Reklama

Reklama

15:17 Paríž

  • Česko Paříž 15:17 (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

21.augusta 2015 si celý svet v ohromení vydýchol, keď médiá ohlásili zmarený teroristický útok na vlak # 9364 smerujúci do Paríža. Za obdivuhodným hrdinským činom stála trojica mladých Američanov cestujúcich po Európe, ktorí premohli ťažko ozbrojeného Maročana pripraveného zabíjať... (Continental film)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (197)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Uvolněná pohodová road movie po Evropě v kombinaci se snahou o věrnou rekonstrukci zmařeného teroristického útoku ve Francii rovná se lehký průser. Eastwoodova výborná dramaturgie a vycizelovanost charakterů je pryč. Půjčil si skutečné aktéry, ale výsledek se mijí účinkem. Konverzačky příliš mnoho, útoku příliš málo, včetně zcela nepochopitelných časových skoků ve scénáři. Z úcty k látce a ke klukům, kteří dávali do herectví obdobně vysoké nasazení, jako při záchraně životů ve skutečném světě. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Pohodový film na jedno pozretie, ale od Clinta by som čakal viac. To, že tu hrajú týpci čo to prežili je fajn, ale väčšine je to asi jedno a na samotný film to nemá skoro žiadny dopad. Keby to boli povedzme moji kamoši tak je to iné, lenže týchto týpkov dokopy nikto nepozná. No a čo sa týka samotného filmu, tak je to životopisný dráma, ktorá na plátne vlastne ani nemá čím strhnúť, kedže finále trvá skutočne iba chvíľočku. Ale akože, zas klobúk dolu pred tými chalanmi. 65% - 3* ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Podstatné je niečo urobiť. Čokoľvek. Len neležať ako hnida v nehybnom bahne. Nemusí to mať vôbec podobu hrdinského činu troch mladých Amíkov. Režisér ich príklad použil ako atraktívnu hyperbolu a poctu výnimočnému činu zároveň. Ale veď pozrite - trojica kamarátov z detstva, z toho dvaja posadnutí fanúšikovstvom k zbraniam a military, sa stretne po pár rokoch od skončenia strednej na spoločnej "pařbe" Európou. Náhodou odchytia fanatického arabského útočníka. No nie sú pasívni. Aktívne odvrátia nebezpečenstvo, zachránia minimálne jeden život. A o to ide - zdá sa mi, že režisérovi na jeho staré kolená, čím ďalej tým viac rozumiem. Nielen preto, ale aj preto, že veľmi podobný odkaz - o potrebe niečo konať v prípade spoločenského ohrozenia (a vôbec sa to nemusí týkať aktívnej fyzickej akcie) - vyslal svetu ku koncu svojho života aj básnik, spisovateľ, filozof a kultúrno ideový guru Egon Bondy (v závere dvojdielneho dokumentu "Fišer alias Bondy zrežírovaného Jordi Niubóm). Mimochodom Egon Bondy a Clint Eastwood sú generační súputníci, obaja narodení 1930. ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Film je zajímavý jen díky faktu, že se příběh doopravdy stal. Avšak na 94 minut dlouhý snímek je to vážně slabota. Celý děj se zbytečně zdlouhavě točí okolo hlavních hrdinů, kdy je nám dokazováno, jak jsou to skvělí hoši. Pravdobně doopravdy jsou, ale prostě na tom není nic zajímavého. A celá tahle nuda směřuje k jedné 5-ti minutové akční scéně na konec. 15 minut by na celý film úplně stačilo a pak věřím, že bych mohl hodnotit lépe. Poklona hrdinům, ale dobrý film to teda není. 30% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Obsadením priamych aktérov skutočných udalostí snáď Eastwood chcel docieliť ešte autentickejší zážitok celého filmu, ktorým sa asi chcel priblížiť k atmosfére filmom typu Greengrasovho United 93. Ale vo výsledku to vôbec nefunguje. Postavy sú sami o sebe postrádajú akúkoľvek charizmu a aj samotná udalosť nepôsobi dostatočne napínavo, aby utiahla film. Minimálne nie v tomto nudnom prevedení bez štipky napätia. Vysledkom je jeden z najslabších Eastwoodových režijných počinov. 3/10. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (11)

  • Trojicu troch hlavných hrdinov, ktorí zachránili vlak pred teroristom si zahrali priamo tí vojaci, ktorí boli na mieste činu a teda Anthony SadlerAlek Skarlatos a Spencer Stone. Za tento fakt skritizovala režiséra Clinta Eastwooda drvivá väčšina kritických recenzií na agregátore Rottentomatoes. Eastwood odovzdaním hlavných úloh do rúk reálnych hrdinov, a teda amatérskych hercov, vraj podkopáva vlastné úsilie. (jakeer)
  • S 94 minútami ide o doposiaľ najkratší počin, na ktorom sa režijne podieľal Clint Eastwood. Dovtedy ich mal na svedomí dovedna 36. (WalterIK7)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama