Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezamestnaný inžinier Stanley Hill (John Travolta) sa stal svedkom vraždy svojej manželky Vivian (Rebecca De Mornay), ktorú napadol gang násilníkov v podzemných garážach. Sužovaný vinou, že nedokázal zachrániť ženu, ktorú miloval, sa Stanleymu stále vracia obraz Vivian umierajúcej v jeho náručí. Keď nie sú detektív Gilmore (Sam Trammell) a ďalší skorumpovaní policajti schopní dostať vrahov pred súd, obráti sa Stanley na svojho starého priateľa Dennisa (Christopher Meloni) a rozhodne sa vziať veci do vlastných rúk. Na ceste pomsty Stanley odhalí sprisahanie, ktoré vedie do horných radov vlády. Tí si čoskoro uvedomia, že Stanley a Dennis sú oveľa nebezpečnejší, ako si mysleli ... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (117)

tron 

všetky recenzie používateľa

Prvý film Chucka Russella po 14. rokoch (!). Nechtiac vtipné béčko, v ktorom 62-ročný Travolta vyzerá ako umelohmotná bábika s nastrelenými vlasmi, odfláknutou plastikou a detskou vodnou pištoľou v ruke. Je možné, že jeho dávne fanynky, ktoré chodili do kina na Horúčku sobotňajšej noci a Pomádu, uznanlivo prikývnu, že vyzerá na svoj vek fantasticky. No ja som zo sledovania jeho výkonu (resp. prítomnosti ako takej) mal závažné psychické problémy. V istom zvrhlom ponímaní sa to však dá označiť za plus. Rovnako  je ním drsňák Christopher Meloni, dodávajúci triviálnemu deju zábavu, charizmu, cynizmus, nadhľad a dobrú akciu – čiže všetko, čo film v scénach bez neho neobsahuje (a takých je bohužiaľ veľmi veľa). Inak je výsledok skutočne strašný. Vrátane scenára, ktorý svojou hlúposťou berie dych (drogovému bossovi dvaja týpkovia odbachnú zamestnanca, má ich nahratých na kamere, má pod palcom detektíva a žiada od neho vyriešenie situácie, ale video mu neukáže a iné perly). Najviac ma ale sklamala rutinná, béčkarsko-céčkarská réžia kedysi nádejného Chucka Russella. ()

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu si pomoct, ale Travolta s vlasy a tím svým obličejem osvíceného vesnického idiota mě tentokrát prostě bavil. Možná ne tak, jak tvůrci zamýšleli, ale jakmile se loktem proboural do zadní stěny šatníku, vytáhl odtamtud čističský kufřík, povolal kámoše a začalo být jasné, že ti zlí jako obvykle naštvali nesprávného chlapíka, užil jsem si přehledně nasnímané akční scény a zároveň trochu žasl, u jakého typu filmů skončil A. Sekula. ()

Reklama

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Ja vlastne ani neviem, čo k tomuto napísať. Veď to už nie je ani do počtu. Mne ani nevadí, že je to tá najhoršia zbierka klišé, ako že je to tak odfláknuté. Jedna vec je, že Chuck Russell, kedysi schopný režisér, sa bohvieodkiaľ zjavil po 14 rokoch len preto, aby si strihol priemernú kopírku priemerných akčňákov. Asi si potreboval osviežiť základy. Druhá, ale, že si ani nikto ďalší (okrem výborného Meloniho) nedal tú námahu urobiť z toho aspoň ako-tak kvalitný priemer. Keby som nikdy nevidel žiadny film s týmto námetom, hádam by ma to tak nenasralo, pretože objektívne to, pravdaže, nie je horšie ako flákoty iných, v 90. rokoch vychytených hviezd, ktoré už dávno netvoria dejiny populárneho filmu a evidentne potrebujú iba na kaderníka. Ale kto tieto prepadáky platí, to mi aj tak nejde do hlavy. Spoliehajú sa na to, že je niekto zvedavý na Travoltu ? ___ Inak by som viac ocenil, ak by šlo o ten variant, čo si vyskúšal už aj Johnov kamoš Bruce v remaku DEATH WISH a nie ten, čo nasleduje JOHNA WICKA a iných "špecialistov", čo kvôli láske (po)zabudli na svoju minulosť. Navyše Travolta, ktorého som nikdy nemal rád, je tu už fakt zúfalý (na rozdiel od výborného parťáka Ch. Meloniho, ktorý ho totálne strčí do vrecka v každom momente, čo sa zjaví na obrazovke) a vyzerá hrozne. Hoci tu viacerí spomínajú vizáž Terminátora, mne Travolta so zakrvácaným ksichtom evokuje skôr masku Michaela Myersa. Na mieste tých zloduchov by som utiekol hneď na začiatku. Na mieste producentov tiež. ()

Shitonit 

všetky recenzie používateľa

Noo,, film to špatnej není. Sic působí dost lacině, povrchně, ale koukat se na to dá. Travoltovi asi došly prachy, páč si nechal vytahat hubu a oči, vypadá jak něco mezi Donaldem a Micky Mousem!! a hraje tam asi parodii sám na sebe. Chvílema se mi zdálo, že to s ním fakt sekne. Děj: Drsoň se s jiným drsoněm nasere, a bez ohledu na přesilu a drsnost jiných drsňáků, v zápalu spravedlivosti, vymydlí celý to drsně drsný pseudoměsto. Co zákon nedokázal po řadu let, Micky Mouse Travič pořešil za 92 minut. Fakt borec. Konec je takovej, že ho rozstřílí komando poldů totálně na hadry, picne si fakt každej, no neva, protože se asi 5 vteřin poté Micky Mouse probudí v pohodě ve špitále, vodkrágluje posledního zkorumpovanýho zmrda, a nechá se odvézt do lázní na zotavení, nebo co. To už asi prachy zase má, páč maj Drsoňové na závěr pronajatýho tryskáče. Nebo co. Nebo jak? Jak to vůbec může někdo točit? ()

Zevon 

všetky recenzie používateľa

Pane jo, já bych nikdy neřek, že si Joník vybere tak krásné tupé. Nebo že by místo lepidla použil nějakou spešl metodu implantace? To měli u dermatologa asi ten den narváno, že museli použít silonky z nějaké barbíny či co. No, nebudu škaredý a předhazovat jeho kosmetické nedostatky, o tom to asi není. Nechci se tady zbytečně křenit, ale ten film mi sedl přesně jak ten fešný homo příčes. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčalo sa v Columbuse v štáte Ohio. (beso74)
  • Jednú z úloh si mal zahrať aj Nicolas Cage. Od natáčania však nakoniec odstúpil kvôli neustále sa posúvajúcemu termínu natáčania. (beso74)

Reklama

Reklama