Reklama

Reklama

Čierna mačka, biely kocúr

  • Česko Černá kočka, bílý kocour (viac)

Obsahy(1)

Grga Pitic and Zarije Destanov sú dvaja starí priatelia a zároveň rivali, ktorí sa už štvrť storočia nevideli. Veľmi sa tešia na stretnutie po rokoch, ktoré sa však odohrá za veľmi zvláštnych okolností... Syn jedného z nich pokazí pripravovanú vlakovú lúpež a nutne potrebuje peniaze, ktoré sa rozhodne získať dohodnutým sňatkom svojho syna. Nádejní mladomanželia sú však obaja proti a stále sa zrýchľujúci tok udalostí vtiahne všetkých zúčastnených do zbesilého víru komických situácií v rytme strhujúcej balkánskej hudby. (STV)

(viac)

Diskusia

cicolably

cicolably (hodnotenie, recenzie)

toto je film filmov , fakt a best nie je žiadny dabing ale originál hlášky a kto všetkemu nerozumie tak titulky

aj kvoli tomuto filmu som nezanevrel na našich spoluobčanov, kopa ich su super ludia 

a priznám sa mám aj priatelku , svetlú čokoládku , ktorú by som už za gádžovku nevymenil :D :D :D

lepo

lepo (hodnotenie, recenzie)

Dedo nás uvidí...Piču nás uvidí, je zamračené...No comment

Uživateľ lepo zmazal svoj príspevok.

Babu06ster

Babu06ster (hodnotenie, recenzie)

absolutně dokonalá ulítlá a potrhaná podívaná!!! od začátku do konce - úlet!
.... Ja sam malý Pitbul .... --- terier ---  :oD :oD

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

coudyfox

coudyfox (hodnotenie, recenzie)

Jedna z hodně dobrých komedií. Oceňuji originální a odlišný humor. :-)

fruitbueno

fruitbueno (hodnotenie, recenzie)

Nevlastníte, prosím, nááááhodou někdo titulky k verzi Black.Cat.White.Cat.1998.WS.DVDRip.XviD-iMBT ? Mělo by to být dvojcédéčko.. Děkuji! :-)

Páně

Páně (hodnotenie, recenzie)

Film, který mě dokáže vytáhnout ze špatné nálady velmi zaručeně. Skvělé vtipy + bláznivé,šílené :-) scény. Toto by samo o sobě jistě nestačilo, ale Černá kočka bílý kocour je navíc inteligentním filmem, který dokáže odkázat na přátelství. Kusturica navíc film prodchnul scénami a postavami na které se nezapomíná (Dadan). Pro mne bez otálení 5*

atlee

atlee (hodnotenie, recenzie)

Po Arizonskom sne, v ktorom režijne Kusturica kočíroval aj hviezdu takého kalibru ako Johnny Depp, sa tematicky vracia do prostredia, ktoré mu je bližšie. Musím povedať, že aspoň pre mňa aj zaujímavejšie. Nefalšovaná balkánska cigánska burleska rozpráva príbeh plný podlostí, intríg ale aj temperamentu a bezstarostnosti. Tento guláš je dochutený geniálnou hudobnou kombináciou diel viacerých balkánskych autorov. Teda ani nie tak geniálnou, než skôr geniálne zvolenou. Podčiarkovala horkokrvnosť Balkáncom a zvlášť balkánskym cigánom tak blízku, pomínala divákovi na aký žáner sa to vlastne díva. Jednoduchá chronologicky rozprávaná dejová línia, groteskovito čisté charaktery všetkých postáv, prosté dialógy, plus vynikajúce gagy (šialené vynálezy, prasa jediace trabanta). Jednoduché ingrediencie, ktoré ale tvoria celok, v ktorom sa dá hľadať aj čosi hlbšie. Hrubosť, ktorá by sa dala v niektorých miestach vynechať (scéna s latrínou), môj názor na tento film, zrejme vďaka môjmu silnejšiemu žalúdku, nijako nezmenila. Výsledok bol taký, že po vyše dvoch hodinách dívania sa, som mal chuť aspoň na chvíľu byť takí ako hrdinovia tohto príbehu. Chcel som mať ich bezstarostný flegmatizmus, temperament, vyznávať ich pôžitkársky spôsob života. Chcel som aspoň na chvíľu riadiť sa chorvátskym (aj tí patria medzi Balkáncov ) Nema kuna, nema ništa, nema problema.

docmen

docmen (hodnotenie, recenzie)

bláznivá komedie zaroveň poukazující na život romů v Jugoslávii, prolínají se zde prvky moderního života i staré zvyky, nutno ocenit herecký výkon Berjama Severdžana v roli otce Zara

Motte

Motte (hodnotenie, recenzie)

Krasny film ktery kdyz nechate okouzli a zanecha uskev kdykoli si na nej vzpomenete.

Hopi

Hopi (hodnotenie, recenzie)

Teď to prodávají v Levných knihách, pokud má někdo zájem

conejo

conejo (hodnotenie, recenzie)

jamie: podle mě nejhorší českej dabing, s ním je to taková sračka, že jsem to musela vypnout....záleží ovšem na tom, zda znáš originál...čili věz že v originálním znění to je řeč o ůplně něčem jiném

 (hodnotenie, recenzie)

velmi velmi hezke spracovani filmu a života na balkaně asi nejlepši film ktery sem kdy viděl

stanod

stanod (hodnotenie, recenzie)

Nepochybujem o kvalite ceskeho dabingu (i ked tento film som dabovany zatial nevidel) ale podla mna original bude vzdy len original (i ked polovicu nerozumiem ;o)

bin

bin (hodnotenie, recenzie)

Film, kterým se Kosturica v čechách asi nejvíce proslavil. Díky tomuto filmu jsem začal sledovat celou jeho bibliographii.

Súvisiace novinky

Kusturica rozpoutá revoluci

Kusturica rozpoutá revoluci

09.02.2009

Konkrétně mexickou. Koncem roku totiž začne natáčet biografii psance, pak generála a nakonec guvernéra Pancha Villy. Film nazvaný Seven Friends of Pancho Villa and the Woman With Six Fingers (uf)… (viac)

Reklama

Reklama