Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek "Šok a úžas" inspirovaný skutečnými událostmi, sleduje dva zanícené reportéry Jonathana Landaye a Warrena Stroebela, jejich šéfa Johna Walcotta a válečného korespondenta Joea Gallowaye, kteří nahlédli pod pokličku zneužívání moci na té nejvyšší úrovni a odhalili pravdu o tom, co přivedlo Američany do nejdelší a nejnákladnější války v jejich dějinách. Po teroristických útocích v září roku 2001 nechal prezident George W. Bush vypracovat plán invaze do Iráku s cílem zbavit Saddáma Husseina moci. Zatímco ostatní novináři berou prezidentova slova za bernou minci, Landay a Stroebel provedou důkladnější vyšetřování. V tradici filmu Všichni prezidentovi muži se ženou po důležitých stopách a využívají anonymní vládní zdroje k odhalení toho, že prezidentovy důvody pro válku jsou založeny na lžích a zfalšovaných poznatcích tajné služby. (HBO Europe)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (25)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Trošku mi to prišlo ako s krížikom po funuse. Chceli ospravedlniť svoju povahu, svoju propagandu a zároveň aj ukázať, nie všetci taký sú? A že sa už z minulosti poučili. Nejakom im to v dnešnom svete nefunguje. Zaujímavé je ale sledovať, ako sa pracuje s informáciami a hlavne s akými informáciami. Trošku paralela s dnešným svetom. Teda, nič sa nezmenilo. Našťastie to ale bolo v normálnej minutáži a s aspoň trochu pútavým dejom a svižnými dialógmi. Obsadenie hercov netrafili, niekto to hrať ale musel. 3 z 5 ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Nezábavná forma filmu mě bohužel nedovolí udělit vyšší hodnocení. Ještě více než šokující pravda o vytvoření války USA proti Iráku, je fakt jak je na denním pořádku manipulace s informacemi v médiích. Nezávislá média dnes skutečně bohužel neexistují. Nixona ve své době potopil mnohem menší skandál, než ve 21. století dokázal ustát například Bush. A vlastně to nikoho ani neštve. 50% ()

Reklama

blackJag 

všetky recenzie používateľa

"KDYŽ VLÁDA NĚCO POSERE, ODSKÁČOU TO VOJÁCI." Je zajímavé, jak k závěru své kariéry mění Reiner své status quo - doposud ta politika a važnější témata byla v těžké opozici :-) Co k filmu? Téma silné, provedení slušné, i když jsem trochu čekal, že v atmosféře si film alespoň čichne, když už nezopakuje, k Reinerovu soudnímu majstrštyku PÁR SPRÁVNÝCH CHLAPŮ. Téma filmu skandální, jeho realizace nezávadná. "KDYŽ VYTVÁŘÍŠ VLASTNÍ REALITU, JE DOCELA SNADNÉ IGNOROVAT FAKTA." 70% ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Mám rád filmy z politického prostredia, ktoré ukazujú jeho špinavé zákulisie. Námet teda výborný a aj keď si to zobral na starosť starý rutinér Rob Reiner a prizval si skvelé herecké obsadenie, výsledok je dosť chabý. Dozvedáme sa síce všetku tú špinu, na ktorú prišli investigatívni novinári, no nemá to potrebnú údernosť a silu, všetko len tak nejako prebehne bez nejakého väčšieho vzrušenia a v divákovi to takmer nič nezanechá. V tomto bol podstatne lepší Vice, kde to malo grády a skvelého Balea k tomu. 70% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Opak filmov typu All the President's Men, v ktorych sme sledovali ako huzevnati novinari svojou pracou zmenili dejiny. Tentoraz sledujeme novinarov, ktori sice nejaky problem presne odhadnu, ale svet ich ignoruje. Bohuzial to o ake udalosti islo je prakticky jedno. Dufal som, ze sa dockam nejakeho hlbsieho patrania po tom, ktorym konkretnym skupinam vojna v Iraku vyhovovala. Nejake to vseobecne politikom/vyrobcom zbrani a neviem komu dalsiemu je malo. Ked uz nechceli viac preskumat tuto stranku, tak mohli ovela podrobnejsie preskumat novinarske postupy, aby ukazali, ze by ludia nemali vsetkemu bez zamyslenia verit. No a ako otravny bonus tu bola linia s vojakom, ktora mala predstavovat tu nejcenejsiu stratu, ktoru amici vo vojne v Iraku zaplatili, ale ziadne emocie to nevyvola. Na to je prilis klisovita. Vysledkom je klasicka Rainerovka. Silna tema, bezzube prevedenie. Ale za temu pridam aj tretiu hviezdicku. 5/10. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (4)

  • John Walcott, ktorého hrá režisér Rob Reiner, povedal, že si myslí, že film je v podstate "od slova do slova" presný. (Arsenal83)
  • Film zarobil len necelých 2,8 milióna dolárov. Rozpočet činil 16,5 milióna. (Arsenal83)
  • V októbri 2016 Alec Baldwin opustil herecké obsadenie, údajne kvôli "finančnému načasovaniu". (Arsenal83)

Reklama

Reklama