Reklama

Reklama

Tvoja koža, taká jemná

(festivalový názov)
  • Česko Hladká kůže (festivalový názov) (viac)
Trailer 1
Kanada / Švajčiarsko / Francúzsko, 2017, 94 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Je ľahké smiať sa z kulturistov a predstavovať si ich ako hrubých barbarov, ktorí sa zaujímajú iba o veľkosť a symetriu svojich svalov. Denis Côté ich však vo svojom najnovšom filme zobrazuje ako jemných ľudí, ktorých k ich koníčku muselo niečo priviesť. Čo to bolo, sa nikdy nedozvieme. Côté sleduje šiestich kulturistov a, áno, zobrazuje ich, ako keby sa všetko v ich živote točilo iba okolo ich tiel, ako keby nemali žiaden ďalší život. Nevieme, čím si prešli, alebo čím sa živia. No uvedomujeme si, že niečo z ich príbehov je nevyslovené – napríklad keď vidíme jedného z nich plakať. Côtého pohľad prináša fascináciu, no zároveň civilnosť. (IFF Bratislava)

(viac)

Recenzie (7)

Rominator 

všetky recenzie používateľa

V tomto filmovém dokumentu je představena šestice mužů, kteří se za pomocí činek rozhodli radikálně transformovat svoji postavu. Určitě by se to dalo natočit zajímavěji, protože tomu prostě něco chybí a divák si po zhlédnutí skoro vůbec nic neodnese. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

90 minút trvajúca akási esej o niekoľkých kulturistoch v Kanade. Raňajkujú, posilujú, nechávajú sa fotiť, súťažia, rozprávajú sa s manželkami či priateľkami a niektorí sa hrajú s deckami. Áno, príliš sa toho o nich nedozvieme, pretože na kameru nerozprávajú a režisér sa ich nič nepýta. Necháva prehovárať obraz. Film má vďaka týmto opakujúcim sa činnostiam a viacerým postavám rytmus, určitej monotónnosti sa ale Cote nevyhol. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Dokument ukazuje šest svalovců od kulturistů přes zápasníka až po strongmana. Většinou v detailních záběrech pěkně z blízka. Vidíme tu posilovny, diety, masáže, focení, soutěže a další běžné události jejich životů. Zní tu francouzština i angličtina, jeden z aktérů je muslim a další Asiat – myslím, že by z Côtého měli radost i v Hollywoodu. Chvílemi to celé vypadá záměrně směšně, přesto se autor protagonistům nevysmívá (70%). ()

Biopler 

všetky recenzie používateľa

Chlapi došli ukázať svaly, niektorí riadni sypači, a to bolo tak všetko. Ich civilný život je nezaujímavý. Zaujímavosťou je, že sa v snímke na konci všetci stretli. Čudný dokument, navyše s minimom slov. ()

Yuri69 

všetky recenzie používateľa

Obrovsky promarněná šance. Stoprocentní observační forma naprosto znemožnila "vytěžit" protagonisty. Jen cílenými otázkami objasnit např. jednotlivé procedůry, skladbu dne, stravu, historii jednotlivých postav, atd. Škoda. ()

Reklama

Reklama