Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (410)

Fr 

všetky recenzie používateľa

„CO JE MÍR S MEČEM NA HRDLE? ŘÍKÁM BOJUJME!... /// Začínáme rok před smrtí Williama Wallace. Skotsko 1304 a Robert Bruce zde započíná svoji cestu k vládě nad Skotským královstvím… Trochu nuda. Bláto, koně, kecy… vražda… kecy… takový ty důležitý, historický… ale tady to jsou hrozný zdržovačky, podpořený třeba dlouhým pícháním (bohužel ne mečem). Takovej History Channel. ¾ hodiny. Pak začnou Angláni vykonávat „spravedlnost“, takže se začnou chovat jako zvířata a kvežíznivý oko je (na chvíli) nasyceno. Následujou další obrázky… prostě tomu chybí drajv skvostnýho vypravěče, navíc Pine to prostě nemá! Když se konečně rozhodnou skoncovat s rytířstvím (jako chovat se fér), nadchází čas pro vztah otce a syna v rodině Edwardů (jako těch králů). Ty vole, tady se toho nakecá… Finální bitva, to je taková sekanice, která doplácí na rozpočet. Mackenzie zklamal a Netflix nepřekvapil. Hodně událostí vtěsnanejch do malýho prostoru, takže to není ani dostatečně historický ani krvavý. Pár nechutností, který zaútočí na emoce to nezachrání, jen pozastaví úpadek do absolutní letargie. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Rád POSLOUCHÁM ty příběhy „o cti“. 3.) Vím, kdo byl William Wallace. 4.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Súcit nie je slabosť.“ Na Statočnom srdci som bol ako 14-ročný s mamou v kine a som rád, že som sa po 23. rokoch dočkal pokračovania, hoci by som vzhľadom na koniec „jednotky“ logicky nikdy vznik sequelu neočakával. Nuž ale stalo sa. Statočné srdce vynikalo charizmatickým hlavným hrdinom, vskutku ukážkovou zostavou príšerných záporných kreatúr, krásnymi škótsko-anglickými exteriérmi a interiérmi a brutálnymi masovými bitkami. No a „dvojka“ je v podstate... to isté. Ale s tým, že Chris Pine mi pripadal sympatickejší a uveriteľnejší, Gibsonovi som proste 30-ročného škótskeho týpka neveril. Pine hrá na druhej strane oveľa umiernenejšiu postavu (v Statočnom srdci ho stelesnil Angus Macfadyen), ale paradoxne možno aj preto sa mi jeho rozvážny prístup páčil viac, než divošský Gibsonov. A dočkáte sa najlepšieho Gibsonovho camea v jeho kariére. ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Předskokan k Braveheart, který paradoxně vypráví příběh po něm. Pine je zajímavá volba pro středověkého hlavního hrdinu a nutno říct, že k Robertu Brucovi pasuje docela zdatně, ač to zprvu nevypadá. Nedostatečnou práci se scénářem a absenci silných emocí Mackenzie nahrazuje uhlazenou středověkou řezničinou par excellance, sice ne úplně dostatečně, ale v rámci žánru určitě nadstandart. Samozřejmě epikou, romantickou linkou ani režijní virtuozitou se to na Gibsona nechytá ani z rychlíku. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pekný historický kúsok, ale ako pokračovanie Statočného srdca ostáva za ním veľmi ďaleko. Nemá tu charizmu hercov, nemá to hrdinstvo, chýba ten nádych romantična a chýba aj pekná princezná :) Namiesto toho vsadil na veľa stredovekej krvi, to k tomu neodmysliteľne patrí, ale to neustále vraždenie sa navzájom je tu také účelové, nedáva to tomu príbehu taký šmrnc, ako to dokázal Mel Gibson. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Dalo by sa povedať, že je to volne pokračovanie Statočného srdca a to ma v celku teší, pretože po smrti Williama Wallacea sa udialo ešte dosť vecí. Už koniec statočného srdca naznačoval, že sa Robert Bruce postavil na odpor anglickému kráľovi, no a toto je vlastne ten príbeh. Režisér a scenárista David Mackenzie nám naservíroval drsne prostredie Anglicka, kde meče, krv a blato majú svoje miesto. A to je veľké plus. Nechýbajú odseknuté ruky, roztrhané brucha, rozštvrtený Wallace po kútoch anglická, či prepichnuté alebo nabodnuté kone, ale nič tu nieje len tak pre efekt, všetko spadá do príbehu, ma tu svoje miesto a práve aj touto brutalitou si Outlaw King buduje drsnú a zaujímavú atmosféru, ktorá upúta. Začiatok filmu bol trochu mätúci pre mňa, dosť sa vysvetľovalo a nevedel som presne o čo kráča, no ako sa film rozbehne vám to všetko začne zapadať do seba. Verím, že na druhý krát už to bude ono. Čo sa týka hercov, tak Chris Pine ako Robert Bruce nieje zlý, ale jeho postava mi prišla trošku nevýrazná, čo je menšie mínus. Inak povedané nemal som s ním chuť vyraziť do boja, tak ako s Gibsonom. Viac ma zaujal v roli sira Jamesa Douglasa Aaron Taylor-Johnson, ktorého som na prvý pohlaď ani nespoznal. Čo sa týka technickej stránky, tak je to lahôdka pozerať, výprava, kostýmy, hrady, dobová atmosféra je zvládnutá na jedničku. Kamera tiež oku polahodi hlavne úvodným dlhým záberom, ale aj v akciách je priehľadná, no taká hudba by mohla byť aj výraznejšia. Outlaw King sa nedá porovnať s Gibsonovým srdcom, zatiaľ čo tu sa stava na odpor škótsky ľud na čele s Robertom Bruceom proti anglickému kráľovi a je to výrazne drsná zaležitosť, tak statočne srdce ide viac cez emócie a pomstu milovanej ženy. Každopádne oba filmy sú výborne a zatiaľ čo jeden je dnes už klasika, druhý je viac ako príjemným volným pokračovaním. 85% - 4* ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (13)

  • Iba 4 kamery boli dostačujúce na natočenie celého filmu. (MikaelSVK)
  • Prvních devět minut filmu je natočeno jedním záběrem beze střihu. (freelex)

Súvisiace novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (viac)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (viac)

Reklama

Reklama