Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španielsko La casa de papel (Netflix version) (viac)
Trailer
Akčný / Krimi / Thriller / Mysteriózny
Španielsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvorcovia:

Álex Pina

Hrajú:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Peric, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenzie používateľa Ingtar2 k tomuto seriálu (9)

Papírový dům (Netflix verze) (2017) 

Spoilery: Španieli majú radi telenovely, o tom žiadna - a tak sa rozhodli, že jednu natočia z prostredia finančného - s na jednej strane inteligentným scenárom, na strane druhej množstvom logických chýb (čo je celkom haluz keďže po prepočítaní Bogotových slov z poslednej epizódy fakty o množstve a hmotnosti zlata sedia). Naťahované je to ako guma u Tamayových trenclov, pričom polovica stopáže sú either zbytočné flashbacky alebo dejové odbočky pri ktorých si nakoniec človek ani nepamätá, ako sa k nim dostal. Kvalitatívne je prvý heist samozrejme lepší, ale úprimne ma o dosť viac bavil druhý - jednak vďaka smrtiam nesympatických postáv ako napríklad Arturito ("to bol dobrý geňo") alebo Spišský Štiavnik, ktorej voiceover je dôvod, prečo tu svieti žáner mysteriózny (si dovoľ komentovať udalosti v plurále prvej osoby keď si už po smrti!). A keď už hovoríme o divných postavách, čo tam prosím vás robil v štvrtej sérii ten španielsky Jason Statham? I tak sa stalo, že ako jediní zaujímaví mi prišli Denver, Marseilles a Benjamin. A aj napriek tomu, že som si prvé tri série doslova miestami vytrpel, som si z nejakého dôvodu poslednú epizódu užil a pri titulkách zapínal Shazam. Tl;dr: Udalosť storočia to určite nie je - ale aj tak to má dosť dobrých nápadov - napríklad s menami (dúfal som v Shanghai) alebo so samotnými lúpežami. Za zhliadnutie to však pravdepodobne stojí. 55%, Silné 2*. ()

Epizoda 1 (2017) (S01E01) 

Ono to síce je celkom zaujímavé, ale neprichádza to zatiaľ s veľa novými vecami - váčšina už bola použitá. Avšak o to lepšie sú neskôr tie nové nápady. Občas sa objaví nejaká scenáristická chyba, ale zniesť sa to dá. Čo sa pre mňa však zniesť nedá je tá španielčina. Až pri tomto seriáli som si uvedomil ako strašne mi vlastne tento jazyk vadí. Ale úprimne povedané - som zvedavý čo ďalšie diely prinesú. 60% ()

Epizoda 2 (2017) (S01E02) 

Druhý diel je kvalitatívne niekde inde ako prvý, hlavne jeho druhá polovica. Zisťujeme, že celý seriál je vlastne hra o čas, aby ho partia získala čo najviac. Hovor Raquel a Profesora je scenáristicky výborný, ale niektoré iné rozhovory opäť strácajú. Koniec ukázal ako to má Profesor fantasticky naplánované, avšak začína mi to pripomínať Death Note, dúfam že sa neuberieme tým smerom. 76%. ()

Epizoda 3 (2017) (S01E03) 

Celkom sranda ako sa to celé dokáže pokaziť v priebehu pár hodín. Rio a Tokio ma trochu začínajú štvať, inak som s postavami zatiaľ v pohode. Seriál našťastie nepostupuje tým smerom ako Death Note, dúfam, že to tak bude pokračovať. 68%. ()

Epizoda 4 (2017) (S01E04) 

V komentáry k predchádzajúcemu dielu som sa veľmi zmýlil, keď som napísal, že to nejde v rovnakých šľapajách ako Death note. Presne to sa tu stalo. Hlavný záporák a hlavná kladná postava začínajú nadväzovať vzťahy, a to nie práve uveriteľnou formou. 45%. ()

Epizoda 6 (2017) (S01E06) 

Jednoznačne lepšie ako predchádzajúca epizóda, ale aj tak dosť nuda. Ešte furt ma štve tá španielčina; pravedpodobne jediný jazyk ktorý naozaj nenávidím. Aspoň, že Berlín sa konečne priznal. Slabé tri hviezdy. 55% ()

Epizoda 7 (2017) (S01E07) 

A dobré diely sú späť. Ale je vidno, že tomu pomaly ale isto dochádza dych. Neviem si predstaviť, ako to bude pokračovať ešte ďalších 6 dielov. Alvaro Morte je veľmi dobrý herec, dúfam, že takéto výkony bude podávať aj vo Wheel of Time ako Asha'man Logain Ablar. Za mňa priemerné 4*, keďže stále sa tu nachádza dosť vaty v podobe rozpitvávania vzťahov. 75%. Btw príde mi čudné, že sú to len necelé dva dni od prepadnutia a Raquel už hovorí o rutine v podobe stretávania sa s profesorom v kaviarni. ()

Epizoda 8 (2017) (S01E08) 

No tak to sme sa toho zase dozvedeli. Potvrdili sme si Srbovu nežnejšiu stránku a polícia dostala Berlínovu identitu. Z Berlína sa ovšem stáva parádny sociopat, vyzerá byť jediný zaujímavý z partie lupičov. Jediní dobrí ostatní sú Denver a Moskva. Veľmi slabá epizóda - 40% ()

Epizoda 9 (2017) (S01E09) 

Berlín mi začína pripomínať Negana, je z neho naozaj podarená psychopatická hračka. Tokyo je totálne vymletá a serie ma rovnako ako časť skupiny. V epizóde sa nachádza veľa nelogickostí a všetky sa týkajú profesora. 60% - boli tu u aj horšie epizódy. ()

Súvisiace novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (viac)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (viac)

Reklama

Reklama