Reklama

Reklama

Série(3) / Epizódy(36)

Lidský vězeň se ve vesmíru seznámí s miloučkým mimozemšťanem, který dokáže zničit planetu, a vydá se na mezihvězdné dobrodružství za záchranu světa. (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (18)

Série 1 (2018) (S01) 

V priebehu serie som bol viackrát rozhodnutý to zabaliť ale dopozeral som a vďaka impozantnému finále hodnotením hviezdičkou naviac, aj keď priemer jednotlivych epizód je určite nižší. Ten záver bol skrátka vynikajúci a tak nejako som zabudol na otravného Garyho a HUEa, iritujúcu Quinn či miestami trápneho Kevina, pretože nakoniec sa všetko zlé dalo odpustiť. Ešte nikdy mi tak nechybal dabing ako tentokrát, pretože čítať titulky sa mi pri prestrelkách a všetkych tých ulomkoch vo vesmíre priliš nechcelo a do 7 epizódy mi bol sympatický aspoň Avocado a Mooncake, potom už nik. A v poslednej odrazu všetci. Za záver, ale iba zaňho zhovievavé 3*. ()

Kapitola druhá (2018) (S01E02) 

Pár vtipných momentov sa nájde, napríklad keď Gary spomína ako si na lodi zabudol ruku, ale rovnako tak ako rvá časť ma to oslovilo doslova okrajovo. ()

Kapitola třetí (2018) (S01E03) 

Tak na toto som už asi pristarý. Aréna ešte ako tak ušla, ale vraždiace sušienky. Pradu povediac ale neviem, či je viac iritujúci Gary, Quinn alebo hlas počítača, ktorý ovláda loď HUE. Čo už, keď som to začal tak to asi aj dorazím, ale naozaj žáner úplne mimo moju oblasť záujmu, a tá je, čo sa filmov a kníh týka veľmi obšírna. ()

Kapitola čtvrtá (2018) (S01E04) 

Pre mňa bola práve táto epizóda doteraz najlepšia práva vďaka Garyho flashbackom, na druhej strane ako si Quinn nevie zapamätať Garyho meno alebo ako si naňho spomenie až na konci epizódy je viac ako trápne. ()

Kapitola pátá (2018) (S01E05) 

Planéta, na ktorej sa dej odohráva je po vizuálnej stránke nádherná, avšak dej je zaujímavý už podstatne menej. ()

Kapitola devátá (2018) (S01E09) 

Hudba je skvelá to sa musí nechať, ale scifi žáner je pre mňa skôr niečo ako Brazil či známe Klaatu barada nikto z pôvodného Dňa, keď sa zastavila Zem ako animovaný Gary. Možno pred 10 rokmi by som to vnimal inak, teraz prevlada sklamanie a druhú seriu asi ani nebudem skúšať. ()

Kapitola desátá (2018) (S01E10) 

Vravel som si že prvú seriu asi nedokončím, ale toto finále mi vyrazilo dych. Pretože keď Gary prestane byť otravný idiot, keď sa rozlúčite s Kevinom a keď Quinn zavrie "dvere" tak prepáčite všetky trápne momenty v doterajšom priebehu.Neľutujem, že som vydržal. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Množstvo postáv, pomerne často nezáživný dej a koniec ktorý zaručuje iba to, že tretia série je na ceste. Občas vtipný, ale prevažne nudný dej ma rozhodne nenadchol tak, aby som sa ďalšej série nevedel dočkať ako tomu je pri iných seriáloch. Na druhej strane Netflix rozhodne ponúkol aj podstatne horšie výtvory ako bol tento, ale animovaný scifi seriál nie je zrovna mojim najobľúbenejším žánrom a tak sám som zvedavý, čo ponúkne tretia séria a či si ju vôbec pozriem. ()

Závod v mlhovině Toro (2019) (S02E01) 

Gary sa stretne so starými priateľmi a spolu sa zúčastnia pretekov Torro Regatta na konci ktorých sa dozvie, ako by mohol oslobodiť Quinn. ()

Šťastné místo (2019) (S02E02) 

Gary a priatelia objavia "šťastné miesto", ktoré rozhodne nie je šťastné a všetko je iba ilúzia...druhá séria sa opäť rozbieha trochu pomalším tempom a ako zisťujem, tento seriál ozaj nie je pre mňa najšťastnejšou voľbou, ale keď som ho už začal pozerať tak to dokončím. Možno. ()

Arachnité (2019) (S02E06) 

Opäť sa dozvieme niečo o pôvode Mooncake, čo je trochu v rozpore s prvou sériou, ale dajme tomu. Grafika westernového mestečka v štýle hry Borderlands 2 pekná, ale príbeh je trochu o ničom, scénka s opakovanými pozdravmi bola vyslovene trápna. ()

Vzpomínky (2019) (S02E08) 

Gary objaví spôsob, ako by mohol priviesť Avocata späť - ale za akú cenu? Zatiaľ najlepší diel druhej série, v podstate prvý v ktorom sa objavili aj emócie a diváka vtiahol do deja. Ostáva dúfať, že v nasledujúcich epizódach na to tvorcovia dokážu nadviazať. ()

Čím jsi blíž… (2019) (S02E09) 

Gary zachytí volanie od Quinn, Cato sa pokúša zblížiť s Avocatom, ktorý si na nič nespomína a Tribor má rande...Nevyužitý potenciál opätovného príchodu Avocata, Gary sa priblíži ku Quinn aby nakoniec Cato pochopil, že mu viac záleží na Garym ako na vlastnom otcovi. Možno to mala byť jedna z ústredných dejových línii, ale v každom prípade určite nie v prípade, že 5 sekúnd potom čo si Avocato na syna spomenie ho ovládne temná sila.Škoda zbabraného návratu Avocata. ()

Ztracený špion (2019) (S02E10) 

Cato sa snaží so stratou Avocata vyrovnať tak že opustí Garyho posádku a Clarence sa snaží získať sobášom majetok. Garyho matka sa ocitne v zajatí...Dozvieme sa čosi viac o Garyho minulosti a najmä o vzťahu medzi jeho rodičmi a Clarencov sobáš celkom pobaví. Animácia v niektorých momentoch nápadne pripomína seriál Rozčarovanie. ()

Past (2019) (S02E11) 

Clarence uzavrie dohodu s Garyho mamou a HUE a Mooncake sa vyberú do mesta....Tak Garyho mame sa podarilo získať všetky kľúče ale opäť to bol pomerne nezáživný diel. Ak si človek k seriálu nevybuduje hlbší vzťah väčšina epizód ho nudí. ()

Sestup do temnoty (2019) (S02E12) 

Garymu sa podarí zistiť polohu dimenzných kľúčov a tak sa ich rozhodne získať. Počas boja sa však ocitne pred zložitou voľbou...Predsa len o niečo zaujímavejšia scéna, ktorá približuje dej ku koncu, ale ako tvorcov poznám, skončí to tak, že nám opäť ponúknu minimálne desať trápnych a dve dobré epizódy aj v tretej sérii. ()

Šestý klíč (2019) (S02E13) 

Gary sa od titána Bola dozvie, že okrem 5 kľúčov dimenzie bude potrebovať ešte niečo, aby otvoril cestu do Final space...záver celkom dobrý, ale ďalšiu sériu už asi nezvládnem, pretože 2 vydarené epizódy z 13 ma zrejme nepresvedčia k tomu, aby som v sledovaní seriálu pokračoval. Ale ako sa zvykne hovoriť, nikdy nehovor nikdy. ()

Ďáblovo doupě (2021) (S03E13) 

Pripájam sa k názoru že seriál tu mohol skončiť...je pravdou že autori dostali možnosť pokračovať v ďalšej sérii s 13 epizódami, som však toho názoru že dôstojný prelet a šťastný koniec by nebol zlým rozhodnutím. Či sa odhodlám aj k ďalšej sezóne je naozaj otázne. Snáď keď bude definitívne tou poslednou. ()

Reklama

Reklama