Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • Slovensko Pravda alebo odvaha (viac)
Trailer 1

Vadí nevadí je pomerne nevinná hra, pri ktorej hráči, keď na nich príde rada, volia, či  pravdivo odpovedia na nejakú chúlostivú otázku, alebo splnia náročnú/nepríjemnú/ponižujúcu úlohu. Spojenie „pomerne nevinná“ prestáva platiť vo chvíli, keď v prípade klamstva alebo nesplnenej úlohy zomriete. Študentka Olívia (Lucy Hale) vyrazila s partiou priateľov na pohodovú dovolenku do Nového Mexika. Zoznámenie s neznámym fešákom ju zaviedlo do ľahko strašidelných kulís zrušeného kláštora, kde si zahrali práve Vadí nevadí. Ako to už u tejto hry býva, kvôli tajomstvu, ktoré vyplávalo na povrch začala atmosféra trošku hustnúť. Naozaj husto ale nastalo vo chvíli, keď im onen neznámy fešák prezradil, že keď by ich k hre nenalákal, tak by zomrel. A, že teraz je dosť pravdepodobné, že začnú umierať oni, pretože organizátor tejto verzie Vadí nevadí sa s ničím nekašle. Dalo by sa nad tým mávnuť rukou, kebyže po návrate domov Olívia a jej priatelia nenachádzali pripomienky hry na každom kroku. Sms-ky, telefonáty, nápisy na stenách, otázky náhodných ľudí – všetci títo opakujú otázku „Vadí nevadí?“ A variant, že by odmietli, neprichádza v úvahu. To spoznajú vo chvíli, keď to niektorý z nich vyskúša a zomrie. Ako sa hráči strácajú, hra naberá na obrátkach a stupňuje svoju náročnosť. Ako zastaviť smrtiaci kolotoč, keď žiadne štandardné riešenie neexistuje? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (262)

IceQueen 

všetky recenzie používateľa

Sociologický rozbor skupinovej dynamiky, reflektujúci stávajúci konflikt medzi kultúrou mytológie a súčasným konzumným životom, komplexne substituujúcim interakcie v sociálnej oblasti a z toho plynúca globálna antispoločenská hrozba morálneho úpadku s možnými následkami genocídy. Alebo obyčajný, nenáročný, mládežnícky horor, ktorý asi nie je tak úplne pre dospelákov. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Nie je to horor. Ano, dejú sa tu nadprirodzené veci, ale báť sa určite nebudete. Ide o kríženca dvoch filmov. Nezvratný osud a Kruh. Z druhého menovaného sú tam len jemné zhody/prvky. Z Nevratného osudu sa tu nájde zhôd/inšpirácii viac než dosť. Vadí nevadí nenudí, ničím zásadne neštve (teda ak ste rozumný a dopredu nečakáte viac než nenáročnú večernú skracovačku času) a vyriešenie zakončenia dopadlo vlastne pomerne zmysluplne, a samozrejme s možnosťou pokračovania. ()

Reklama

PavelVanekArt 

všetky recenzie používateľa

Fajn myšlenka, na hovno provedení. Nudné a nezajímavé postavy (herci), nikdo neukázal kozy, zas hovna s démonem, napětí prakticky nulový a celkovým uchopením to šilhalo po Final destination. Jako stupidní Béčko pro stupidní diváky kterým stačí míň než nic to asi ale funguje. Finále je stupidní úplně. Jediný, co snad funguje, je kamera a jedna cool scéna na začátku. Jinak generická kokotina, kterých je tisíc a jedna. Ale buď to baví nebo nebaví. Nebaví. 2* a.k.a 25% ()

Jenda 

všetky recenzie používateľa

Parta sociálně neuvědomělých středoškolských odpadků se odjede do Mexika ztřískat do němoty a utužit svá "přátelství" a přiveze si odtamtut hispánského démona s perfektní angličtinou, který je nenápaditě kosí, když si nechtějí hrát. Neděsivý horor postavený na stejných rysech, na jakých byl postaven třeba Final Destination nebo Kruh. Co je překvapující, dialogy nezní jako by je psal někdo po lobotomii a herci nehrají tak, jako kdyby zrovna vypadli z něčeho na úrovni telenovely. Celkově ale víceméně nuda, na kterou do týdne zapomenu. Od Jeffa Wadlowa už jsem viděl lepší kusy. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Vadí mi ten film a nevadí mi, že je již za mnou. Štítek hororu bych sem připínal velmi obezřetně, protože tenhle béčkový thriller kromě dvou kaluží krve vlastně nenabízí žádný děsivý prvek, jediné laciné leknutí. Kdyby se všechny zdejší mrtvoly naházely ihned zpočátku na jednu hromadu a nemuseli se jejich představitelé tolik zapotit při snaze “hrát”, byl bych za kraťas s doposud filmově nevyřčeným tématem populární hry Truth or Dare mnohem vděčnější. Hvězda za vizáž Lucy Hale (ne za její hraní..) a za protáhlé ksichtíky, jež si chválí většina filmu znalých. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (11)

  • Mimika, kterou dělají postavy, když je „posedne démon“, je inspirována Willemem Dafoem z mnoha jeho předchozích snímků. (griph)
  • Natáčelo se od 7. června do 12. července 2017 v Mexiku a Kalifornii (USA). (Varan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené