Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Axel spokojne žije v New Yorku a veľa času trávi snívaním s otvorenými očami. Keď sa vráti do rodného mestečka v Arizone na svadbu svojho strýka Lea, jeho život sa od základov zmení. Strýko ho zamestná vo svojej firme, predávajúcej cadillaky, a tu sa Axel zoznámi so štyridsiatničkou Elaine. Chlapec je touto exaltovanou, vášnivou a nevypočitateľnou ženou očarený - rovnako aj jej nevlastnou dcérou Grace...V príbehu Axela Backmara, unikajúceho pred realitou do sveta fantázie a snov, zostáva Emir Kusturica verný svojmu charakteristickému magickému štýlu. (STV)

(viac)

Recenzie (358)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Arizonský sen definitívne zaradil Kusturicu medzi režisérov nakrúcajúcich filmy pre iných divákov, ako som ja. Väčšinu zo 141 minút som pociťoval iba nudu a znechutenie, pretože dvaja slávni herci, osudy vyšinutých ľudí a tzv. balkánska poetika ma neoslovili. Vo všeobecnosti nemám rád filmy, ktoré režisér upláca z absurdných situácií, snových pasáží a psychike čudných postáv a od diváka chce, aby sa s tým stotožnil alebo tomu aspoň porozumel. Dokonca nemám ani chuť vyjadrovať sa k obdivným komentárom divákov, ktorí to dokázali. Mne k spokojnosti stačí, keď sa ďalším Kusturicovým filmom vyhnem širokým oblúkom. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Rusi tvrdia, že ak v prvej polovici nejakého filmu skúša herec scénu z filmu Na sever severozápadnou linkou na nečisto, tak v druhej polovici ju akiste zažije na vlastnej koži. Ja a Emir si asi nikdy nebudeme rozumieť. Osobne mi magický realizmus a kadejaké snové pasáže vo filmoch (a ani v knihách) nevadia, lenže musí byť za nimi kvalitný príbeh. Johnny tu bol ale hodný zaľúbenia. 2,5* ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Fantastická hudba, vtipné scény, scenár s hlavnou myšlienkou týkajúcej sa snov, aj keď som si nie celkom istý, či som ju pochopil, lebo si myslím, že mala hovoriť o tom, že človek má snívať a potom tie sny sa snažiť aj prežiť, lebo to dodáva životu krásu, inšpiráciu, motiváciu, dokáže nás zmeniť, dokáže nám pomôcť. Realita však vie byť krutá a nie vždy sa sny naplnia, ale pokúšať sa ich zrealizovať za to stojí, veď život vie byť krásny napriek všetkej jeho krutosti. Ak je to takto, tak som pochopil svoj prvý dokonca dopozeraný, nedokumentárny, kusturicovský film. Nepáčil sa mi ten koniec, ale ten aspoň vypovedá o tom, že nie vždy všetko sa podarí, lebo realita je krutá, taktiež sa mi nepáčili vlastne všetky tie úmrtia, lebo to boli skôr samovraždy. V dobe vojny v Juhoslávii Kusturica točil film, ktorý mal možno dodať aj nádej a pokúsiť sa pochopiť život. Film je veľmi šialený, ale aj zábavný a niekedy je lepšie len tak sa nechať ním unášať, oddychovať, tráviť príjemné chvíle, než hľadať zmysel, ale ak ho nájdete často stojí za to. Tento režisér je pre mňa génius a film s výborne zahranou rolou v hlavnej úlohe s Johnnym Deppom bol podľa mňa nádherný. Dlhý film, ale silný zážitok z oddychového filmu. Veľmi kladné, myslím si, že dva zápory dokážu utvoriť klad. :) Pekné. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Arizona je nádherný kus Země, Faye Dunaway je nestárnoucí dračice, Johnny Depp je pan herec, který už takhle mladý dokázal zahrát absolutně všechno, a Emir Kusturica je režisér, který definuje pojem " na volné noze" lépe než Jim Jarmusch a bratři Coenové dohromady. Dojemný, zábavný a za každých okolností originální zážitek o tom, že sny mají být naplňovány a že vůbec nezáleží na tom, jak bizarně jejich naplňování vypadá. :-) 85% ()

Sawy 

všetky recenzie používateľa

Krásný film,který mě bůhví proč nechytl tak,jak bych si přál.Podobné příběhy miluju,Johnny Depp je skvělý herec a poetika filmu mi rozhodně není cizí.K tomu krásná hudba.Přesto jsem nebyl stoprocentně nadšený.Možná pomůže druhé zhlédnutí,možná ne.Vincent Gallo každopádně skvělý.Ale vůbec se nedivím lidem,kteří mají Arizona Dream jako svou srdcovku.Tenhle film si to stoprocentně zaslouží.Ale ta Pavlína Pořízková?WTF?! 80 % ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (26)

  • Pár týdnů po premiéře byl stažen z prodeje soundtrack kvůli neshodám o autorská práva. Soundtrack se pak objevil zase v roce 2002 a bylo na něm více skladeb. (Tygrys)
  • Pôvodná verzia sa volala „American Dreams“ a trvala až 4 hodiny. Film sa až potom skrátil na 2 hodiny 22 minút a do kín šiel pod názvom Arizona Dream. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (viac)

Kusturica a Depp rozpoutají revoluci

Kusturica a Depp rozpoutají revoluci

07.12.2009

Asi ne filmovou (i když, kdo ví?), pouze mexickou. Tu z počátku 20. století. O tom, že Emir Kusturica připravuje film o legendárním banditovi, revolucionáři a lidovém hrdinovi Pancho Villovi, jsme už… (viac)

Reklama

Reklama