Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Contracted: Phase II sa začína tam, kde sa prvý film skončil. Riley (Matt Mercer) sa snaží nájsť človeka, ktorý je za prepuknutie nákazy zodpovedný, aby tak mohol zabrániť jej ďalšiemu šíreniu. Problémom je, že známky vírusu sa začínajú prejavovať na jeho blízkych i na ňom samom. (Marceloo)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (65)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Fáza II začína tam, kde prvý film skončil. Riley sa snaží nájsť človeka, ktorý je za nákazu zodpovedný, aby mohol zabrániť jej šíreniu. Problémom je, že známky vírusu sa začínajú prejavovať na ňom samom aj na jeho blízkych. - Príjemný horor o víruse, ktorý rozkladá nakazených. Problémom je to, že mi rovnako ako minulotýždňová novinka Pod pripadal napriek krátkej stopáži strašne natiahnutý. V scénach s nechutnosťami nezachádzajú tvorcovia do nijakých extrémov, ale napriek tomu sa im podarilo celkom vytvoriť u mňa jemné znechutenie. Hlavne u scény s červíkmi, ktorá ma rovnako ako v Savaged dostala. + Richard Riehle + herečka z Halloween II, Hatchet III, Seed 2 + herečka z The Lords of Salem ()

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

Natočené nie až tak zle (možno i trochu podhodnocujem, napríklad scéna na záchode bola super!) ale scenár druhého contracted skrátka kradne kde sa dá a potvrdzuje známe príslovie, že opakovaný vtip už nie je vtipom. Titulková scéna navyše napovedá tomu že pôjde o ďalšiu telenovelu na štýl Saw ságy (amen tma). ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Phase 2 nadväzuje na prvý Contracted tak plynulým a prirodzeným spôsobom, že oba filmy pôsobia ako jeden súvislý celok. Dianie postupne naberá na intenzite, miera hnusoidnosti je opäť extrémne vysoká a príbeh sa tu podľa očakávania vyprofiluje do regulárneho zombie hororu so všetkými náležitými subžánrovými atribútmi. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že Phase II je co se týče kvality velmi podobně vydařená jako její předchůdce. Z tohoto pohledu tedy docela úspěch, ačkoli by se samozřejmě dalo polemizovat o tom, zda zrovna tento jen mírně nadprůměrný body horor vůbec pokračování potřeboval. Dvojka navazuje přesně tam, kde jednička skončila, a má o něco širší záběr. Takže nesledujeme pouze komorní tělesné rozpadání hlavního hrdiny, ale i policejní vyšetřování a rozkrývání zatím lehce diskutabilní mytologie stojící za nákazou. Nechuťárny tu jsou přesně takové, jaké divák čeká (sem tam nějaký hnis, červík, vypadnutý zub atp.), takže nic moc originálního, překvapivého nebo co by člověka zvedlo ze sedačky. Sledovatelný průměr. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

"Contracted: Phase II" je plnohodnotné pokračovanie o hlupákovi, ktorému premýšľanie rozumom prišlo natoľko zbytočné, že sa pri nadievaní "pouličnej" lezby ani neunúval namáhať rohovky, aby sa presvedčil, do akej rozpálenej trúby pchá svoj malý párok. No a keď sa rozhodol, že oželie aj samotný smrad z kundy, ktorý bol cítiť až k susedom od Hanušovic, len aby si konečne po roku a pol vrzol, začína si uvedomovať, že tento krát ho postihla omnoho závažnejšia infekcia ako je A.I.D.S. Podarí sa mu zastaviť neznámu nákazu, za ktorou stojí neznámy muž bez identity? Toto snáď samotní tvorcovia ani nemohli myslieť vážne. To už musí divák ozaj prehltnúť toľko sračiek, aby si aspoň z časti užil po čom mu hrdlo ráči? Okrem toho, že hlavný "hrdina" pokračuje v nastolenom trende prezentácie nadštandardnej debility, ktorú si vierohodne zachoval z prvej časti, dvojka ešte viac pritvrdzuje, pričom nás postupne zoznamuje s ešte väčším počtom primitívov, ktorých hlúpota dosahuje úrovne tých, čo na danú diagnózu disponujú papierom od lekára. Ale aby som len nehanil, toto pokračovanie je predsa len o niečo živšie, pričom ponúka niekoľko celkom slušne spracovaných gore scén (nie však výnimočných!). Každopádne, kým jednotka disponovala zaujímavým, pomerne originálnym, dramatickým príbehom, ktorý dokonca miestami pôsobil dostatočne realisticky, dvojka vsádza na opačné garde založené na akcii. Napriek tomu, že sa podľa mňa dvojka na prvotnú story nechytá, hodnotí sa mi z hľadiska udelenia počtu hviezd ťažko - 54,99%. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (1)

  • Červy, ktoré sa tvoria pod Reillyho (Matt Mercer) kožou, sú v skutočnosti takzvané "superčervy", ktoré slúžia ako krmivo pre plazy. (ShortyIC)

Reklama

Reklama