Reklama

Reklama

Drvivý dopad

  • Česko Drtivý dopad (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Snímka spracúva motív možnej zrážky Zeme s obrovskou kométou prostredníctvom troch paralelných príbehov. Štrnásťročný Leo Biederman (Elijah Wood) pri pozorovaní oblohy v astronomickom krúžku objaví kométu, ktorá sa v budúcnosti zrazí so Zemou. Za objav získa nárok prežiť katastrofu s miliónom vybraných, respektíve vyžrebovaných ľudí v špeciálnych jaskyniach. Starnúci kozmonaut Spurgeon Tanner (Robert Duvall) vedie kozmickú misiu, ktorej úlohou je pomocou atómového výbuchu vychýliť kométu z jej dráhy, aby nezasiahla Zem. Vie, že úlohu splní len za cenu najvyššej obete. Lea trápi, že jeho priateľka Sarah Hotchnerová (Leelee Sobieski) medzi nich nepatrí. Ambiciózna televízna reportérka Jenny Lernerová (Téa Leoniová) si pod vplyvom tragickej situácie začína uvedomovať hranice svojej profesie a zároveň sa tesne pred smrťou zmieri s otcom Jasonom (Maximilian Schell), ktorý kedysi dávno opustil jej matku Robin (Vanessa Redgraveová). Kozmická loď Mesiáš sa priblíži ku kométe, astronauti kladú nálože do vyvŕtaných dier a neskôr ich z paluby rakety odpália. Prezident Beck (Morgan Freeman) obyvateľstvu oznámi, že misia nebola úspešná, lebo kométa sa rozdelila na dve časti, ktoré sa približujú k Zemi. Potom vyhlási v krajine stanné právo, aby zabránil nepokojom. Vybraní občania odchádzajú pod dozorom vojakov do jaskýň... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (417)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Ten druhy film o komete, ktora sa blizi k zemi. Tentokrat to je pojate serioznejsie a s mensou davkou trikovych zaberov a destrukcii, co by mi nevadilo, keby to nebola taka nuda. Film postrada v klucovych scenach napätie a nedokaze ani dojat. Jednotlive postavy su dost nezaujimave s vynimkou strasne nesympatickej Tea Leoni ktorej smrt som si vychutnal. Osud ostatnych je vam ukradnuty. Samotne destrukcie vyzeraju stale solidne, ale je ich tu fakt minimum. Nakoniec je na celom filme najzaujimavejsie to, ze prezidenta hral prvykrat cernoch (Morgan Freeman), co aj tu vyvolalo dost vtipne komentare niektorych blbcov ohladom toho ake je to totalne sci-fi a absolutne nemozne. Netrvalo to az tak dlho a stalo sa to skutocnostou. Ha, ha. Vysledkom je sterilny katastroficky film. 4/10. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých lepších katastrofických filmov,na Armageddon sa nechytá ale celkom slušné.Tvorcovia tam zakomponovali aj ľudské príbehy a k tomu koniec sveta.Ale musím podotknúť,že skoro celý film je nuda a skoro nič sa tam nedeje,až na posledných pár minút,ale to filmu už nepomože.Aj herecké obsadenie ma nezaujalo a M.Freeman ako prezident to tam tiež nevytrhol.Keby tam bolo viacej trikov aj moje hodnotenie by bolo lepšie. ()

Reklama

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Dvě hodiny trvající katastrofický epos o zániku planety, přičemž samotný "dopad" se odehraje až na konci filmu. Jinak po celou dobu se nám i tak dostává "Drtivého dopadu." Avšak v podobě té nejprovařenější zásobárny klišé, patosu a hraní na city, jaké může apokalyptické téma v rukou "zkušeného" Hollywoodu nabídnout. Samozřejmě včetně nějaké té dávky nelogických scén, postupů a chybek. Ani známí herci, v čele s prezidentem Freemanem:) či mladičkým, roztomilým Elijahem Woodem, nedokáží překonat sílející postup dějové nezáživnosti a jednotvárnosti. Alespoň James Horner dokázal svým hudebním umem navodit nějaké větší emoce, než nudná očekávání v tom, která klišé budou následovat nyní. ()

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

Ak nejaká megademolačná digitálka, tak rozhodne Drvivý dopad. Hneď vidno, že ten film nakrútila žena - príbeh je neuveriteľne emotívny a so sterilnou testosterónovou emocionalitou Armageddonu má spoločný iba ak gramatický slovný základ. Mnohé scény sú pekne mrazivo vypointované (E.L.E. napr.). Lyrická melancholická hudba je paradoxne omnoho efektívnejšia než ťažkotonážne orchestrálne drvivé dopady od Trevora Rabina. Tzv. americký hrdina tu absentuje, prinajmenšom nie je priamo potetovaný pruhmi a hviezdičkami. A ktorý macho by v tomto žánri dobrovoľne nechal spomenúť anglické striebro 18.storočia alebo Melvillovu Bielu veľrybu? Pri záchrane sveta je predsa vždy lepšia poriadne nadupaná akcia než nejaké blbé symboly civilizácie, ktoré nikto nevidel a nečítal... Mimi Lederová poníma film o konci sveta takmer ako komornú drámu, v ktorej síce nie je núdza o americké symboly, no typickému americkému veľkohubému a infantilnému optimizmu sa vyhýba, kde sa dá. Takisto armageddonovskému machrovaniu, šaškovaniu a hrdličkovaniu. Pred premiérou som sa nevyhol všadeprítomným strašidelným fotkám ľudí na diaľnici, pozorujúcich prelet Biedermanovej kométy. O moment prekvapenia som teda prišiel. Kupodivu nie o zážitok z prekvapujúco dobrého katastrofického filmu. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Dať do jednej z hlavných úloh astroNOta takmer 70 ročného starca so zafarbenými vlasmi krémom na topánky, tak to bol trend Amíkov vo filmovej tvorbe 90. rokov! Film ma, i napriek takýchto amíckych výstrelkov, bavil. P.S. Keby sa na nás valila taká vlna, tak osobne by som asi rád zostal na streche mrakodrapu , aby som videl taký úžas, ktorý sa vyskytne len raz za život, na vlastné oči. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (21)

  • Morgan Freeman (Beck) chtěl mít náušnici. S tím režisérka nesouhlasila, ale nechala ve filmu záběr, v němž se vyhrnou prezidentovy manžety a odhalí se skutečné Freemanovo tetování na ruce. Prezidenta to mělo více zlidštit. (Rocky62)
  • Z proslovu prezidenta Becka (Morgan Freeman) vyla vystřižena věta: "Tohle není armageddon." Tvůrci si totiž při natáčení neuvědomili, že budou soupeřit se souběžně připravovaným Armageddonem (1998) a nechtěli, aby to působilo dojmem laciného dloubnutí do konkurence. (NIRO)
  • Film se s tržbami téměř 350 milionů amerických dolarů stal nejvýdělečnějším ze snímků roku 1998, režírovaných ženou. (Terva)

Súvisiace novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (viac)

Reklama

Reklama