Reklama

Reklama

V zajatí snehu

  • Česko V zajetí sněhu (viac)
Trailer

Kedysi slávny hokejista Eric LeMarque prežíva ťažké a neúspešné obdobie, je osamelý, nezamestnaný a čaká ho súd. Vyrazí do hôr so snowboardom, pod vplyvom drog brázdi nebezpečné svahy a nedrží sa vyznačených zjazdoviek. Vôbec mu nevadí, že začína snežiť a viditeľnosť sa zhoršuje. V silnej snehovej búrke sa stratí v neznámom teréne. Čaká ho osem dní čistého zúfalstva v zmrznutej divočine, s vybitým mobilom a bez vyhliadok na záchranu. Nik totiž nevie, kam sa vybral, nikto na neho nečaká, nikomu nechýba. Na vlastnej koži tak spozná, aké to je bojovať o holé prežitie. Alebo že by predsa len niekomu ešte na ňom záležalo? (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (66)

Pavel82 

všetky recenzie používateľa

Já mám pro tyhle survival one man show velkou slabost, takže pokud to není Váš šálek, jednu hvězdu si uberte. Podobnost s pro mě bezchybnými 127 hodinami byla prohloubena několika záběry, nutkáním ke vzpomínkám na rodinu a poznámkou "Always do". Josh to odehrál dobře, ale nebylo to tak silné jak bych si přál. Chyběla pořádná hudba, zajímavější kamera, poutavější flashbacky, možná nějaká akčnější sekvence s vlky, nebo jinými mazlíčky. I když toho bylo dost třeba ve Frozen nebo v Canyonu. Scéna s ochutnáváním vlastního těla byla tou třešničkou, která přehoupla misky vah ke čtyřem. I když bych opět mohl namítnout, že se tak trošku vykrádá Přežít. Ale inspirace konkurencí je přeci stará, jako konkurence sama. A těchle filmů prostě není nikdy dost, i když už bylo zřejmě všechno jednou řečeno. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nudnejší zápas o život asi ani nenatočili. Pritom tu hlavný hrdina zažije všetko - od prenasledovanie zúrivými vlkmi, topenia sa v jazere, až po nahý posed niekde pri skale, keď je mínus 15 stupňov. Flashbacky do minulosti boli v tomto filme rušivé, lepší by bol priamočiarejší dej. Ani 10 percent z filmu asi nebolo skutočných, pretože tak ako Hartnett sa človek nechová. Porovnanie so 127 hodinami je žánrovo iste na mieste, ale každého musí hneď na prvý pohľad zaraziť ten obrovský rozdiel v spracovaní. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

True-based film o človekovi, ktorý dostal od života druhú šancu. Boj Erika s horou a so zasneženou prírodou je zachytený na dostatočnej úrovni. J. Harnett hrá ako len môže. Trošku mi vadí, že nedostal viac priestoru „druhý“ Erikov život. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Prvé faux pas je obsadenie Hartnetta do hlavnej úlohy chalana, ktorý mal byť minimálne o 10 rokov mladší, tomu zodpovedá aj to, že jeho matku hrá o 10 rokov staršia Mira Sorvino. Filmy podľa skutočných udalostí mám rád, zvyčajne sú napínavejšie ako tie vymyslené, no tu bolo toho napätia minimum. S hlavným hrdinom som príliš nesympatizoval, ani mu nedržal palce, veď bolo od začiatku jasné, ako to dopadne a celé to vyzeralo, ako by si chcel niekto natočiť svojho Revenanta, ale za prvé nemal peniaze, poriadnych hercov ani príbeh a tak to dopadlo podpriemerne. ()

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Je až neuvěřitelné že to přežil, je pravda že za svůj špatný život si zasloužil trest možná až moc velký, ale dostal druhou šanci, nepříjemné vzpomínky mu dávali sílu bojovat rozhodně zajímavý film, bohužel málo drama akce či něčeho většího co by se dělo aby jste vyloženě zadrželi dech. Josh celkem slušně zahrál. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (2)

  • Jedná se o první natočený film v rozlišení 6K. (Pajkenzi)
  • Natáčení probíhalo ve státě Utah (USA). (griph)

Reklama

Reklama