Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • Slovensko Pravda alebo odvaha (viac)
Trailer 1

Vadí nevadí je pomerne nevinná hra, pri ktorej hráči, keď na nich príde rada, volia, či  pravdivo odpovedia na nejakú chúlostivú otázku, alebo splnia náročnú/nepríjemnú/ponižujúcu úlohu. Spojenie „pomerne nevinná“ prestáva platiť vo chvíli, keď v prípade klamstva alebo nesplnenej úlohy zomriete. Študentka Olívia (Lucy Hale) vyrazila s partiou priateľov na pohodovú dovolenku do Nového Mexika. Zoznámenie s neznámym fešákom ju zaviedlo do ľahko strašidelných kulís zrušeného kláštora, kde si zahrali práve Vadí nevadí. Ako to už u tejto hry býva, kvôli tajomstvu, ktoré vyplávalo na povrch začala atmosféra trošku hustnúť. Naozaj husto ale nastalo vo chvíli, keď im onen neznámy fešák prezradil, že keď by ich k hre nenalákal, tak by zomrel. A, že teraz je dosť pravdepodobné, že začnú umierať oni, pretože organizátor tejto verzie Vadí nevadí sa s ničím nekašle. Dalo by sa nad tým mávnuť rukou, kebyže po návrate domov Olívia a jej priatelia nenachádzali pripomienky hry na každom kroku. Sms-ky, telefonáty, nápisy na stenách, otázky náhodných ľudí – všetci títo opakujú otázku „Vadí nevadí?“ A variant, že by odmietli, neprichádza v úvahu. To spoznajú vo chvíli, keď to niektorý z nich vyskúša a zomrie. Ako sa hráči strácajú, hra naberá na obrátkach a stupňuje svoju náročnosť. Ako zastaviť smrtiaci kolotoč, keď žiadne štandardné riešenie neexistuje? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (262)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Dost slabý horor, který spoléhá na pěkné, leč nepříliš sympatické tvářičky. Z tohohle šlo vybruslit dvěma způsoby - buď to udělat řádné děsivé a nebo se svést na vlně Nezvratného osudu a vytvořit aspoň řádně absurdní mordy. Tohle nemá ani jedno, je to celé děsně pasivní a bez atmosféry. Závěrem to teoreticky šlo trochu povytáhnout, ale právě ten to srazil do vod šedivého podprůměru. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Toto béčko som si zohnal tri razy a zakaždým, keď som ho pustil, mi odpálilo televízor do takej miery, že bol nepoužiteľný a musel som ho natvrdo vytiahnuť zo siete, aby to rozchodil. Stálo to za to? Nie. Postavy nesympatické, napätie takmer žiadne. Niektoré momenty nechcene smiešne. Pravidlá hry nudáááá. Ale videl som už stokrát horšie horory, čiže dávam až neuveriteľných 40%. ()

Reklama

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Cieľová skupina si tu možno niečo nájde, každopádne rozumného človeka bude táto záležitosť štvať už od prvej minúty. Námet nie je vyložene zlý, no tvorcovia z neho nič moc nevyťažili a aj priemerný Truth or Dare z roku 2012 dopadol so všetkými faktormi lepšie. Tejto verzii ani tak nechýba lepšie obsadenie - herci sú relatívne fajn a technická stránka je tuna kvalitatívne dosť v popredí. Najväčším bodom úrazu je scenár, ku ktorému naozaj neviem pripísať vhodné slovo. Napadá mi ich mnoho, no musel by som mať pevné nervy a chuť ich sem vypísať, tak sa zmôžem len na jedno stopercentne výstižné: nahovno. Dočerta s tými filmami, ktoré postrádajú kúsok logiky a tvária sa tak prehnane vážne, aby čo najlepšie prilákali a okúzlili jedno hlúpe dieťa. Takmer odpad. ()

Othello 

všetky recenzie používateľa

Jason Blum údajně dal tomuhle zelenou jenom poté, co mu byla převyprávěna úvodní scéna a řečen název filmu. A to dává perfektní smysl. Je to totiž opět naprosto neschopná, netalentováná, píčovská podívaná plná neskutečně prázdných postav jak se na Blumhouse sluší. Snad jediné, čím mě to zaujalo bylo, jak ten film je opravdu pevně ukotvený v současnosti. Selfíčka, sociální sítě, pátrání, které skrze ně probíhá, film se opravdu nevyhýbá moderní technice, která normálně filmařům leze spíš do cesty a práce s ní je přirozeně zakomponována do filmu. Truth or Dare je dokonce i natolik metamediální, že název hlavního démona je odvozen od tagu na deviantartu pro obrázky s určitým typem úsměvu, který zase připomíná deformace fotografií skrze různé mobilní a počítačové aplikace natolik, že snad nejde jen o lenost tvůrců, ale i nějaký záměr. Jinak je tenhle film hrozná, ale fakt strašná volovina, která až zoufale není schopna nahnat strach, není komu fandit, vůbec vás nezajímají prosvícené životy těch mladých hezkých lidí, kteří nejsou vůbec ničím zajímavý a hlavně to je další důkaz k tomu, jak v pragmatické digitální době, kdy se držíme co nejvíce zpátky od veškerého neznáma, zkrátka ztrácíme schopnost vyprávět si strašidelně příběhy a u těch se znejištovat a bát. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Snímek „Vadí nevadí“ má ten problém, že dostanete přesně to, co očekáváte. Není zde nic navíc, nejsou zde dobré postavy, herci prostě jen hrají to, co se od nich požaduje, takže vlastně dostanete jen normální hororovou nudu. Přitom si myslím, že z tohohle nápadu by zrovna šlo vymyslet něco děsivého. Ale zatím se to nikomu bohužel nepodařilo pořádně realizovat. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (11)

  • Před natáčením se herci, kteří hráli hlavní postavy, účastnili společného výletu. (griph)
  • Když se Giselle Hammond (Aurora Perrineau) odvážila zapálit náhodného zákazníka, použila láhev lehčí tekutiny. I kdyby se jí podařilo vysypat na ženu celý obsah láhve, místo aby ji postříkala chrličem, jak se předpokládalo, nebylo by toho dost, aby ji namočila a zapálila celé její tělo. (LUKICKK)
  • Existují stránky filmu, kde si můžete tuto hru zahrát. (griph)

Reklama

Reklama