Reklama

Reklama

Asterix a tajomstvo čarovného nápoja

  • Česko Asterix a tajemství kouzelného lektvaru (viac)
Trailer 3

Príbeh z prostredia svojráznej Galskej dediny sa točí okolo ich čarovného nápoja. Ten účinkuje tak, že kto ho vypije tak sa stane nadpozemsky silný. A vďaka tejto sile, odoláva dedina neustálym útokom Rimanov. Starý a popletený druid Panoramix, ktorý ako jediný vie tento nápoj pripraviť, však jedného dňa spadne pri zbere imela zo stromu. Pri páde si nielenže zlomí nohu, ale si aj uvedomí, že ak sa s ním niečo stane, tak budúcnosť Galov je ohrozená. Preto sa rozhodne odovzdať tajomstvo čarovného nápoja niekomu mladšiemu. Pri hľadaní toho správneho druida si vezme na pomoc dvoch „osvedčených “hrdinov z dediny – Asterixa a Obelixa. A dobrodružná cesta za budúcim nositeľom tajomstva čarovného nápoja môže začať... (Magic Box)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (121)

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Som dlhoročný fanúšik animovaného Asterixa. Tajomstvo čarovného nápoja, na rozdiel od Sídliště bohů, stratilo šmrc pôvodnej série a amerikanizovalo sa. Už tu nie sú dôležité rímske reálie, ktoré som tak miloval, a ktoré sa stali studnicou humoru. Teraz situačná komika stojí, presnejšie padá, na milých zvieratkách a dosť upachtenom, čisto rozprávkovom príbehu, ktorý vykráda iné filmy (Vaiana, Transformers). Hodinu film plynie v pokojnom tempe, aby v závere zrýchlil a zliepal udalosti hlava-nehlava. len aby sa došlo na koniec. ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Panoramix je mimo formu, a preto začne pátrať po novej tvári, ktorá by ho zastúpila v kuchyni. Toľko dej akého mínusom je, že už s druhou scénou prekuknete ako dopadne. Zvyšok je stále maľovaný, stále zábavný (najviac rozosmialo cameo Krista) a snaží sa kráčať s dobou. 3D je preto definitívnou súčasťou a dnešná tvorba blockbastrov tiež zanechala stopu. ()

Reklama

megajalec 

všetky recenzie používateľa

Ďalšie pokračovanie príbehov z galskej dediny. Tentoraz ide dvojica Asterix - Obelix do úzadia a príbeh je o Panoramixovi a jeho kúzelnom nápoji a tiež hľadaní nástupcu. Film neočarí, ale ani neurazí, poteší sem-tam nejaký vtipný fórik. Priemer, ktorý si dlho asi ale nebudete pamätať. Séria mala aj lepšie diely. ()

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa

Není to špatný, jde o prvotřídní galskou podívanou u který se nejde nebavit, ale animák až moc podléhá moderním trendům (superhrdinský finále), a to Asterixovi fakt nesluší – což ostatně platí i pro 3D animaci, poněvadž ono komiksové vzezření se hodí spíše do kresleného formátu. Jestliže vznikne pokračování, jsem pro, u Tutatise. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Tajemství kouzelného Sídliště bohů je bohužel pryč, ale pořád se jede v neurážlivém nadprůměru. Zápletka kolem hledání druidova nástupce je poměrně slabá a první polovina moc repetitivní, finále naštěstí vtipně svádí aktéry dohromady a přináší několik zajímavých zvratů a překvapení. Animace nemá chybičku a titulní song skvěle pasuje, ale úderného humoru a společenské satiry v tomhle dílu příliš nenajdeme. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)
  • Film byl zpracován v pařížském studiu Mikros Image Animation. (mar48)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené