Reklama

Reklama

15:17 Paríž

  • Česko Paříž 15:17 (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

21.augusta 2015 si celý svet v ohromení vydýchol, keď médiá ohlásili zmarený teroristický útok na vlak # 9364 smerujúci do Paríža. Za obdivuhodným hrdinským činom stála trojica mladých Američanov cestujúcich po Európe, ktorí premohli ťažko ozbrojeného Maročana pripraveného zabíjať... (Continental film)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (197)

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Zbytočný začiatok z detstva, Eastwood asi nevedel ako začať. Potom tradičný výcvik a nakoniec cestovanie kamošov po Európe. Musím spomenúť aj detaily ktoré sa mi páčili, napríklad skvelá hudba od zosnulého Aviciiho a dres Bayernu. Film je však priemerný avšak klobúk dole pred nehercami ktorí si to na vlastnú kožu zažili a ešte aj dokázali hrať vo filmovom spracovaní, ale predsa peniaze sú peniaze. 3* ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom na to, že to točil Eastwood, môžem film označiť za premárnenú šancu. Dlho som film odkladal, ale slabšie hodnotenie dávalo jasne najavo, že toto moja srdcovka určite nebude. Clint si to asi dobre neustrážil, strašne mi vadila forma. Zdá sa, že prechádzky mestom a spomienky z detstva sú viac ako teroristický útok. Takto po filme má divák pocit, že ten teroristický útok asi nebol tak vážny, aspoň tak je to prezentované, pretože dostáva málo priestoru. Eastwood málo kedy natočí film , ktorý má 90 minút a mne tieto kratšie filmy prídu vždy podozrivé a často mám v tomto pravdu. Asi nebolo o čom točiť. Nechcem ani náhodou spochybňovať hrdinstvo chlapcov a ani fantazírovať o tom, že teroristi mali zabiť viac ľudí len preto, aby sa o ňom dal natočiť dramatickejší film. Takýchto tragických udalostí je na svete aj bez tejto parížskej dosť. Len hovorím, že asi ťažko natočíme dych berúcu drámu o tom ako chlapík vo vlaku vytrhol teroristovi z ruky samopal... Film na jedno pozretie, čo je pre Eastwooda asi urážka. Sorry Clint...50%. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"IF YOU HAVE ANY QUESTIONS DON'T ASK ME. I PROMISE I'M NOT GONNA HAVE THE ANSWER." ---------- Eastwood a patriotizmus ide dohromady a s tým, že sa v jeho filmoch bude frekventovane objavovať, jednoducho treba počítať, vrátane akýchkoľvek pátosov a osláv hrdinských činov. Vie sa predsa, že aktuálnu generáciu má v zuboch a niet sa mu čo čudovať. Inak tomu nebolo ani v 15:17 Paríž. Iste, mierne poľavil, no zároveň šliapol o krok vedľa. Príbeh troch borcov, ktorí sa išli prevetrať po Európe a náhodou natrafili na Maročana, ktorému sa v nesprávnu chvíľu zasekla zbraň. Film rozhodne nutný nebol a aj keby sa náhodou našiel niekto pripravený z tejto príhody ťažiť, nepovedal by som, že to bude práve Clint. Nebolo ale moc z čoho ťažiť, preto aj skladba vyzerá nasledovne: 70 minút – kecy z ich osobného života / 10 minút – samotná udalosť, z toho 5 minút akcia / 10 minút – aftermath. No nič, nakrútilo sa, ide sa ďalej. Pevne dúfam, že si rejža napraví skóre v pripravovanom The Mule a posadí nás znovu pevne do sedačky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"To je v pořádku. Ten je hodný, pomáhá nám." No já nevím. Kdyby mi do kupé v poklidu nakráčel Američan v dresu Bayernu Mnichov se samopalem v ruce, tak bych asi klidný nebyl, ale tady je všechno tak krásně jasné. Američané zachraňují svět i o dovolené, v Evropě potkávají takřka výhradně své krajany a spolucestujícího Alibabu rasisticky zmlátí dřív než stačil vstřebat evropské hodnoty. Takhle to prostě bylo, je to svatá pravda a já se asi mám asi stydět za to, že jsem se nudil. Jenže mě bavilo pouze to, jak americká armáda učí své vojáky schovávat se pod stolem a rozesmálo mě až teroristovo selhání zbraně. To bylo skutečně kouzelné pitomé. Ovšem chlapcům čest, slávu, medaile, dovolenku a lepší filmovou poctu. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Clint Eastwood si ako režisér vyberá veľmi dobré témy a dokáže im vtisnúť silu a emóciu. V tomto prípade zlyhal na celej čiare, námet je síce zaujímavý, ale to je asi tak všetko. Spracovanie je vágne, téma neobohatená o zaujímavé momenty, takže divák len čaká a čaká na záverečné finále, ktoré síce poteší, ale nestačí. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (11)

  • S 94 minútami ide o doposiaľ najkratší počin, na ktorom sa režijne podieľal Clint Eastwood. Dovtedy ich mal na svedomí dovedna 36. (WalterIK7)
  • Trojicu troch hlavných hrdinov, ktorí zachránili vlak pred teroristom si zahrali priamo tí vojaci, ktorí boli na mieste činu a teda Anthony SadlerAlek Skarlatos a Spencer Stone. Za tento fakt skritizovala režiséra Clinta Eastwooda drvivá väčšina kritických recenzií na agregátore Rottentomatoes. Eastwood odovzdaním hlavných úloh do rúk reálnych hrdinov, a teda amatérskych hercov, vraj podkopáva vlastné úsilie. (jakeer)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama