Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (215)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Všetci sú rovnakí. Chcú úctu a moc. A radi si za to zaplatia.“ PEACEMAKER patril k prvým filmom v 90. rokoch založenej filmovej spoločnosti Spielberga, Geffena a Katzenberga DreamWorks. Réžie sa ujala v Spielbergovej Pohotovosti odskúšaná Mimi Leder. Práve jej obsadenie (a azda až prehnane realistický prístup k téme) sa postarali o to, že je to nuda. Pekne natočená nuda. Česť výnimkám (brutálna viedenská automobilová naháňačka... natočená v Bratislave). Tvorcovia to mysleli dobre: ich civilný prístup je k takej "komiksovej" téme, ako sú teroristi a letecké prepady automobilových kolónií, prekvapivo svieži. Chvíľku. No 119 minút nie je chvíľka. Nakoniec to dopadlo dobre len vďaka atmosfére niektorých scén a kvalitnému hereckému obsadeniu (Iures, Mueller-Stahl), ktorému dominuje robustne nekompromisný Američan Clooney so svojim chlapčenským úsmevom. Naopak, Austrálčanka Nicole Kidman sa stráca. Za hit to s prižmúrenými očami môžeme označiť azda len vďaka tomu, že sa tvorcom podarilo udržať rozpočet pod kontrolou (len 50 miliónov), celosvetovo to zarobilo 110. Kino Považan 1997 ()

Cement73 

všetky recenzie používateľa

Samozrejme som sa na Peacemakera tešil, keďže americký filmový štáb niekoľko dní okupoval centrum Bratislavy. Nedá sa povedať, že by som bol sklamaný. Celkom slušný akčák, pekné prechody z krajiny do krajiny. Nicole ma síce akurát nepresvedčila o svojich kvalitách, ale Georgio vystúpil z tieňa nemocnice... ()

Reklama

wincow 

všetky recenzie používateľa

Nočným Ruskom sa v čele krátkeho vlaku rúti parná lokomotíva s červenou hviezdou - je to armádny transport desiatich jadrových hlavíc... Onedlho nato musia Američania nájsť tú poslednú. Jediné čo majú k dispozícii, je faktúra za zapožičanie vojenského náklaďáku obsahujúca miesto nakládky, miesto doručenia, číslo účtu jedného moslima a poznámku s cieľovou ulicou v New Yorku. Bude to stačiť? Za zmienku ešte stojí, že Mnohé z lokácií sú v Bratislave a okolí (viz. zaujímavosti). ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Tak zas rusákům ukradli atomovku... a zas hrdinní amíci, tentokrát v podání charismatického dua George Clooney a Nicole Kidman, zachraňují svět eliminací teroristické hrozby. Ještěže je máme, spasitele všeho lidstva (sem patří otrávený úšklebek a oči v sloup:-)). Zajímavý začátek, poměrně nudný, ukecaný průběh, který snad měl navodit pocit realističnosti, a naprosto nepřekvapivý klišoidní konec. Akční thriller na jedno podívání, nenadchne ani neurazí. 58% ()

Desperado 

všetky recenzie používateľa

Klasický akčný štandard, kde pri výbornej prvej dvadsaťminútovke nasleduje klišovitá a neoriginálna akčná jazda. Clooney je v postave machovského Toma Devoa trefný, no rumunský filmový internacionál Marcel Iures je v rozporuplnej, avšak ľudskej zápornej postave vynikajúci. No a za tú Bratislavu dávam hviezdičku navyše :-). ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (23)

  • Ruští vojáci na základně, ze které vlak odjíždí, mají východoněmecké přilby. (smachj)
  • Lokomotivy ve filmu byly značně „letité“ modely. Parní 475.1 zvaná „Šlechtična“ byla vyráběna v letech 1947–1950 v Československu, dieselová T679.1 v čele stíhacího vlaku generála Kodorova (Alexandr Balujev), zvaná lidově „Sergej“, má v rodném listě datum 1964 a byla vyrábněna v Rusku. V době, kdy byl film uveden do kin, éra Sergejů na našem území pozvolna končila. (Robbi)
  • Tento film společně s filmem Hon na myš jsou první filmy studia DreamWorks SKG (fannah)

Reklama

Reklama