Reklama

Reklama

Valerian a mesto tisícich planét

  • Česko Valerian a město tisíce planet (viac)
Trailer 10

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) sú špeciálni vládni agenti v ľudských teritóriách, ktorí kontrolujú dodržiavanie poriadku naprieč svetom. Valerián sa však nechá uniesť viac než profesionálnym prístupom ku svojej kolegyni a to túžbou po romániku. Laureline poznajúc jeho „pestrú" minulosť a uznávajúc tradičné hodnoty ho odmieta. Na základe rozkazu veliteľa (Clive Owen) sú odvelení na misiu do dych berúceho medzi galaktického mesta Alfa. Alfa je rozpínajúca sa metropola, ovplyvnená tisíckami rôznych špecifík zo všetkých štyroch strán sveta. 17 miliónov obyvateľov Alfy prispieva svojim talentom, umom, technológiami k dobru pre všetkých. Nanešťastie, nie každý z Alfy uznáva tie isté hodnoty, v skutočnosti neviditeľné sily tvrdo pracujú na tom, aby dostali ľudstvo do veľkého nebezpečenstva. (Magic Box)

(viac)

Videá (23)

Trailer 10

Recenzie (860)

lamps 

všetky recenzie používateľa

Valerian nádherně dokazuje, že Besson je špičkový řemeslník, který umí pracovat s efekty stejně dobře jako James Cameron, ale bohužel jen průměrný vypravěč. Nebo spíše tvůrce, který se chce zavděčit všem a je příliš zahleděný do vlastního výtvoru - jak jinak vysvětlit, že tak jednoduchý děj je roztažen na 130 minut a místo toho, aby rejža zapracoval na vedlejších postavách a vytvořil celistvou strukturu, scénář se opakovaně plácá ve slepých uličkách a nechává nás poznat jen dva titulní hrdiny. Naštěstí to ale všechno vypadá prostě úchvatně, promyšlenost jednotlivých prostředí je snad bohatší než u jakýchkoli SW, některé scény jsou opravdu epické a všemu překvapivě vévodí uhrančivá Cara Delevingne, která srší charismatem a nemusím vysvětlovat, jak obtížně by se mi po jejím boku hrálo v nějaké upnuté kombinéze nebo nedejbože jenom v trenkách (v tomhle ohledu je třeba obdivovat i jinak tradičně nevýrazného DeHaana). Opravdu bych to chtěl vidět od Camerona, který by dodal drama, více epiky a možná i Arnolda... Cameo Rihanny skvělé, byť pro příběh (stejně jako mnoho dalších prvků) naprosto nepodstatné... 65% ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Nudil som sa prakticky od začiatku, od polovice to už bolo len utrpenie a pri neznesiteľne naťahovanom závere som sa chcel zabiť. Ale vydržal som, nikdy v živote som z kina neodišiel pred koncom filmu. Škoda, lebo Bessona som kedysi ohromne žral a dúfal som, že tento film bude jeho triumfálny comeback. Kdeže. Scenár je zlátanina, ktorá nedáva príliš zmysel a absolútne v ňom nefunguje snaha o nadhľad či humor, nedajbože o nejakú myšlienku s odkazmi na súčasnú geopolitiku. Réžia? Meh. Bessonove ťahy sú tam viditeľné, ale celé to nemá tempo, šmrnc, drive, ani akcia nestrhne, je to celkom bez iskry. Čo zostáva? Dokonalé triky, bez preháňania na úrovni Avatara, ale čo z toho, keď ten film nemá nejaký zaujímavý vizuálny štýl, svoju tvár, všetko sme už videli v iných filmoch (vrátane Piateho elementu, ktorý je vedľa tohto nepodarku stále geniálne zábavný úlet). No a Desplatova hudba, tá je super ako vždy, ale tú si viac vychutnám pri samostatnom počúvaní. ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že jsme tomu všichni přes veškeré nadšení, energii a dechberoucí výpravu ochotni odpustit absenci fyzikálních zákonů, technického fundamentu, logiky. Ovšem odpustit provařený příběh plný nudného odkrývání skládanky a předvídatelného finále - to už je moc. Takže pokud pomineme příběhovou vatu, zbyde cca 50 procent celku, tedy fantasticky vypadající filmařiny plné vtipných scének (Rihanna neskutečná), Bessonovy vyjmečné představivosti fikčních světů a parádní chemie ústřední dvojice, kde sexy Delevingne válcuje DeHaana jako nic. Evropská variace Guardians of the Galaxy. ()

Asia_Power 

všetky recenzie používateľa

Valerian a město tisíce zklamání. Těšila jsem se na tenhle film jako panna na první sex a místo bezva předehry, krásnýho milování a usnutí v objetí jsem se dočkala opíchání pupíku a vycáknutí na bradavky během pěti vteřin. Tolik k vytouženýmu zážitku. Valerian mě sral od začátku až do konce a jediný, co na tom bylo prima, je skutečnost, že na Caru se krásně koukalo, plus pár emzáků nevypadalo úplně na piču. Jinak příběh není úplně špatnej. To jako ne. Jen si troufám tvrdit, že bych po exnutí lahve 90% lihu a hodinovým čichání ředidla napsala smysluplnější píčovinu. Samotnej Valerián vypadá než jako speciální agent co každýho sejme spíš jako šikanovanej rachitickej spermohlt co nastavuje prdel každýmu vocasu v dohledu. Tomuhle týpkovi se ta role opravdu věřit nedá ani omylem. Pokud čekáte epický bitvy, hustý akce a dech beroucí efekty , čekejte dál až přijdou do kin Hvězdný Války. Valerián nic z toho nenabízí. ()

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Naprostá pecka, která možná neokouzlí každého, ale minimálně toho, kdo alespoň trošku vyrůstal na různých vzletných space-operách a má rád stylizaci světů ala Barbarella (ona i její předloha je u nás známější, než-li Valerian), nebo hvězdných válek (které se v předloze Valeriana dost výrazně inspirovali). A výsledek je neskutečně zábavná sci-fi pohádka, která sice nehraje na osud celé galaxie, ale o to je děj příjemnější - dost bylo záchran vesmíru, komornější příběh je prostě většinou lepší volba, zvlášť u oddechovky, jakou Valerian je a rozhodně si ho dám znova raději, než třeba druhé Guardians of the Galaxy. Prostě je to dobře natočené a fakt, že hlavní herci herec není nikdo z první ligy mě taky bavil hodně... A mimochodem, už jsem zmínil, že je to fakt zábavnej film? PS: a tím zábavnej nemyslím třeskutě vtipnej, ale prostě zábavnej ku sledování, se comprende ()

Galéria (210)

Zaujímavosti (23)

  • Při průchodem Rajské uličky (Paradise Alley) narazí Valerian (Dane DeHaan) na zrzavou ženu v rudých šatech, která mu nabídne své služby. Valerian odvětí, že není správného druhu. Jedná se o odkaz na postavu Jessicy Rabbit z filmu Falešná hra s králíkem Rogerem (1988), kde byla vdaná za králíka Rogera. (KillHurt)
  • Všetci kapitáni, ktorí postupne jeden po druhom v úvodnej scéne privítajú ''cudzincov'', sú v skutočnosti režiséri a scenáristi, s ktorými Luc Besson doteraz spolupracoval. Taktiež medzi mimozemskými návštevníkmi môžeme vidieť Mondoshawanov, ktorých sme už videli v Piatom Elemente (1997). (juditik)
  • V ponorke, ktorou hľadajú medúzu v čase 1:07:02 je ako ovládacia páka použitý knipel (riadiaca páka) z československého lietadla L-39 Albatros. (Fredy.Tukot)

Súvisiace novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (viac)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

Reklama

Reklama