Reklama

Reklama

V zajatí démonov 3: Prinútil ma k tomu Diabol

  • Česko V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (viac)
Trailer 3

Warrenovci, známi vyšetrovatelia paranormálnych javov, budú v najnovšom filme známej hororovej série čeliť jednej z najdesivejších záhad vo svojej kariére! Horor V zajatí démonov 3: Prinútil ma k tomu diabol prinesie na plátna kín prípad, v ktorom bola prvýkrát v americkej histórii použitá posadnutosť diablom pri obhajobe zločinu... (Continental film)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (388)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Statočný neznamená, že sa nebojíš.“ Tretie V zajatí démonov a do tretice mám zase ten istý pocit, ako po minulé dva razy – že som svojím spôsobom nevďačný. Nadávam na béčka, hromžím na céčka, vyjadrujem hlbokú nespokojnosť, ak niekto mieša horor s humorom... Ale keď sa objaví čistý, vážny a dobre natočený a zahratý áčkarský horor, neviem mu dať viac, ako 3*. Problém je v tom, že je síce pekné, že sa herci snažia a ich postavy nie sú zle napísané (na tejto sérii je veľmi fajn práve ten ich silný manželský vzťah, ktorý prekoná nejednu doslova pekelnú prekážku), ale zároveň to nie je niečo, čo by strhlo. Rovnako tak strašiace scény sú síce poctivé a mäsité, ale v podstate je to jedno veľké klišé. A pravdupovediac tie skoro dvojhodinové (niekedy aj viac) stopáže sérii tiež nepomáhajú. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Zaklínač (Zaklínadlo): Diabol ma k tomu prinútil”, aby som sa (znovu) pozeral na ďalší hollywoodsky nepodarok, akých sa v podstate v poslednom čase vyrojilo z úla vskutku neúrekom, a to ani nehovoriac o tých tzv. perfektných "pseudo - hororoch" , ktoré väčšinou bývajú spracované na jedno kopyto, pričom tentokrát som mal ešte aj pokazenú prílohu, spočívajúcu v totálnom chaose, ktorú mi bohužiaľ naservíroval nie príliš svedomitý (béčkový) režisér Michael "Mike" Chaves, čo zrejme vôbec nie je takým čávom, na akého sa doteraz hral ! Vyčerpal sa hneď v samotnom úvode, keď som sa tiež i ja prizeral na posadnutého 11-ročného chlapca Davida Glatzela, z ktorého sa snažili všetci prítomní vyhnať diabla, aby následne túto "štafetu" podal i nasledujúcemu pánovi na holenie, t. j. Arneovi Cheyenneovi Johnsonovi, na motívy ktorého sa filmári rozhodli nakrútiť túto zmes samej absurdity, na akú by neskočil ani človek, čo má o koliesko menej ?! Možno v skutočnosti to mohlo byť o čosi zaujímavejšie, ako povedzme vo filmovom prevedení, kde si slávni manželia Warrenovci nevedeli dať rady ani sami so sebou ? Nakoniec mám reálny pocit, že prvú hviezdičku som udelil za "božskú" Veru Farmigovú, a tú druhú za špičkové, záverečné titulky, ktoré mi naháňali oveľa väčšiu hrôzu, než celý, predošlý snímok dohromady ! Scenárista David Leslie Johnson-McGoldrick, by s naprosto odretými ušami napokon obstál, teda čo sa týka jeho predchádzajúcich filmových príspevkov, ale ani to vonkoncom neznamená, že by si producent James Wan dokázal ustrážiť film ako celok, ktorý v sebe skrýva toľko nedostatkov, že to ani nedokážem spočítať... Podotýkam, že je na prvý pohľad veľmi pozerateľným, ale akonáhle sa trochu viac hĺbkovo ponoríte do scenára, tak už to také optimistické asi nebude. Čakal som trochu viacej, než sa mi dostalo, no treba si začať zvykať na to, že budem bývať často sklamaný, ako som sa zase škaredo opálil, pritom súčasne treba mať prehľad o tom, v akom štádiu sa kinematografia vlastne nachádza, však, dobre vravím ? ()

Reklama

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Tohle byla tak neskutečně debilní nálož, že jsem u toho málem 16x usnul. Pro pána boha nechte už tyhle duchařské horory napokoji, obzvláště pak Conjuring, protože tady se násilně ždíme motiv, který byl znásilněn a přeždímán už tolikrát, že by se člověk nedopočítal. Conjuring 3 je řekl bych “different story, same shit”, protože kulisy a detaily jsou trochu pozměněné, ale základní kostra je pořád to samé dokola, bez jakékoli inovace. Herecky mdlé (Farmiga vypadá na 70:D), příběhově katastrofální a nezáživné, atmosféra 0, jump scares taky 0 (!!!!!????) a ačkoliv mě ze začátku těšilo, že jde o “tak trochu jiného ducha” a kamera se neomezuje jen na jednu rodinu v jednom domě, časem mi tohle detektivní vyšetřování, obhajování démonické posedlosti před soudem a v závěru tak trochu home invasion začlo lézt neskutečně na nervy a objektivně můžu říct, že to je velmi špatný film. Pokud tohle diváci vyhajpujou do červených hvězdiček, tak už je to jen důkaz, že česká divácká nenáročnost nezná hranic… ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Bez Wana už to prostě není ono. Ne že by to bylo špatné, ale něco tomu chybí. Tentokrát se posouváme do 80. let a řeší se případ prokletí. Satanistická sekta nutí místní mladé lidi dělat šílené věci. Manželé Warrenovi jsou opět povoláni, aby pomohli i přes riziko vlastního života a svých blízkých. Po nějakém tom pátrání se nakonec objeví viník, a pak už jen stačí tuto čarodějnici porazit. Lekačky tu už moc nefungují, ale atmosféra je ok. Určitě je to nejslabší snímek celé série. "Slíbila jsi ďáblovi duši a ten bez ní do pekla neodejde." ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Z malého chlapce šup na staršího hošana, který ovlivněný silami démona vraždí. Manželé Warrenovi se tak jako vyšetřovatelé paranormálních jevů pokoušejí pomoci v případě vraždy, kdy obhajoba je založená na tvrzení, že vraha posedl ďábel. Důstojný třetí díl, který nabízí řadu silných momentů i dost hluchých míst. James Wan se stáhl do pozice producenta, logika haprovala v předchozích dvou dílech i jemu, každopádně znovu si s kolegy pohlídal kameru, práci s prostředím i intenzivní dlouhé scény. Ke stropu neskáču, přesto znovu solidní démonický cirkus. Hromotluk z márnice fajn, stejně jako exorcistní úvod. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (24)

  • Príbeh tohto filmu je opísaný v knihe "The Devil in Connecticut" (1983). (Pat.Ko)
  • Film se odehrává v roce 1981. (ČSFD)
  • Lorraine Warren, ktorú hrá Vera Farmiga vo filmoch tejto série, zomrela prirodzenou smrťou vo veku 92 rokov 18. apríla 2019. Bola hlavnou konzultantkou všetkých projektov. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (viac)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (viac)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (viac)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (viac)

Reklama

Reklama