objevování a nejspíš skončí brzy jako jejich neteční rodiče. Jediný kandidát na neustrnulý život za opojení z ledu zaplatí až příliš draze. ____ Chladné, malebné a nevzrušivé drama. /29. 9. 14./ ()

Reklama

arie 

všetky recenzie používateľa

Ang Lee natočil klasickú konvenčnú epizódu zo života niekoľkoých postáv, ktorých príbehy sa preplietajú v klbku emócií na pozadí dobových udalostí a sexuálnej otvorenosti 70. rokov. Snímka so skvelým obsadením však zanecháva na duši len slabú ryhu kvôli priemernému scenáru a nerozvinutosti niektorých postáv. Správna atmosféra a hĺbka sa dostavujú až v posledných minútach, no najväčšiu pozornosť si zasluhuje magická hudba Mychaela Danna. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Ľadová búrka” predsa dorazí, až konkrétne vo svojej 2/2 stopáže, keď už veľmi dobre poznám všetky postavy, t. j. dve rodiny, ktoré žijú neďaleko od seba, čiže na jednej strane prichádzajú do úvahy Hoodovci, no Robin tu asi nie je, a zase na druhej tu máme Carverovcov, ináč treba taktiež určite spomenúť aj to, že si medzi sebou celkom dobre rozumejú, aspoň zatiaľ, pokým sa dané rozpoloženia okolo nich trochu viacej nevyostria, kedy mám zrovna na mysli najmä to, ako si každý z nich prechádza akýmsi zložitejším obdobím životného cyklusu, a to počas víkendu, ktorému akurát predchádza → tradičný severoamerický sviatokDeň vďakyvzdania” , keď počasie býva všelijaké, a tak ho netreba tým pádom príliš podceňovať, aby náhodou nedošlo k tragickej situácii, že už bude totálne neskoro → plakať nad rozliatým mliekom, no zároveň ešte podotýkam, že ľubovoľný z nich, skrýva nejedno to tajomstvo, a v podstate na tom, je mimochodom postavený celý Angov film s prislúchajúcim retro nádychom, a to ani nehovoriac o tom, ako je vlastne celkovo nastavený → adaptovaný scenár Jima Schamusa, ktorý si priam koleduje o to, aby prevládala taká depresívnejšia atmosféra, a vedzte, že je tomu tak, čo podtrhuje i kvalitné obsadenie, na čele s mladým "Petrom Parkerom", a ešte mladším "Frodom Bublíkom", alebo povedzme aj "Wednesday Addamsová", ktorá bola obzvlášť odvážna, a tiež z nej vyrástla neuveriteľná samica ! Samozrejme, že ma potešila účasť → Sigourney Weaverovej a Joan Allenovej, čo nám starším divákom skrátka niečo hovorí, no i napriek tomu sa nepovažujem za pamätníka ! A nakoniec si myslím, že Kevina Klinea, by mohol nahradiť úplne hociktorý herec, ale v tomto prípade podal naprosto fascinujúci, herecký výkon. V malej úlohe sa objaví i Katie Holmesová. Ak sa napríklad vyznáte vo filmografii → »Pochmúrneho Švéda« , tak si asi ihneď spomeniete na jednú z jeho nadštandardných, filmových drám, pritom teraz ale neviem, či sa jej práve recenzovaný počin → trochu vyrovná ? ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Ledová bouře je místy dost mrazivá v očekávání vyvrcholení, převážně scén se sexuálním nádechem. Sexuální vztah v jakékoli podobě tady hrají dost výraznou roli. Velice mile mě překvapil Kevin Kline, který hraje více než kloudně. Sigourney Weaver zase hraje totální potvoru a upřímně je velice přesvědčivá. Tobey Maguire dokazuje svou budoucí velikost. Nemá cenu tedy rozpitvávat herecké obsazení, je zkrátka luxusní. Navíc scénář hercům dává několik možností k vyniknutí. Závěr jsem přece jen čekal ještě o chlup mrazivější. Společenská hra s klíčema v míse byla dost originálně zvrhlá až nechutná. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (14)

  • Aj keď sa udalosti vo filme odohrávajú v novembri, natáčanie sa začalo v skutočnosti neskoro na jar. Svedčí o tom dostatok zelene na záberoch z exteriéru. (Pat.Ko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. května 1997 na filmovém festivalu v Cannes. (BMW12)

Reklama

Reklama